waaw, neměl jsem v ruce ani jeden, ale natolik jsem svéprávný abych věděl, že při vší úctě k tomu, co Canon dokázal ze svých čipů dostat, bych na krajinu preferoval čip bez AA filtru.
Tedy v mém případě přechod na model K-5IIs. Ale rozdíl na tisku A3 by nebyl oproti normální soustavě čipu z lidského pohledu pozorovatelný, a tak se do nového těla nehrnu.
Takže - pokud nebudeš tisknout metrové zvětšeniny.... Ale zcela vážně, já už bych patrně do dalšího zrcadla nešel. Počkal bych, jak se v budoucnu hnou ceny, dnes být tak Samsung NX 20 za deset tis....

Zdravím
Mimochodem, s tím, čím Canon vylezl, může dalším vývojem udělat doopravdy dost velkou věc. A to je také moment, který je potřeba vzít v ůvahu při "budování systému". Pokud to má patentově ošetřené....

Jo, objektiv... základní, na tom příliš nesejde, ty narozeniny a Vánoce, hledal bych něco konkrétního až na ty krajinky. Cosi jako 12-24 nebo pevné sklo zhruba ve středu toho rozsahu.
( Hlavně aby kreslilo dobře v celé ploše, bylo dobré na protisvětlo a mělo co nejmenší, nebo stejný filtrový závit, jako záklaďák. K vůli polarizáku.)
Ale protože krajina se fotí na více zaloněno, vyhoví i ten seťák.