Canon 5D mark III - chyba

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod liveman 5. 10. 2013 09:58

Na zrkadlovke Canon 5D mark III mi niekedy pri stlačení súšte vyhodí chybu Err01 a napíše hlášku - vyčistite kontakty objektívu. Nerobí to vždy, ale dosť často a to s viacerými objektívmi rovnako.
Predtým než to dám do opravy a zaplatím za to nekresťanské peniaze, by som rád vedel, či by mi mohol niekto zo skúseností poradiť, čo by tomu mohlo byť, prípadne kde nájdem nejaký servisný manuál s opisom chýb. Niektoré náhradné diely viem zohnať.
Ďakujem
liveman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 5. 10. 2013 11:09

Někde jsem už o tomto problému četl a může za to foťák, na jiných by měl ten objektiv fungovat bez problémů. Je to známý problém a samozřejmě uplatníš reklamaci, takže nechápu proč bys za to měl platit nekřesťanské peníze.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 5. 10. 2013 12:09

Možná blbej dotaz, ale zkoušel jsi vyčistit kontakty? :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod liveman 5. 10. 2013 13:04

kentus píše:Někde jsem už o tomto problému četl a může za to foťák, na jiných by měl ten objektiv fungovat bez problémů. Je to známý problém a samozřejmě uplatníš reklamaci, takže nechápu proč bys za to měl platit nekřesťanské peníze.

Preboha, čo je to za odpoveď! Ak by bolo telo v záruke, tak ho dám rovno do servisu a nebudem tu obťažovať na fóre.

-- 5. 10. 2013 14:06 --

kozakm píše:Možná blbej dotaz, ale zkoušel jsi vyčistit kontakty? :)

V tých kontaktoch to nie je, to je len taká hláška. Viem o tom, že to robilo aj na iných telách a bola nutná oprava, ale napamätám sa čo presne tomu bolo.
liveman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 5. 10. 2013 14:03

Já jen, že je to rok a půl starý model a běžná záruka je dva roky. Jinak jak říkám, je to známá vada, googli a možná najdeš odpověď čím to konkrétně je.
kentus
Návštěvník