Canon EOS 700D - přikoupit baterii?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod cross182 11. 9. 2013 13:58

Zdravím,

jde o mou první zrcadlovku, tak bych se rád s vámi poradil, než vyrazím ven.
Dočetl jsem se, že baterie vydrží zhruba 400 fotek. Je tedy lepší si přikoupit ještě jednu?
Např. zde: http://www.aaron.cz/vyhledavani?q=LP-E8 Přemýšlím buď o té originální za 1090,- nebo o Avacom za 590,-. U té je ale kapacita o 100mAh menší - je to podstatný rozdíl ve výdrží?

Co se týká focení - plánuji např. fotit na Dny NATO v Ostravě, kde budu několik hodin a nemám přesnou představu, kolik těch fotek udělám - nicméně určitě nebudu veškerý čas jen mačkat spoušť, ale budu i nahlížet do foťáku - měnit nastavení, natáčet video, atd. Tzn. že těch 400 fotek to asi ani nevydrží.
Jindy plánuju jen tak někam vyjít, kde 400 fotek určitě nenafotím - ale zase budu nějakou dobu "zírat do foťáku" (a netuším, jestli mají do té své statistiky započítáno i toto).

Tzn. doporučujete přikoupit baterii nebo z vlastní zkušenosti víte, že když vyrazíte fotit, stačí vám jen jedna?

Děkuji.
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 11. 9. 2013 15:00

Pokud chceš fotit na Dnech NATO, tak jedna baterka navíc se ti určitě sejde. Celkově není nikdy špatné mít zálohu. Jinak myslím, že výdrž není tak tragická, určitě by foťák měl takových 700 i víc snímků na jedno nabití zvládnout.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 11. 9. 2013 16:32

Dobře, díky :)
Já si to teda ještě rozmyslím a uvidím :)

Jinak tedy ještě doporučujete tu originální s větší kapacitou nebo klidně tu Avacom s menší kapacitou? Jestli se vyplatí přihodit těch 500 za těch 100mAh, tak klidně přihodím. Ovšem pokud by bylo lepší koupit raději 2x tu Avacom než 1x tu originální, tak to vyřeším takhle.
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 11. 9. 2013 16:36

Osobně preferuju origa, protože na neoriga není spoleh. Ale někteří mají i s čínou dobré zkušenosti, je to potřeba vyzkoušet.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jakoubek 1. 4. 2014 10:00

Zdravim, mam 700 doma a ma za sebou 680 snimku na první nabiti baterie a porad se k nabijecce nehlasi. A baterii bych osobne bral originalni, rozdil v cene se mi nezda moc velkej vzhledem k cene fotaku :) J.
jakoubek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karf 1. 4. 2014 10:20

Taky záleží co máš za objektiv jestli se stabilizací...
karf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 1. 4. 2014 11:11

Já jsem minulý týden poprvé vybil baterku na D7000, počítadlo se zastavilo na 2385 - vyfoceno během více než týdne včetně prohlížení fotek tak 50%-60% nafoceno s VR sklem. Takže ty ofiko odhady budou hodně podstřelené.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 1. 4. 2014 11:19

Oficiálne čísla idú spravidla podľa nejakej tej metodiky, dajme tomu 30% s bleskom, určité minúty pozerania výsledkov a podobne. Takže ak nečučíte stále na display a neblískate, tak by to malo u zrkadlovky vydržať o dosť viac.
A dôležité je aj to, že skutočná kapacita sa zlepší po pár nabitiach. Aj keď už chvala bohu u moderných baterií netreba vybíjať do tla...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FotoABC 1. 4. 2014 13:29

Když neoriginál, tak aspoň nějaký AVACOM nebo tak něco.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 1. 4. 2014 14:22

Kúp radšej originál batériu. Jej vydrž záleží od používania fotoaparátu. Môže to byt 300 ale aj 2000 fotiek....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod menicks1 7. 5. 2014 17:24

Tak baterka se hodí vždy, rozhodně doporučuji koupit lépe se pak fotí, točí se baterky apod. Jinak co se týče, baterek tak mám i 2 neoriginálni a celkem spokojenost. Jednu levnou asi za 250,- a jednu tak okolo 600,- rozdíl ve výdrži není moc velký a cena je obrovský rozdíl. Samozřejmě se vyplatí kupovat osvědčené značky.
menicks1
Návštěvník