Sony Alpha 77 II aneb D400 a CANON 7DII v podání SONY

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rodri 2. 5. 2014 05:15

Jestli u tyhle Sonky bude AF fungovat líp než u konkurence, tím líp. Jak už jsem ale napsal, že si počkám co přinese čas. Drtivá většina AF testů co jsem viděl na netu je k ničemu, většinou se cvakaji auta a na nich se dokazuje, jak CAF krásné funguje. Moc nevěřím tomu, že by najednou Sony nebo Pentax zázračně vylepšily Af tak, že bude lepší než u C+N. Takže počkám na zkusenosti majitelů a pořádný testy, jestli se kvalita AF potvrdí.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 2. 5. 2014 08:08

Je to samozřejmě spekulace, ale to, že Nikon a Canon tuhle technologii nenasadili do modelů uváděných letos na trh, je jasný signál, že proces odlaďování této technologie nebyl ukončen. Oni totiž se Sony úzce spolupracují a nenasazením v high-endových modelech Nikonu a Canonu přichází Sony o hodně peněz. Takže to potřebují otestovat v reálném provozu. Mně se zvýšení rychlosti sériového snímání a zvýšení počtu bodů AF líbí, ale není to pro mne důvod prodat D7100 a koupit na podzim D7200. Důvodem by byl skokový nárůst v kvalitě výstupu, jako byl mezi D7000 a D7100.

Pokud se nové technologie v D7200 objeví, bude to zajímavý test toho, kolik zákazníků opravdu chtělo D400.

S tím odlaďováním to asi bude Nikon po zkušenosti s problémy se špiněním snímače D600 a po počátečních problémech s AF modulem na D800 (levá strana měla QoF zhruba poloviční proti pravé straně) si dá Nikon pozor, stálo je to hodně peněz a poškození reputace.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod mas0n 2. 5. 2014 08:28

Fryw píše:Vypadá to dobře. Snad to nějak pohne i cenou a77 I . V zahraničí je o desítku levnější :-/

Kde přesně se prodává o desítku levněji? Docela by mě to zajímalo..

Jinak II už je v nabídkách k objednání
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... _dslr.html
mas0n
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 5. 2014 09:09

pemar píše:Oni totiž se Sony úzce spolupracují a nenasazením v high-endových modelech Nikonu a Canonu přichází Sony o hodně peněz.

Tohle je docela zajímavá myšlenka - můžeš dát odkaz na nějaký zdroj, ze kterého čerpáš? Ať hledám jak hledám, tak (celkem pochopitelně) nic najít nemůžu. Ale pokud máš srovnání, jestli se Sony víc vyplatí dát něco nejdřiv do svých těl (v asii a usa značně populárnější jak v ČR) a získat veškerý zisk z těla , i když v menšim množství a k tomu lepší jméno v případě úspěchu modulu. A nebo jestli se jim vyplatí to rovnou šoupnout Nikonu, kterej to pojede ve většim množství, ale Sony bude mít jen peníze za dané moduly...

-- 2. 5. 2014 08:12 --

Jinak koukám, že Sony je docela tahoun vývoje, na rozdíl od C a N, kde mi přijde, že trochu spí... Zakřivený snímač je taky zajímavá novinka :-) Sem zvědavej, jestli to Sony vydrží dostatečně dlouho, aby se nějak víc prosadili na "vyššim" foto trhu...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Fuck8r 2. 5. 2014 09:14

a hlavně aby začli vyrábět i high-endy v plné ergonomické velikosti i v bezz. verzích :-))
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 2. 5. 2014 09:28

mas0n píše:
Fryw píše:Vypadá to dobře. Snad to nějak pohne i cenou a77 I . V zahraničí je o desítku levnější :-/

Kde přesně se prodává o desítku levněji? Docela by mě to zajímalo..

na sonystore.com - http://store.sony.com/sony-a77-dslr-cam ... m%3Dsearch
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 2. 5. 2014 09:35

Já jsem si na své A77 na GPS tak zvyknul, že absence na následníkovi mě hodně mrzí. Skoro bych řekl, že mi kazí chuť investovat do upgradu...

Ale ten úctyhodný seznam vylepšení to zřejmě přebije. Jsem zvědavý na kvalitu výstupu (už si stahuju z odkazů ukázky v plném rozlišení) a na reálné výsledky nového AF modulu. Tleskám i takové drobnosti, jako jsou 3 paměťové pozice na kruhovém voliči (to jsem chtěl už od Minolty Dynaxu 5D).

P.S. Chtělo by to změnit název diskuze, tohle je úplně zavádějící.
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 5. 2014 09:43

Fuck8r píše:a hlavně aby začli vyrábět i high-endy v plné ergonomické velikosti i v bezz. verzích :-))

Jojo a taky aby nedělali jen zajímavý těla, ale stejně rychle doplňovali i kvaliní skla... :-) Jinak znám pár lidí,co fotěj s A99 a obrazově mi to přijde pořád jako super tělo.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod riman 2. 5. 2014 09:50

Tak koukám na obrázky z těch polských stránek a ty snímky z interiéru nejsou zrovna přesvědčivé - už od ISO 800 jsou na obrázcích z vnitřního balkónu vidět dost ošklivé artefakty z odšumu a následného doostřování. Detail skleněného průzoru ve stropě má barevné skvrny i na ISO 100. Takže i když vidím to zlepšení, řekl bych, že se s novým senzorem žádný zázrak nekoná...
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 2. 5. 2014 09:51

lukas_highenergy.cz píše:Jojo a taky aby nedělali jen zajímavý těla, ale stejně rychle doplňovali i kvaliní skla... :-) Jinak znám pár lidí,co fotěj s A99 a obrazově mi to přijde pořád jako super tělo.

no skla má sony proti nikonu/canonu v zrcadlech ale hlavně proti olymu/panáku v bezzrcadlech celkem slabý :-l ... však se stačí podívat na můj podpis :D :'(
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 5. 2014 09:58

No mě osobně je momentálně z firem nejsympatičtější Fujifilm od kterýho sice nic nemam, ale jinak mi přijde super, pokud člověk nechce fotit sport, wildlife a jiný rychlý pohyb... Super výstup z "malýho snímače", super rozměry (i u největšího X-T1), hodně zajímavý skla, výborný zpracování. Vysoloveně radost s tim fotit :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Lotrandor 2. 5. 2014 10:04

lukas_HE: Sony si může dovolit experimentovat, když dělá ve sklech to co dělá. Celkem pochybuju, že by C+N šli do takové revoluce jako je prohnutý snímač, když to s velkou pravděpodobností znamená nové objektivy.

Jinak stále kroutím hlavou nad absencí konektoru pro sluchátka. V propagačním videu (Afrika, konec) ukazují foťák ověšený jak výnoční stromeček, ale tuhle docela podstatnou věc tam nenechají. Pro focení je to ale drobnost.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 2. 5. 2014 10:06

riman píše:Tak koukám na obrázky z těch polských stránek a ty snímky z interiéru nejsou zrovna přesvědčivé - už od ISO 800 jsou na obrázcích z vnitřního balkónu vidět dost ošklivé artefakty z odšumu a následného doostřování. Detail skleněného průzoru ve stropě má barevné skvrny i na ISO 100. Takže i když vidím to zlepšení, řekl bych, že se s novým senzorem žádný zázrak nekoná...

Typický Sony JPG
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 2. 5. 2014 10:47

Lotrandor píše:lukas_HE: Jinak stále kroutím hlavou nad absencí konektoru pro sluchátka

Asi mi něco uniká - na co sluchátka?
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 2. 5. 2014 11:16

riman: Sluchátka pro maniaky, co musí mít pod kontrolou audio během nahrávání videa :)
T-Lama
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka