Toto na TREFU ještě není. D5200 je rozhodně výborný fotoaparát a dovolím si říci, že ve své kategorii patří k tomu nejlepšímu a určitě jej mohu doporučit, na zisk ocenění má ale pár vad na kráse. Mluvím zejména o ergonomii držení a ovládání, která je na zrcadlovku této kategorie ostudná.
Mimochodem, je to ten test, kdy pan Šurkala neví jak si nastavit interval na reset samospouště?
Pokračuje třeba lživým tvrzením, že ISO se nastavuje výhradně ručně. No já to mám na Fn+roller, tak asi jako 9/10 nikonistů.
Jinak řečeno, D5200 je podle Gance špatný, protože má podle jednoho provinčního testu špatnou ergonomii. Pro jistotu u svého "testu" uvádí jen D5200 jmenovitě, ostaní přístroje skrývá pod kódové označení CSC1, CSC2 ...
petrunka: ok, tak klidně jdi do pevné 35/1.8, zklamaná nebudeš, já s tím fotím rodinu prakticky výhradně (teď mám ještě světelnou padesátku, ale to bývá dlouhé). D5200 bych se nebál, foťák si jednoduše přizpůsobíš a do menu jdeš jen občas. Pokud tedy nemáš v hlavě zabudovaný senzor na detekci vyvážení bílé a nechceš nermomocí přesvědčovat foťák, že máš pravdu