Nikon D 3000

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod robi.r 11. 8. 2013 21:57

Lotrandor píše:Daf: potvrzuji, chybějící schopnost porozumět si s vysokorychlostní synchronizací blesku bude asi časem důvod k upgradu.

To je mysleno u jakeho fotaku....

-- 11. 8. 2013 22:02 --

No podle toho co jsem se dival na fotky na netu,tak mi prijde ze ta d90 ma vic realnejsi barvy .....otazka ale je sum..ten je patrnejsi....
robi.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 11. 8. 2013 22:23

Myšleno u D5100. D90 s kompatibilním bleskem umí fotit až do 1/4000. D5100 umí býskat jen do synchro času tj. 1/200.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 12. 8. 2013 09:17

Zajimave, ze ses tak rychle vzdal myslenky na D7000 :-)
Nebudu lhat, ze jsem o problemech s AF necetl...ale me osobne se nikdy nestalo za rok a ctvrt pouzivani.
Osobne, jelikoz vim, ze karty rady umiraji v nejmene vhodny okamzik bych vybral D7000 i jen kdyby to byla naprosto shodna zrcadlovka jako D90, jen se slotem pro dve karty. Tech 5 400 rozdilu (fotoskoda) mi az tak tragickych neprijde.
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 12. 8. 2013 09:38

tomasotc píše:Osobne, jelikoz vim, ze karty rady umiraji v nejmene vhodny okamzik bych vybral D7000 i jen kdyby to byla naprosto shodna zrcadlovka jako D90, jen se slotem pro dve karty.

A kdy se Ti to stalo, me tedy za poslednich 7 let jen jednou. A navic to ma smysl jen pokud neustale zdvojujes zaznam. .... V kazdem pripade bych si tipnul, ze se mu pripadne natrefeni na problemovy AF stane casteji :)
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 12. 8. 2013 09:52

V praci mame asi 10 fotaku, za posledni rok se nejmene 2x pokouselo neuspesne obnovovat data z karty (uznavam, sice z nejakych takovych tech nejlevnejsich, ale i tak). Jinak ano, zdvojuju - fotim na jednu v jpeg, na druhou nef. V pripade problemu s kartou mam aspon jeden zaznam, i kdyby jen jpeg. Jinak i kdyby jednou za 7 let to byla zrovna dovolena za nekolik (desitek) tisic, tak me to neskutecne nastve.

Zajimala by me statistika nejakeho prodejce - pomer reklamovanych a prodanych D7000. Mi to totiz prijde takove to typicke - par lidi melo problem, vezme se to za dogma a pomalu se prohlasuje, ze to dela kazdy druhy kus :-)
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 12. 8. 2013 10:19

tomasotc píše:Jinak ano, zdvojuju - fotim na jednu v jpeg, na druhou nef. V pripade problemu s kartou mam aspon jeden zaznam, i kdyby jen jpeg.

tak to chapu, ale pokud fotim rawy, tak mam na mysli zdvojovani rawu.

Tak zatim ma spis Nikon u novych fotaku stesti na hromadnejsi vady, jako oleje a prachy na snimaci apod. :) Ostatne dan za honbu za novymi modely drive nez konkurence, jak se rika dvakrat meita jednou rezat.

Ale abych upresnil tu vadu karty, tak abych nekrivdil Sandiskum, protoze ta jedina karta byla xD od Olyka a jeste byl muj cin pri absenci IQ, ocistil jsem hypoteticky prach na kontaktech prejetim pres synteticky potah gauce :D.Co se tyce CF, tak na 5-ti strojich za ta leta nula nula. Ale ano dovolena v kelu nastve, ale rozhodne se kvuli tomu nemuzi kupovat vyssi tridy fotaku, staci jen byt rozumny pri vyberu karty a jejiho pouzivani.
Naposledy upravil Umbrella dne 12. 8. 2013 10:26, celkově upraveno 1
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 12. 8. 2013 10:23

Jasne, no :-) coz ale neni problem, ze? Tak si proste nastavim, at mi zrcadli raw na obe karty. To od tebe zni, jako by to snad fotak neumel. Ovsem me vyhovuje varianta RAW+JPEG, tak to tak pouzivam :-)
Ne kazdou cypovinu, kterou vyfotim potrebuju ladit z RAW. Zvlast kdyz vim, ze si to odberatel fotografii vyvali mezi mobilovky na svuj facekram.
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 12. 8. 2013 10:28

jsem to vepsal jeste nahoru :), v kazdem pripade ten vyskyt je mizivy na to mit za kazdou cenu dva sloty a neustale dvoji zaznam.

To takovym zpusobem se tu brzo zasne radit, ze je treba nutne pouzivat okamzity pesun dat do notasu a ten mit napojeny na zalohovaci storage.

-- 12. 8. 2013 10:41 --

tomasotc píše: To od tebe zni, jako by to snad fotak neumel. Ovsem me vyhovuje varianta RAW+JPEG, tak to tak pouzivam :-)
Ne kazdou cypovinu, kterou vyfotim potrebuju ladit z RAW. Zvlast kdyz vim, ze si to odberatel fotografii vyvali mezi mobilovky na svuj facekram.

To jsi mne pochopil spatne, samozrejme ze ta moznost existuje.

Kdyz mi jde o data treba na zakazku, tak potrebuju RAWy a zachranene JPG jsou na prd, takze pro mne treba jedine reseni je zdvojeni zaznamu. :) Ale proc to, kdyz jednomu z tisice vypovi noname karta, nabizet kazdemu kdo chce na laicke foceni nejakou nizsi radu fotaku. To mi prijde moc paranoidni. To uz je fakt vetsi problem ten olej na snimaci :D
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 12. 8. 2013 10:44

Jiste, jsou dva typy uzivatelu - ti kteri jiz zalohuji a ti, kteri zacnou ;-) ja osobne dulezita data hned, nedulezite veci typu prochazka prirodou tak jednou za tyden, dva kopiruju i na externi disk :-) takze ve finale to mam na pracovnim disku a na externim.

Ale jako jinak kazdeho vec, nikomu nic nenutim, jen dotycny tazatel uvazoval o D7000, po "neskutecnych problemech" s AF ho to nejak preslo...take jsem puvodne chtel D90, koupe D7000 v nejmensim nelituju.
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 12. 8. 2013 10:52

jin vec je zkopirovat data do PC a jina za kazdou cenu fotit na dve karty, tohle bezny uzivatel, co se tu pta na levnou zrcadlovku D3000 fakt asi neresi.
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 12. 8. 2013 11:27

Z levneho plastu D3000 skoncil na kvalitnim plastu D90 a plasto-Mg D7000 ;-) Co je bezny uzivatel netusim, pro me, zamestnanem jako vicemene technicka podpora bezny uzivatel neexistuje. Kazdy ma potrebu neceho jineho. Ale souhlasim, ze to zrcadleni neni ASI vec, kvuli ktere by si lide D7k kupovali.

Sam jsem nad D90 vs. D7000 dlouho premyslel, procital kdeco, nakonec vyhral novejsi model a ja jsem spokojen.
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Umbrella 12. 8. 2013 11:42

tomasotc píše:Z levneho plastu D3000 skoncil na kvalitnim plastu D90 a plasto-Mg D7000 ;-)

Protoze sem prisel v navrhem levne bazarovky a pak sem zacal chodit jeden borec za druhym a kazdy... A se ti nevyplati, priplat si za B, ... B se ti nevyplati, priplat si za C... a chudak jen plati a plati a plati a puvodne si chtel zrejme jen neco vyfotit pro radost :D :D :D a skonci s FF vybavou za sto tis, fakturou za vybaveni atasu v ruce a uz se z profi segmentu nevykrese.... "Ale vzdyt ja nechtel byt fotografem, ja byl puvodne realitni makler !" :shock: :shock: :shock: :mrgreen:
Umbrella
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 12. 8. 2013 12:54

Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka