Za druhe, pokud by nakonec zjistil, ze ho velikost a vaha omezuje a radeji si koupi bezzrcatko, tak na tom prodela (tedy pokud si je nekdy nepujcil a fotil).
Osobne nemam problem s nakupem pouzitych veci (tela, objektivy), protoze se da dost usetrit a pokud uz pokrok neni milovy, tak nejnovejsi model si koupite spise kvuli dobremu pocitu, ze mate to nejnovejsi.
Tudiz pokud i ten starsi model ma kvalitni autofokus, tak neni moc duvod do neho nejit (to je pro me jedna z nejdulezitejsich veci). Nad rozlisenim, sumem a vernosti barev (pokud to tedy nejde hodne do cervena/zelena) se tady uspokujuji spise mistni diskuteri, kteri chteji ze stroju maximum, ale vetsine smrtelniku je to jedno.

(prave uz jak tady nadnesli, pokud budes casem fotit do rawu, tak se da teplota barev/vyvazeni bile a nebo nadech do zelena/cervena lehce korigovat, nebo muzes mit ulozeny profil, pro svuj fotak.)
Na druhou stranu je potom jeste spousta faktoru, co ma vliv (fotolab, monitor, zpracovani, tiskarna atd.). Dale potom zalezi pro koho je fotka urcena, vetsine lidem (napr. rodina) jde o obsah fotky a udalost, kdy byla udelana, a technicka kvalita je az na druhem miste (jestli je bokeh mekky, lehky sum na fotce, barvy lehce do cervenena nebo 100% ostra atd.) - to je napriklad problem Gance, dva roky nas tady krmi technickymi pravidly a pouckami a potom fotky, ktere ukaze nestoji za moc (ale na druhou stranu, zjistil kde se ma ted zlepsovat)
(je to stejne, jako kdyz nekteri ze sebe delaji someliery, a ze nepiji nic pod 500Kc, merlot a frankovku vubec nepijia, navic citi ty jemne kyselinky, ale kdyz byste jim dali slepy test tak nepoznaji "cervene od bileho").
Doufam, ze jsem neurazil neci ego, je v tom trochu nadsazky a taky, aby se ta technika nebrala zas tak vazne.
Lotrador: s tim PC mas pravdu, to jsem chtel taky u predchoziho prisvpevku zminit, ale predpokaldal jsem, ze tazatel asi bude mit 1-2 roky stary stroj se kterym by to nemel byt problem (pro 7100), pro D90/300 bude stacit i z roku 2008 (nejaky Dualcore 1,8 GHz). Me je taky jasne, ze s mojim pristim telem musim pridat i novy pocitac.