Co s 20k? FF s pevným sklem nebo Lkový zoom?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milann88 8. 10. 2013 16:20

Za mě Canon 5D plus Canon 35 F2 plus Canon 85 F1.8 doplatek za kombinaci těchto dvou skel oproti 50 1.4 není tak velký, ale užitná hodnota jako 35+85 oproti 50 1.4 mi přijde mnohem lepší.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 8. 10. 2013 16:32

Jasně, já bych tam nějakej širokáč chtěl. Toho plastovýho padíka si nechám tak jako tak, ale určitě něco širokého jako 24mm nebo 35 bych bral, který z těchto dvou spíše?

Průser je, že 85ka s USMkem bude pecka na portréty a podobně, jenže bych chtěl něco svižného i širšího. 1.4ková padesátka má to USM prej naprd, to ostří stejně jako plasťák, takže žádná sláva. Něco, ne ultraširokého na report, aby se s tím i dal udělat pěknej bokehek :) Ale na L nemám vatu.
ig: martincapal
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 8. 10. 2013 16:39

Cappi, co te primelo vymenit D90 za 50D ? Vyhodna koupe?
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 8. 10. 2013 16:55

Ne, je mi jasné, že čip z D90ky může vycházet na benchmarcích úplně někde jinde a z 50Dčko nemělo zrovna nejšťastnější čip. Přiměly mne k tomu jiné věci. Trošku magor ti budu připadat, ale vedle výstupu, který umí Canon, jsem si zamiloval i zvuk zrcátka z těchto kovových těl a stalo se mi to srdeční záležitostí :-) Nehledě na to, že mi hodně sedí ergonomie desítkové řady a to je hodně důležité pro mě. To, jak jsou všici hotoví z D7100ky, která - tuším - má stejnou ergonomii jako D7000, ikdyž je jakkoliv technicky pokročilá, tak já bych s tím dělat nemoh, protože mi to prostě v ruce nesedí, je to malé. A já ještě žádné medvědí ruce nemám. Prostě každý máme rádi své určité pohodlí.

Proto, jak řekl Daemonisu, si připadám jako retro uživatel, ikdyž on má teda určitě více zkušeností. Ale prostě mě baví ždímat ze staršího železa, co se dá a až budu mít někdy na techniku, či se mi to nějak vrátí, abych si ji koupil novou se zárukou, proč ne. Zatím po malých krůčcích.
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 8. 10. 2013 17:07

24mm vs 35mm musíš rozseknout sám, podle fotek co máš na 500px bych šel asi do 35mm. 35mm na FF je super ohnisko a kdybych si měl vybrat jedno sklo na report asi by to byla právě 35mm, já mám nikkor 28 1.8 na d700, což je takový kompromis, 35mm by pro tebe měl lepší použítí na takové ty "enviromentální portréty".

Canon 85 by ti měl být úhlem záběru blízký, jelikož máš 50 na aps-c a víš co od toho čekat.Canon 85 1.8 by snad s rychlostí problém mít neměl, po zadání hesla "canon 85 1.8 focus speed" do google, padají věty jako "AF speed is fast - faster than my own eyes can focus", "Fastest. Focusing. Lens. Ever." nebo "That speedy focusing is also extremely quiet and often very accurate. It won’t hunt in dim light like the 50mm F/1.4 or the 50mm F/1.8."
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 8. 10. 2013 17:21

Jasné, to už mám všecko sjeté. POTN forum, které je asi největší Canoní na světě, tam jsem taky řešil. Prolétl youtuby a tak. Jo z 85ky si sednu na zadek. Ostřící rychlost a výsledná ostrost na plnou díru u dobrého kusu je skvělá. A už jsem se rozhodl, že tu z druhé ruky nechci, ale koupím si novou. Vyberu si z x kousků. Půjdu asi do Megapixelu nebo FotoŠkoda?

Když jsem měl na apsc 17-50/2.8, tak ohnisko 17 x crop = 27.2 hmmilimetru :D, to bude 35 maličko delší a široké ohnisko 17mm na cropu zažité mám. To bude určitě stačit. Teď jen, aby mě i cena z druhé ruky neposadila na *****. Cítím totiž, že se začínám rozmlsávat. Po prodeji 30D ještě něco zbyde :D

EDIT: Noo, nová 35ka stojí pár peněz. Nevím, k čemu je na široké ohnisko IS, když potencionálně ostré to budu mít na 1/30 vteřiny :) Ale to je trošku /ot.
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 8. 10. 2013 23:55

Mám dvě nabídky. Obě mají skvěle zachovaná těla.

Jedna je jen samotné tělo za dobrej peníz
a druhá je tělo, grip, 50/1.8, 28/1.8, 430ex za 21k. A já nevím :shock: Je 430ex dobrej blesk? V pohodě půjde s 85kou? Grip pak asi nemá cenu prodávat, budu mít aspoň delší výdrž a zkusím si zvyknout na ergonomii.

Blesk je jistě fajn, na portréty a ihned si k tomu seženu odpalovač a deštník. Budu mít výborné světlo do terénu a fotky budou mít jiný nádech. Te'dka jeslti stojí za to ten zbytek, páč 430ex mohu sehnat zvláště taktéž.
Cappi_206A
Návštěvník

Předchozí stránka