CANON EOS 600D + EF-S 18-55 IS II

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod perun76 18. 12. 2013 21:03

Zvažuji nákup CANON EOS 600D + EF-S 18-55 IS II , jsem prakticky začátečník a bude s ním fotit celá rodina. Je to dobrý tip?
perun76
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 18. 12. 2013 21:11

peníze se dají utratit i líp, spíše napiš svoje preference co by jako měl foťák splňovat a co tě dovedlo k tomuto tipu

-- 18. 12. 2013 21:13 --

tady máš za stejný prachy podstatně lepší foťák http://www.zbozi.cz/vyrobek/nikon-d5100 ... ejlevnejsi
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod perun76 19. 12. 2013 10:57

Díky za tip. Na něj jsem také koukal.
Jak jsem psal, jsem začátečník a fotit by s tím měl i zbytek rodiny. I proto chci, aby měl stabilizátor obrazu, který bohužel tento Nikon nemá.
perun76
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daf 19. 12. 2013 11:28

U Nikonu mají objektivy vybavené stabilizací označení VR (Vibration Reduction). Běžně se do setů dává.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 20. 12. 2013 07:46

Ještě bych se možná nekorektně zeptal, kolik členů rodiny je zvyklých fotit se zrcadlovkou, případně ochotných se věnovat tomu, jak se s ní naučit správně zacházet?
Protože zrcadlovka mi jako univerzální rodinný foťák přijde jako dost nešťastné řešení, pokud všichni budoucí uživatelé nejsou ostřílení fotografové. :hm
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vierzbowski 20. 12. 2013 08:15

Velmi správná připomínka. Upřímně fotit s DSLR do JPG v nastavení na AUTO či v některém z kreativních režimů, mi přijde jako docela nešťastná volba. Hlavně pak to zklamání, až někteří známí poznamenají, že ty obrázky z té úžasné zrcadlovky jsou horší jak z jejich kompatku za 4,50 :-D
Vierzbowski
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cipisek23 6. 10. 2014 21:05

Také se mi občas zasteskne po Canonu A590. Ve většině případů udělal koukatelnou fotku na první cvaknutí ( a to jsem ještě ani neuměl pracovat s M ), zatímco se zrcadlovkou Canon 600D musím udělat pět až šest snímků, aby se výsledný obrázek povedl tak, jak je to oku příjemné. Velmi záleží na naklonění objektivu ( nahoru / dolů ) a přiblížení ( zoom ). Jen jedna kombinace z nich udělá věrný snímek, který vypadá tak, jako byste tam byli osobně právě teď.
cipisek23
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cport 6. 10. 2014 22:07

perun76 píše:Zvažuji nákup CANON EOS 600D + EF-S 18-55 IS II , jsem prakticky začátečník a bude s ním fotit celá rodina. Je to dobrý tip?

Osobne jsem presvedceny, ze zrcadlovku (a jakekoliv jine telo s vymennymi objektivy) ma smysl kupovat tehdy, kdyz je clovek pripraveny menit objektivy. Protoze teprve pak vyuzije potencial toho tela. Jinak staci treba lepsi kompakt do 10 tisic a vystup je paradni ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 7. 10. 2014 09:40

eště k temu stabilizátoru obrazu - perune, on ten stabilizátor obrazu namá ani ten kanón, jak nikon tak kanón používajů stený pricip stabilizace a to stabilizaci v objektivech, stabilizaci na čipu používá předefšeckým sony, pentax a olympus, Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 14. 10. 2014 21:32

A co vravite na ten Canon 600d, objektiv 40mm f/2,8 STM, nahrat donho magic lantern a pouzivat na video? Potrebujem nieco lacne na kvalitne video(na zvuk mam externy mikrak) ostrit budem manualne ak to bude pomaly ostrit.
iggi
Návštěvník