Canon 70D

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod revell 18. 9. 2013 14:27

blahopreji k nakupu, i kdyz kdybych mel 60D tak bych s nakupem 70D tak nespechal (pokud jsi nemel nejake specificke pozadvky, ale to uz si musi kazdy rozhodnout sam).
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 18. 9. 2013 14:33

Něco k tomu napsal Petr Bambousek, to je narozdíl ode mě pan fotograf.
http://www.sulasula.com/canon-eos-70d-recenze/
Ta recenze byla jeden z malých důvodů, proč jsem se rozhodnul pro 70D a pak taky touha mít novou hračku. :-D O jeho slovech není třeba pochybovat. Můj názor na tom nic nezmění.
Těším se, že k němu napíše v dohledné době další praktické zkušenosti z nějaké výpravy.
Já zjistil včera, že mi špatně ostří s mým základním Tamronem 17 -50/2.8 XR Di II bez stabilizátoru, takže dnes budu bojovat s mikroadjustmentem. :-\
Zaujal mě ten test s tím moire na obrazovce, až bude chvilka chtěl bych to zkusit.
http://www.northlight-images.co.uk/arti ... tment.html
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 19. 9. 2013 08:01

Takže microadjustment proveden, zajímavé, že všechny moje objektivy měly FF. Z toho základní Tamron 17-50/2.8 výrazný, šlo to o několik cm. Dále 70-200/4 L IS cca 1 cm a 100/2.8 L IS taky. Na 60D jsem ten problém s Tamronem neměl, ostřil přesně. U dalších jsem si FF nikdy nevšimnul, vzhledem k tomu, že 60D nemá microadjustment jsem to neřešil.
Ale aby toho nebylo málo, narazil jsem na další problém. :-\
K plné spokojenosti jsem na 60D používal jako náhradní baterii tuto : http://fotoextra.cz/bateriovy-zdroj-can ... 076e9eec80. Zcela nahradila originál, nikdy jsem s ní neměl problém. Před 2 dny jsem ji dal do 70D-čka, kdy jsem dělal pokusy s Wifi a baterka se zcela vybila. Bohužel v nové nabíječce hlásí chybu a nechce se nabíjet. Ta dioda na nabíječce rychle opakovaně pravidelně oranžově bliká , (ne tak jako když nabíjí s těmi intervaly) a baterka se nenabíjí.
Neví někdo zda by ji šlo nějak oživit ??? :hm
Nová nabíječka dodaná k 70D, ikdyž je stejná jako k 60D si s touto baterií zjevně nerozumí. :pozor
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 19. 9. 2013 10:33

Někde jsem četl, že si budou výrobci své origo baterie a nabíječky čipovat, aby zabránily používání neorigo baterií. Možná už je to tu :-\ . Dost možná ti nezbude nic jiného, než pořídit canon baterii.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 19. 9. 2013 10:42

rnechvatal: ak maju vsetky objektivy FF alebo BF, mozno nie je uplne dobre nastaveny AF modul cez podlozky. Ale je fajn, ze sa to da lahko prestavit, cez adjust.
Co sa tyka baterie, mozno by sa dalo zohnat neorigo nabijacka a tym to poriesit.
oldbas: v niektorych vyrobkoch to uz nejaky cas takto je :(
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 19. 9. 2013 10:45

Nikon to tak už s akumulátory dělá delší dobu, možná, že Canon začal teď taky.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 19. 9. 2013 11:59

rnechvatal. existují modeláři, kterým je nabíjení LiOn-ek denní chleba. Univerzální nabíječky čínské provenience nejsou drahé, ale musí se s nimi umět zacházet. Podívej se sem - http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/rc- ... a/nabijec/, kolem sedmi stovek, může být i bez balancéru.
O nic jiného se raději ani nepokoušej. :-))

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 19. 9. 2013 12:35

Canon čipuje už nejméně 3 roky, ale nejsem si jist, jestli se to týká i baterek pro nižší modely. Každopádně není problém koupit i čínskou baterii s čipem...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 19. 9. 2013 12:43

Baterka je čipovaná, to určitě, foťák si to ohlídá, to vím, hned hlásil, když jsem mu podstrčil neorigo, jestli ji chci opravdu použít, ale nabíječka pro 60D před tím ji beze zbytku akceptovala. Možná si teď už i nabíječka testuje, zda je baterie čipovaná nebo ne.Bohužel stará nabíječka šla s foťákem z domu a nemám to jak ověřit. Na fotoextra mi nabídli novou baterku, protože je ještě v záruce, ale pokud je to v nabíječce nic to nezmění.
Zkusím baterku nabít na kamarádově nabíječce k 5D MK II.
Pak budu chytřejší.
Možná to spraví starší nabíječka, asi by to bylo jednodušší, než origo baterie.
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod migi.mig 21. 9. 2013 08:39

U 5D mk III jsem měl podobný problém - neorigo baterky mi foťák po trochu protestování dovolil, ale nabíječka ani ťuk. Vyřešil jsem to univerzální nabíječkou co prodává třeba megapixel (cena cca 800, ale zase to funguje i na 12V z auta) a ta nabije v pohodě i neoriginální baterie....
migi.mig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rnechvatal 23. 9. 2013 07:05

Je to přesně jak píšeš, asi to bude u nových modelů standartní chování.
Baterku jsem vzal ke kolegovi s 5D MK II, zde jeho ještě origo nabíječka k foťáku bez problémů dobíjela i můj neorigo akumulátor. Moje nová nabíječka k 70D jeho neorigo baterii odmítla nabíjet též. Takže viník je jasný, je to nabíječka, budu řešit nákupem neorigo nabíječky na eBay. I s dopravou je to za pusu, bude to lepší, než to řešit nákupem originálních baterií.
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lehok 1. 10. 2013 21:02

Ahoj všichni Canoňáci, četli jste test "70D" na www.fotografovani.cz, viděli jste ukázkové fotky? Podle prvních odhadů se mně zdá, že to psal a fotil někdo od Nikonu, který chtěl Canonu poškodit pověst :-) .... Čau a dobré světlo
Lehok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FotoABC 1. 10. 2013 22:28

Tohle na ISO 1000 po zmenšení na 10 MPx, to musel být opravdu umělec:
http://www.fotografovani.cz/userdata/ar ... abor04.jpg
... takhle bych zhruba dopadl s 1'' snímačem na J1. (poznámka - samozřejmě, že za to nemůže 70D)
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 1. 10. 2013 23:45

To zpracování recenze je úděsný. Pro co to dělaj, pro mobily?

Fotky jsou fakt lol.. Shodou okolností mam malou kopičku RAWů z 70D v PC a i když mi barvy z nových Canonů pijou krev, tak výstup ze 70D se mi líbí (vážně sem to napsal? :D).

Můžu případné zájemce ujistit, že v případě slušného zpracování RAWu je výstup dostačující a rozhodně ne špatný. Což je něco co bych si po tom co sem viděl tu recenzi asi nemyslel. :)

Jinak se mi zamlouvá jak vyřešili AF na sensoru. Mnohem lepší než krást pixely z normálního obrazu (což dělá Panasonic, Sony a Olympus). Navíc to očividně nemá žádný negativní dopad, naopak má 70D lepší výstup než předchozí xxD (teda kromě 40D lol..).

Každopádně to vypadá, že Canon je schopný i nějakého pokroku, kupodivu ani nedošlo ke zhoršení barev oproti 60D, naopak..

O to víc mě nase*e, když někdo takhle domrví recenzi..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod feanoor 2. 10. 2013 08:44

FotoABC
Potom ale nevím proč to sem dáváš,
taky jsem viděl zprasené fotky z Nikonu D7100, ale nenapadlo by mě je dávat do vlákna o něm.
feanoor
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka