Nikon D7100 nebo Canon D70

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 9. 2013 16:33

Ganec: neistota a malá podpora tretích výrobcov je dost vazny dovod. Vola sa to budovanie systemu, ale neviem ci to poznas :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 9. 2013 16:42

Pro nekoho to je duvod, pro nekoho ne. Nechci cekat na to, az to Ricoh proda treba Procter & Gamble. Ale budiz, pridam par duvodu. AF v seru nemaka, objektivy ostri pomalu, stabilizace v cipu slaba. A navic mi odchazi muj hlavni objektiv, takze de facto jsem s budovanim systemu zas na zacatku
waaaw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 9. 2013 22:08

Ktore mas objektivy ? A telo ?
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 9. 2013 22:19

Neni to sice dulezite, rozhodnuty pro zmenu uz jsem. Mam k-20 k tomu pentax 16-45, sigmu 70-300
waaaw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 9. 2013 22:27

A hlavny je ktory ? 16-45 ? Mam ho tiez .. je to aj otazka financii .. 16-45 sa nevyraba, ale stal novy cca 300e /z druhej ruky 200e/, sigma bola snad este lacnejsia. Len, ci chces do toho aj primerane investovat a co ocakavas. V kazdom pripade s Pentaxom je to teraz vselijake ..
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 9. 2013 22:33

waaw, tělo a dva objektivy, promiň to máš tedy systém jak hrom. Osobně považuji "systém" za nerozum, člověk nemá mít systém, ale to, co pro práci potřebuje. To, co máš, není sice z dnešního hlediska špičkou, ale lidé fotí starším arzenálem.
Už zhruba sedm let čítám, jak je Pentax v pytli, jak ho kdekdo kupuje nebo prodává a on zatím vesele vyrábí další modely těl a objektivů. Teď oznámil nové objektivy na příští rok, Ricoh to rozhodně zabalit nemíní. A že by nebyl konkurence schopný ?
Nicméně rozhodnutý jsi a tvé dilema ti nezávidím. Asi bych už, jako amatér bez profesionálních ambicí se do zrcadlovky nehrnul. Bezzrcátka jsou ovšem příšerně drahá, takže bych patrně dál fotil s tím, co mám. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 9. 2013 22:40

Puntík: no ano, lebo pred takymto casom ho kupila Hoya ... od Ricoha vysla konecne roadmapa objektivov .. ale zase sa to niekde zaseklo. A ako poznam korporacie a rozne financne finty a tahy, tak nieco niekde *****. Hoya vycucla SMC vrstvy a optiku do labakov z Pentaxu /kde predtym bol no.1 Olympus/ a Ricoh neviem co spekuluje. Za poslednych neviem .. 5 rokov? vysiel asi 1+1kus noveho objektivu /a to prosim pekne mal kedysi Pentax objektivov asi tak 4x tolko co sucasne celkova ponuka pre M43/ a co sa tyka DSLR, tak za posledne 3 roky NIC! .. len opravy chyb v K5 a CSC fotak K01. Sice to bolo za Hoya .. ale i tak. A na to myslim naraza waaaw.

V kazdom pripade K20 + 16-45 a Sigma 70-300 nie je ziaden system .. takze zmena na inu znacku je uplna pohoda.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 9. 2013 22:48

Puntik:
stačí lépe číst.... Nikde jsem nepsal, že to co mám považuji za nějaký systém. To sis vymyslel sám, aby ses tomu mohl následně uchechnout. Budiž....
Psal jsem, že jsem se rozhodl s Pentaxem rozloučit a začít budovat nový systém. A i zde je to možná silný výraz, protož tím myslím tělo+zoom začínající tak na 15 neb 16mm, čili c15-85 nebo n16-85. K tomu časem makro a dál zatím neuvažuju. Jestli tomu říkáš sytém nebo ne je celkem jedno.
Nechci košatit to téma na úvahy o budoucnosti Pentaxu. nechci ho pomlouvat a mám ho stále svým způsobem rád. K těm novým tělům jen jedna poznámka. Snad žádný jiný výrobce nemá tolik barevných variant těl. Zda je to ale ten správný směr inovací, to nechávám na každém....
waaaw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 9. 9. 2013 22:52

V zadání píšeš, že užití bude primárně na krajinu - souhlas s Puntíkem, peníze bych utratil za solidní CSC, bez potřeby sporťáckýho AF by to byla na 99% Fuji X-E1, kór s tou akční výhodou druhého skla za 1,-Kč.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 9. 2013 22:58

Itokar, za posledních "neviem .. 5 rokov? " vyšlo asi osm objektivů pro systém 645. Bohužel se na malou DSLR nasadit nedají. Pravda, že K-6 byla jen slabá inovace K-5, ale konkurence zas tak daleko neutekla, aby ji modelem K-5II nedohonil. Ostatně skutečným krokem kupředu, i když velmi malým pro fotografy, se stal D70, jinak už se několik let vaří ze stejných ingrediencí. Zrcadlovky už zřejmě dosáhly svého zenitu a jen ten D70 možná způsobí, že nezůstanou stát. :-)

waaw, napsal jsi přece : ..".. takze de facto jsem s budovanim systemu zas na zacatku.."..
Což značí, že už jsi nějaký "systém" vybudovaný měl. Usmívám se vždy, když čtu ono slůvko - systém. Fotograf by měl budovat svůj archiv, to bývalo to nejcennější, co mohl mít. Ale díky digitální technologii je to na pováženou. Snímky 3Mpx přístrojem jsou už dnes bez šance. Buď rád, žes měl snad první 12 Mpx model s velmi dobrým záklaďákem. :-)

Zdravím

EDit waaw, ad barevná těla, nezapomeň, že Japonec a místní zákazníci mají patrně poněkud jiné preference, než my ve středu Evropy. Ostatně Px není sám, kdo barví levnější modely. :-))
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 9. 9. 2013 23:03

trocha k teme, aj ked je to tu v poslednej dobe nezvyk... porovnanie Nikon D7100 a Canon EOS 70D http://www.youtube.com/watch?v=bOM4r1gx ... ture=share
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 9. 2013 23:05

Puntik:
neznamená. Když píšu, že jsem s budováním zas na začátku, znamená to, že už jsem jednou na začátku byl. Ale to není podstatou debaty. Co mne tu zajímalo, jsou zkušenosti a prorovnání obrazové kvality těch dvou těl, případně objektivů 16-85/15-85. Zatím jsem se dozvěděl, že rozdíl v kvalitě vlastně není, a to i od lidí, kteří drželi v ruce jen jeden z uvedených foťáků a někteří ani to.
Vážím si toho srovnání na fotkách reálné krajiny, které tu ukázal FotoABC, škoda že tam chybí Canon

-- 9. 9. 2013 23:07 --

Ondrej Bobek
Díky, ale tenhle link jsem sem dával včera.
waaaw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 9. 9. 2013 23:12

waaawe, omlouvam se, co jsem napsal o tvych zkusenostech, uz je to dlouho, co se to tady probira a myslel jsem, ze prechazis z kompaktu nebo ultrazoomu. Jinak stale plati, to co driv, v podstate mas vsechny informace a je to jen na tobe, ale to stejne vis a vis i jak objektivy potrebujes.
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 9. 2013 23:14

waaw, neměl jsem v ruce ani jeden, ale natolik jsem svéprávný abych věděl, že při vší úctě k tomu, co Canon dokázal ze svých čipů dostat, bych na krajinu preferoval čip bez AA filtru.
Tedy v mém případě přechod na model K-5IIs. Ale rozdíl na tisku A3 by nebyl oproti normální soustavě čipu z lidského pohledu pozorovatelný, a tak se do nového těla nehrnu.
Takže - pokud nebudeš tisknout metrové zvětšeniny.... Ale zcela vážně, já už bych patrně do dalšího zrcadla nešel. Počkal bych, jak se v budoucnu hnou ceny, dnes být tak Samsung NX 20 za deset tis.... :-))

Zdravím

Mimochodem, s tím, čím Canon vylezl, může dalším vývojem udělat doopravdy dost velkou věc. A to je také moment, který je potřeba vzít v ůvahu při "budování systému". Pokud to má patentově ošetřené.... :-)

Jo, objektiv... základní, na tom příliš nesejde, ty narozeniny a Vánoce, hledal bych něco konkrétního až na ty krajinky. Cosi jako 12-24 nebo pevné sklo zhruba ve středu toho rozsahu.
( Hlavně aby kreslilo dobře v celé ploše, bylo dobré na protisvětlo a mělo co nejmenší, nebo stejný filtrový závit, jako záklaďák. K vůli polarizáku.)
Ale protože krajina se fotí na více zaloněno, vyhoví i ten seťák. :-)
Naposledy upravil Puntík dne 9. 9. 2013 23:38, celkově upraveno 2
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 9. 2013 23:31

Puntik
Jen drobná oprava. K-20 má 14Mpx, ne 12
waaaw
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka