Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
vormen píše:Nechat dělat finální fotky JPG přímo foťák je totální nesmysl. Seřízení AF jsem nepotřeboval na žádným z pěti objektivů, Nikon, Sigma, Tamron. Pokud uzivatelka trvá na absenci AA filtru, pak právě 3300 z odkazu i se seťákem je jasná volba.
Lotrandor píše:puntík: ale ale Puntíku, tak rovnou napiš co chceš doporučit a ušetříme tři stránky. Je to K500?
to sa ti zdá len teraz .. ale keď furt budeš musieť používať menu (aj keď netreba), to po čase začne dosť prekážať...Petrunka píše:To, že nemá na těle více tlačítek mi nevadí, klidně půjdu do menu.
Problém recenzentov je že porovnávajú len šum. Tam naozaj nie sú veľké rozidely (ani medzi m43/APSC).Petrunka píše:Pročítáním diskuzí a uživatelských recenzí jsem dospěla k názoru, že u výše dvou zmíněných dražších modelů jde opravdu jen o ty serepetičky, ale obrazově jsou na tom foťáky stejně.
vormen píše:Nechat dělat finální fotky JPG přímo foťák je totální nesmysl.
Tak to potom všetko vysvetľuje: staré Nikony nevedeli dostatočne kvalitne doostrovať a odšumovaťvormen píše:Zatím mám D3100 .. ostrost řeším a to dost, jsou výstupy JPG přímo z foťáku k ničemu, vyžehlený a bez detailů až hrůza
Na to je v menu položka "Keep warm colors" (udržuj teplé farby), ktorú treba nastaviť na "Off".Dolgor píše:Oly E-PL3 .. WB byla vždycky hodně do teplých barev - nereálně.
Až D5300 (v provnaní z recenzie na imaging-resoources vľavo) má nový procesor EXPEED4, ktorý už doostruje ako procesory ostatných firiem:vormen píše:Pokud by byla pravda, že novější řady třeba od 5200 dokážou vyplivnout přímo kvalitní JPG, tak měním hned tělo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků