Nikon D 3000

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod qwerts 5. 8. 2013 21:23

to je taky dobra varianta :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod robi.r 5. 8. 2013 22:31

a co koupit starsi kus d 7000 se zarukou.....

-- 5. 8. 2013 22:32 --

co presne za problemy s tou d7000 jsou.....

-- 5. 8. 2013 22:33 --

nabizi se mi moznost koupit telo za 10 tis..
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod robi.r 5. 8. 2013 23:10

ještě mě napadá nebyla by lepší než ta d5100 nikon d 90???...
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 5. 8. 2013 23:24

D7000: náladový autofokus, záleží i na druhu osvětlení
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod robi.r 6. 8. 2013 23:11

Takze jsem vyber zuzil na tu d5100 a pripadne uvazuju od90, je lepsi nebo co byste mi mohli doporucit....
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 6. 8. 2013 23:16

Pokud chceš větší hledáček, lepší ovládání, pak D90. Pokud chceš lepší video, výklopný displej a lepší snímač, pak D5100.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 7. 8. 2013 08:43

robi.r, čo myslíš pod slovom lepšie?
- ak chceš plynulé video s AF, väčší elektronický hľadáčik, rýchlejšie sériové snímanie a neroztrasenie záberu kvôli zrkadlu, no si kvôli tomu ochotný obetovať 1/3 svetla => toto ponúka Sony SLT systém
- ak chceš predsa len zrkadlovku, ale s lepšou ergonómiou, možnosťou mať stabilizované aj svetelné sklá => ešte ich vyrába Pentax
- ak sa nechceš trápiť s problémami zrkadloviek (kompatibilita objektívov, možná nepresnosť AF: FF/BF, rozhýbanie záberu zrkadlom, ..), záleží ti na veľkosti/skladnosti, chceš mať istotu výsledného záberu ešte pred odfotením (vďaka LiveView), oceníš jednoduchšie fotenie (vďaka detekcii tvárí, dotykovému LCD) a nefotievaš príliš rýchle objekty => kvôli tomu vznikli bezzrkadlovky
-- ak navyše ešte požaduješ hľadáčik a chceš s ním natáčať video (čo sa u DSLR nedá) => existujú aj bezzrkadlovky s EVF (buď zabudovaným, alebo externým)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod otofonnofoto 7. 8. 2013 10:56

2robi.r: lowendy 3xxx/5xxx nejsou vyloženě k ničemu, ale ergonomie a veliký hledáček hovoří jednoznačně pro D90. S objektivem 18-105 to v bazaru seneš tak za 13.000kč. Nehledě na to, že stopětka by ti mohla bohatě stačit. Místo nové fábie budeš mít jetou octávku ;)
otofonnofoto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 7. 8. 2013 12:12

Ganec: ty ses na tu stabilizaci uplne nadrzeny, ty snad chodis ve stabilizovanych botech, spis na stabilizovane posteli a jis stabilizovanou vidlickou...

Mel jsem Pentax se stabilizaci na snimaci, ted mam Nikon s nestabilizovanym snimacem a pri foceni s pevnym svetelnym sklem jsem si ani nevsiml ze mi nejaka stabilizace chybi, pokud nefotis vylozene staticke sceny ve spatnem svetle, tak se ti fotografovany objekt stejne rozmaze, at stabilizujes cim chces. Pri foceni s zoomem s horsi svetelnosti ten objektiv stabilizovany mam a stejne ji nepouzivam.

K roztreseni zrcatkem, prosimte kdyz jsi nikdy nefotil zrcadlovkou, jak jsi sam rikal, tak takove hovadiny nevypoustej z pusy, pokud nefotis dlouhymi casy na stativu, kde das stejne predsklopeni a problem neexistuje, tak nemas absolutne sanci si znicit snimek pohybem zrcatkem, tak se uz konecne vzbud.
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MeddlinG 7. 8. 2013 12:16

Ganec píše:- ak sa nechceš trápiť s problémami zrkadloviek (kompatibilita objektívov, možná nepresnosť AF: FF/BF, rozhýbanie záberu zrkadlom, ..)

No to je blábol. Proč sem vůbec tohle píšeš? Postl svůj požadavek do sekce "Zrcadlovky", tak chce zřejmě zrcadlovku. Když to trochu přeženu, asi jako kdyby napsal, že shání novou pračku do 10 000 a tys mu do toho topicu odpověděl, že pračka je nanic, může tě vyplavit, ale za tu cenu může mít perfektní sekačku.
MeddlinG
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 7. 8. 2013 12:48

Ta stabilizace u Pentaxu není bůhvíjaká výhoda. Jako jo, je super, že máš tak stabilizované všechny objektivy a dokonce bych řekl, že s ní udržíš i delší časy než u optické. Jenže, ten náběh... to je hrůza. Čekat zhruba sekundu, než se ti rozsvítí v hledáčku zelená ručička a vědět, že když to zmáčneš dřív, tak budeš mít na 99% rozmazanější snímek, než by tam ta stabilizace nebyla. U Nikonu ti naběhne hned po namáčknutí a tak ti žádná momentka neunikne.

Sony SLT je mrtvý systém. Pochybuji, že budou udržovat dva bajonety vedle sebe, to přece nemá žádný smysl.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod robi.r 7. 8. 2013 14:44

Takže výběr je mezo d5100 a d 90, jde mi hlavně o obrazovou kvalitu ..a o zrcadlovku......kdybych chtěl bezzrcadlovku tak zustanu u toho panasonicu lx2 co mam...
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 7. 8. 2013 14:58

Vieš vôbec čo to je?
.. lebo LX2 nie je bezzrkadlovka...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 7. 8. 2013 15:08

robi.r: To si musíš rozhodnout sám. Teoreticky lepší fotky uděláš D5100, D90 je zase ovládáním a schopnostmi o znatelný kus dál.
Daf
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka