Canon 70D

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gamut 9. 4. 2015 11:29

Ganec píše:Raven007: a koľkí s tých čo si ju kúpili vôbec dokážu rozoznať neostrý záber od ostrého? ...

Dakuwaqua: lepšie ISO nestačí, pomôže až lepšie sklo:
- s bleskom je takmer jedno aký máš foťák, rozdiely budú len v megapixeloch
(a v zosvetlení tieňov - no tie sa u Canonu zatiaľ ešte nezlepšili)
- bez blesku fotiť indoor na F4 a APS-C (navyše bez stabilizácie) je nonsenz

Ja fotievam s E-P5 na F/1.8 a ISO 2500 je vtedy úplne bežné (a to ani nepreháňam s expozičnými časmi)

Ganec
To tvoje ISO bude vypadat tak nějak podobně. Pokud se podívám v origo velikosti, tak si mysliš že 70D nebude mít lepší výsledek? Hrany doostřit bez kresby dokáže dnes téměř cokoliv. A tvoje plky o F4 a bez stabilizace... :tleskani

http://www.imaging-resource.com/PRODS/o ... R5Edit.HTM
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 4. 2015 13:27

Ganec píše:A keď už spomínaš súdnosť, myslíš si že 900 eur je vysoká suma pre niekoho kto "túži po značke"?

A myslis, ze ten, kto chce byt snob, si kupi 60D za 900e ? Ten si kupi FF za 2500e.A spravi lepsie, nez by to nacpal do predrazenej hracky Olympus, akokolvek je technicky vyspela. Bavi ta stale skatulkovat druhych podla vlastnych pocitov ? :) Nikto nepopiera, ze taky ludia existuju a je ich naozaj dost, ale tuna na fore su ludia trosku inde a tym, ze toto nemienis respektovat robis z tohto fora blazinec. Inak povedane, zasieras ho :-)

-- 9. 4. 2015 13:27 --

bob222 píše:Dakuwakua
Ganca nevnímaj, to je taký miestny folklór.

Ale problemy su, takze zaujal spravny postoj :-)

-- 9. 4. 2015 13:28 --

Gamut píše:To tvoje ISO bude vypadat tak nějak podobně. Pokud se podívám v origo velikosti, tak si mysliš že 70D nebude mít lepší výsledek? Hrany doostřit bez kresby dokáže dnes téměř cokoliv.

Len opatrne :potichu .. lebo budes mat svoju fotku a citat v gancovkach :D :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 9. 4. 2015 14:22

Gamut píše:To tvoje ISO bude vypadat tak nějak podobně. Pokud se podívám v origo velikosti, tak si mysliš že 70D nebude mít lepší výsledek?
Môj výstup zo 75-ky je lepší: je to ostrejší objektív a na rozdiel od recenzentov (ktorý nechávajú štandardné nastavenie) ja mám odšumovanie znížené.
70D také zábery nedokáže: na Canon neexistuje 15mm F/2 s podobnou kresbou. Ich svetelné objektívy nie sú na plnú dieru dostatočne ostré. A všetko s horšou svetelnosťou bude kvôli vyššej citlivosti horšie.
Gamut píše:Hrany doostřit bez kresby dokáže dnes téměř cokoliv
70D tiež doostruje, stačí porovnať rovnaké zábery: vidno to na svetelších obrysoch tmavších hrán a na písmene M - no aj napriek doostrovaniu je aj na základné ISO citeľne menej ostrá.

E-M10 vľavo, 70D vpravo:
ObrázekObrázek
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gamut 9. 4. 2015 18:13

Ganec
Ty nechápeš co ti píšu? Psal jsem tvoje ISO. A ty mi odpovíš něco o ostrosti objektivu a sníženém odšumování. JPEG je odšumován už z principu, takže jestli si ty něco snížíš, je stejná validní hodnota jako u jiných. A argumentuješ něco o tom, že neexistuje něco jako 15mm F/2. Ty někde psals o totožném záběru? A pokud dáváš odkaz na něco, tak si to aspoň pořádně prohlédni, neboť to vlevo bych ani nezkoušel nějak doostřovat, neboť tam něco jaksi chybí. A to je to o čem je řeč. BTW mimochodem i v odkazu, který jsi sám postnul. Jen jsem ti za něj poděkoval, protože to je víc jak průkazné. A s tím co dokáže nebo nedokáže 70D. Mluvíš z vlastní zkušenosti? Asi ne že. :oboze
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 6. 5. 2015 10:38

Zdravím. Už jsem myslel, že do této diskuze nebudu přispívat, nicméně jsem teď narazil na další zajímavý problém, se kterým bych chtěl poradit. O své anabázi s neostrými fotkami, jsem toho tady napsal dost. Po dobu vyřešení jsem koupil druhé tělo, které jsem po opravě problému prodal. Přes zimu jsem moc nefotil, jen sem tam něco, problémy jsem nepozoroval, fotky byly ostré. Ale o víkendu jsme šli s rodinkou na procházku, tak jsem vzal opravený Canon 70D a k němu Canon 70-200/4L IS. Jeden z mých oblíbených a spolehlivých objektivů. Vím, že jsem ho seřizoval na mikroadjustment podle doporučení na středový ostřící bod a ostřil po seřízení přesně. Doma po návratu z procházky jsem si všiml, že hodně fotek je zaostřených špatně. Rovina ostrosti byla posunuta dopředu. Snažil jsem se zjistit příčinu. A zjistil jsem, že když ostřím na středový ostřící bod, ostří foťák přesně, pokud použiju zónové ostření nebo celoplošné, posune se mi rovina ostrosti oproti zaostřeným bodům dopředu.

Snažím se doložit na přílohách.

U prvních 2 fotek je ukázka ostření pomocí středového ostřícího bodu a pak pomocí zónového ostření, vlevo v rohu náhled jak se zabrazily ostřící body v DPP.Vpravo na stupnici je vidět, kde je rovina ostrosti při různých způsobech ostření a to jednobodovým na středový ostřící bod a zónovým se zónou se 4 ostřícími body vlevo. Přibleskl jsem si interním bleskem, proto obrazec kam se ostří nevypadá černě, ale je celý černý tisknutý na laserové tiskárně.

Poslední 2 fotky, jak se to projevuje v praxi. Jednak jak to vidí foťák a kam ostří a poslední, jak vypadá výsledek. Po kliknutí se zobrazí věštší a čitelnější ...

Neví někdo, čím by to mohlo být způsobeno ??? U ostatních objektivů jsem si toho nevšimnul. Je pravda, že vetšinou používám středový ostřící bod, ale na vycházce jsem chtěl zkusit i něco jiného. O to větší bylo moje překvapení. 8-D
Prosím o jakékoliv info, kde by mohl být problém, nebo kde a co dělám špatně. :hm
Přílohy
IMG_9548.JPG
Ostření pomocí středového ostřícího bodu. Pouze v tomto případě ostří přesně !!!
IMG_9549.JPG
Zde ostření se stejným nastevením jako u první fotky se zónovým ostřením.Omlouvám se za pár chybek v popisu :o))
2015-05-05_00003.jpg
Zde je vidět ostřící body při celoplošném ostření ...
2015-05-05_00004.jpg
Tady je vidět, kde je skutečně zaostřeno :o((
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 9. 5. 2015 17:19

Ahoj,

procital jsem tady forum a problem s ostrenim u canon 70D. Vsiml jsem si taky problemu u nove sigmy 30/1.4 ART. Zkousel jsem to ted na testovacim obrazku a ostri si to jak chce :/ Nastvavil jsem mikro nastaveni na +15 a pri testovani na 3m to funguje dobre, ale pak je zase problem s ostrenim na vetsi vzdalenost. Dela mi to i s canon 50/1.8. Nevite nekdo co s tim? Nevim jak preste otestovat jestli je problem v tele nebo v objektivu? Diky za tip. Co jsem tady tak cetl, tak je docela problem to v AWH dokazat a vyresit to s nima. Kdo vsechno tady ma pozitivni zkusenosti s reklamaci a vyresenim problemu s ostreni u AWH? Diky
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 9. 5. 2015 19:05

V tomhle případě bude problém nejspíš v objektivech. Sigmy jsou obecně proslulé chaotickým ostřením a C 50/1.8 taky není žádný přeborník.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 10. 5. 2015 09:00

DIky za reakci. Myslis, ze u te sigmy by pomohlo serizeni na tom jejich USB docku? Je prave divny, ze to u techto dvou objektivu dela stejne. Na stredni vzdalenost cca 3m staci pridat v mikro nastaveni cca +12 a je to dobry, ale pak zase ostri spatne na vetsi vzdalenost :/ zkusim doma jeste canon 70-200 a tamron 17-50 a uvidim co to udela
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 5. 2015 09:33

Môj brácho mal presne taký istý problém (so staršími verizami aj tela aj objektívu, presne aj tie 3 metre spomínal) - no keďže nemal microadjustment, jemu to nastavovali v servise.
Vyriešil to tým, že objektív vyreklamoval a APS-C zrkadlovku predal a už si nekúpil ;-)
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 10. 5. 2015 11:55

Sice jinej foťák, ale proč nemlít, že jo, Ganče? :-D Mimochodem a cože si to pořídil? Opět Canon, ale FF a nemyslím, že to bylo kvůli AF, někde tu psal kolik tu s oním 60D nacvakal, takže...opět lžeš.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 5. 2015 12:44

BigglesO27: to máš jedno, on vždycky zná někoho, kdo má zkušenost, problém je v tom, že on sám nemá žádné, jen to co se dočetl z blogů, press releasů apod. A tak to je, někdo žije vlastní život a jiný ten virtuální skrz druhé :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 5. 2015 21:56

S tou Sigmou som mu musel behať do servisu a trepať ju cez pol Slovenska na niekoľko krát, takže v tomto prípade sa ma to aj priamo dotýkalo. Mám aj dôkaz že som ju mal v rukách (v adresári "čo som riešil"):
Obrázek

Ako vidím, prešli 3 roky .. tie isté značky, tie isté parametre .. tie isté problémy!
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 11. 5. 2015 00:56

Ganče, kššššc! Huš!!!! Tady nemáš co pohledávat, tady jde o skutečné řešení nějakého problému a ty máš ve výučním listě "Len teorie, na fotky nepúšťat!!"
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gamut 11. 5. 2015 06:55

Ganec
"S tou Sigmou som mu musel behať do servisu a trepať ju cez pol Slovenska na niekoľko krát.."

Nejedná se náhodou o jiné objektivy? Ale chápu, že pro někoho je rozhodující jen název. To že se jedná vždy o vztah DF a objektiv není pro někoho taky důležité že. Takže zase stačí jen název. :-) No dějí se to věci tedy.
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 11. 5. 2015 07:29

mike-kt píše:DIky za reakci. Myslis, ze u te sigmy by pomohlo serizeni na tom jejich USB docku?

Malo by .. parametre sa myslim potom vpisu do fw objektivu.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka