kelav: Snažím se to taky brát hlavou a nic neuspěchat, ostatně o výměně přemýšlím už nějaké dva roky. Ale pořád mi to stačí a po pravdě mi na 450ce toho moc nechybí. Většinou fotím ze stativu na malé ISO.. Fotím s ní téměř 6 let a znám ji proto velice dobře.
Omezuje mě hlavně např. na nějakých závodech, nebo oslav. Tak pak narážím na limity hodně. Hlavně ostření a výjmečně nemožnost použít větší ISO, než 1600. Ale to je 2-3x do roky,takže nic. Vím, světelný a rychlý objektiv by to zlepšil, ale není to má priorita, proto mám skla, jaká mám a nelituji. Mám víc odpadu, ale ještě se mi nestalo, že bych nepřivezl nic použitelného kvůli technice.
Co mi vadí nejvíc, je displej a téměř nemožnost kontrolovat ostrost. Taky se mi nedrží úplně pohodlně. A pak bych rád něco natočil a nemusel s sebou pořád tahat navíc videokameru. Pokud jde o DR, přechoďáky používám, ale někdy to není ideální a protisvětlo je občas katastrofa. Mám Hitechy. Možná LEE jsou na prasátka lepší, ale jejich cenu nejsem ochotný zaplatit. Poslední dobou raději používám stativ a slepím to ze 2-3 fotek.
Spíš se poohlížím po novém těle proto, že to své už používám docela dlouho a mohlo by se klidně stát, že mi umře v náručí. 6 let a 45tis. závěrka může mít vliv. Je to přeci jen low-end třída. Chovám se k ní slušně, je jako nová a funguje bez jediného problému. Ale co kdyby. Proto mě hlodá, jestli by nebylo lepší vzít ten nikon. Ale asi ne, zůstanu věrný canonům, jsou přeci jen lepší

ne?
Raději než bezzrcátko bych chtěl canon G1X mark II, pokud to bude taková bomba, co se píše. Ale ta cena je zase mimo. Třeba se ale rozhodnu úplně jinak, zrcadlovku prodám i objektivy, nechám si blesk, stativ a filtry a pořídím G1X. To budu úleva panečku

kdo ví