Proč Pentax není oblíbenější?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fryw 25. 12. 2014 02:30

K-50 nebo k-s1 ostří méně přesně a pomaleji než nikon d5200?
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 25. 12. 2014 02:55

ICEBOSS: tak nějak po citaci zažitých kliše konstatuješ, že konkurence cituje zažita kliše, přišlo mi to vtipny
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dolgor 25. 12. 2014 10:59

Nevím, jak je to s těmi horolezci, ale když jme byli loni v np Sarek na severu Švédska, kde není žádná infrastruktura, mosty ani cesty natož mobilní signál, potkali jsme během 10 dnů asi 15-20 jedinců a zrcadlovku měl jeden. Byl to K-5 se seťákem a ten chlap byl z Polska. Pentax:Nikon 1:1 :-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 25. 12. 2014 11:00

chel píše:Petnax nema dobry FF. A tim to hasne.

-- 24. 12. 2014 23:55 --

Tudiz tim profici nefoti. A tak se to nedostane do podvedomi amateru. Sam doporucuji nakup canikon

Kdyz to prezenu, je to jako rikat nekomu, kdo potrebuje bagr, aby si koupil ferrari, protoze ve ferrari jezdi profici v F1. Stejne jako 90% lidi nikdy nekoupi lepsi objektiv nez setak, tak i 90% lidi z APS-C neprejde na FF. Tim padem jim dopocucujes levne Canikony, ktere jsou v rade parametru vyrazne horsi nez Pentaxy. Roky v IT me naucily, ze kupovat veci s tim, že casem se to da lip vylepsit - je nesmysl. Stejne tak si i zakladni APS-C Canikonista kopi jenom DX objektivy, protoze proc platit a tahat se s FX. K-5II s sebou nosim stale, FF by se mi tahat nechtelo. Naucil jsem se vychazet z realnych pozadavku lidi a doporucovat jim to, co potrebuji, ne to, co by mohli mit, ale je prakticky jiste, ze to nikdy potrebovat nebudou. S touhle logikou muzu rict, ze FF od Canikonu nema smysl, protoze Canikon nema stredoformat, kterym foti jeste vetsi profici, pricemz 90% lidi s FF neuvazuje o SF. A stejne tak jsem dospel i k Pentaxu, mel jsem dost specificke pozadavky (treba prave ostreni ve spatnym svetle a odolnost) a byla to jasna volba. Vim, ze investice do fota u me budou max a radech par desitek tisic a ne stovek tisic, takze FF z toho tehdy vypadl a neuvazuju o nem.

Radek71 píše:Vymahani lasky nefunguje

Zlomene srdce? To me mrzi. Nicemene tohle je diskuse o fotacich...

Radek71 píše:a vypocitavani jakoby vyhod, situaci jenom zhorsuje.

Ty vyhody jsou zcela zrejme a realne, nevidim duvod proc neudelat jejich vycet. Nebo se o tom nesmi mluvit jenom proto, ze nizsi rady Canikonu stoji za pendrek?

Radek71 píše:Dotaz co chybi nikam nevede, kazdy napise cokoli, Kozakovi by mohli chybet 300mm F2.8, 200mm F1.8, mne by chybela cela F1.2 a F1.4 rada. Odpoved pak bude "ale ty skla nikdo nepotrebuje, pekne se da fotit i zakladakem", k cemu to cely je?

300/2,8 samozrejme existuje, ona je i 80-200/2,8. A ano, absenci nekolika svetelnych skle uznavam, 1,2 se da sehnat tusim jenom jako padesatka v manualu.

Callgaro píše:Tak já Ti to napíšu a ty se mě na to zeptas a ještě mě citujes... ty jsi dobrej troll :-)

Když do týdne sezenes vše, tak co třeba nový sigmi pro Pentax bajonet? Co třeba ta 18-35? Taky do tydne? A co když bude špatná, z kolika kusů budeš vybírat? Co třeba samyang 10mm vhodný to objektiv na to astro, taky do týdne na výběr z vice kusů?

Ja cituju pritomnost a vady (pardon vlastnosti), ktere stale nejsou vychytane, oni cituji minulost.

http://www.fotoskoda.cz/sigma-18-35-1-8 ... ro-pentax/
Skladem vice nez 5ks, dalsi dotazy?
http://www.amazon.com/Samyang-Samsung-D ... B00JD4TAVY
Skladem 7 ks, dodani do 2 dnu, dalsi dotazy?

Jinak tech ltd skel je dost v celem rozsahu.

Callgaro píše:Jsem krajinkář, outdoorovy nadšenec. Nejsem horolezec a dobrodruh, nicméně v obou skupinách nějaké přátele mám a Člověče ani jeden nemá pentax. Překvapivě se jim na skály nebo do Afghánistánu moc nechce tahat ani s dslr

Coz celkem odpovida tomu co jsem uz psal. Mam pocit, ze trh se hrne spis k FF csc pro masy, nez k dslr FF, ktery je jakysi svaty gral.
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 25. 12. 2014 11:13

Takze je to v poradku. Ostatne je to v poradku od K10, od tohoto modelu si pamatuju ze je vse OK.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 25. 12. 2014 11:18

Ted si nejsem jisty o cem mluvis. K10 nebyl spatny fotak, ale AF maji Pentaxy dobry az od K-5 II. Kdybych vybiral mezi starou K5 a D7000, asi bych mel D7000, ale nemam :-D
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 25. 12. 2014 12:27

vyber fotaku je aj o tom, co fotim. s K5IIs som nafotil najviac na horach, s K3 som sa uz menej driapal na hory a s FF D750 som hory len tak lizol :-)

dal som prednost vacsiemu snimacu a sirsim svetelnym sklam.

ku K3 som chcel este na zver dokupit DA*300/4 (300x1,5= peknych 450mm) za 1000euro.
na D750 som dal zatial prednost univerzalnejsiemu 70-200/4G tiez za 1000euro. a dlhe sklo? jedine starsi 300/4 D AS-F za 1400euro, na ktory samozrejme teraz nemam, to je oproti DA*300 (450mm) teda rozdiel, no

co urobim? kupim si TC1,4II or TC1,7II za 400euro (bazar 300e), aspon daco

PS: chalan z pentaxforum.eu robil cca rocny test AF z akcii, kde traja fotili s fotakmi z rovnakej triedy, Pentax K5(II?), D7000 a 650D, ten Pentax mal percentualne najviac dobre zaostrenych fotiek.
Naposledy upravil lennyl_2 dne 25. 12. 2014 12:33, celkově upraveno 2
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 25. 12. 2014 12:28

No, já jsem nafotil spousty materiálu už na filmový Pentax (tuším SFx1) a autofokus v pohodě. Stejně tak i na ist*D a jak dnes dělá testy Optyczne, je vidět, že se rozhodně stejně s autofokusem třebas v umělém světle trápí všichni výrobci, co si tady budeme mazat něco kolem huby. K-5 ostřil výborně, pouze v módu AF-C měl problémy, protože u něj nebyla funkční přiorita ostření, což se dalo v návodu dočíst. Náprava snadná, fotit v režimu serie a vše bylo OK. Tohle se dá tedy připsat zřejmě na vrub malé rozšířenosti této značky.
ICEBOSS píše:Cerpani zkusenosti? Myslis jako pokec o cisteni Nikonich cipu a kolik kuponu ti jeste zbyva...
Vicemene mam pocit, ze citujes zazita klise, ale jelikoz jsi Pentax nikdy nemel, tak proste jenom blabolis co omilate s tema zminenyma kamarada :-p. :hmm:
Lotrandor píše:Tak trošku honíš svůj vlastní ocas, ne?

Není tou onanií právě to stálé plkání o tom, jak je na tom Pentax špatně ?
Radek71 píše:Vymahani lasky nefunguje a vypocitavani jakoby vyhod, situaci jenom zhorsuje.
Svatá pravda, daleko účinnější jsou pomluvy. Co na tom, že v podstatě smyšlené... legendy..... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 25. 12. 2014 13:11

Pokud test AF nebude syntetický, t.j. provedený tak, aby se vyloučil vliv uživatele, můžeme si tu povídat do nekonečna. Výběr vhodného kontrastu, udržení cíle apod., to všechno má mnohem větší vliv než rozdíl výkonnosti AF o 0,5 EV. Ten kdo to umí vzít do pazoury a přinést fotky, ten se o tom bavit nebude. Kdo foťák drží jako prase kost, bude tu mudrovat to konce příštího roku.

-- 25. 12. 2014 12:13 --

Puntík: všimni si, že řeším maximálně rozdíl mezi CAF a PAF při pohybu, jinak jsou mi značky úplně víš kde. Mám sice Nikon, klidně ho i doporučím, protože s ním mám zkušenost, ale jestli někdo chce Pentax, nechť si poslouží. Na 99% to stejně bude jedno, odfotí, vymění nebo uloží do skříně.

-- 25. 12. 2014 12:14 --

P.S. asi koupím x100T :), ať je nějaká sranda, nechám narůst 5-ti denní strniště, vezmu sáčku a šálu a budu FOTOGRAF
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod chel 25. 12. 2014 13:27

ICEBOSS píše:
chel píše:Petnax nema dobry FF. A tim to hasne.

-- 24. 12. 2014 23:55 --

Tudiz tim profici nefoti. A tak se to nedostane do podvedomi amateru. Sam doporucuji nakup canikon

Kdyz to prezenu, je to jako rikat nekomu, kdo potrebuje bagr, aby si koupil ferrari, protoze ve ferrari jezdi profici v F1. Stejne jako 90% lidi nikdy nekoupi lepsi objektiv nez setak, tak i 90% lidi z APS-C neprejde na FF. Tim padem jim dopocucujes levne Canikony, ktere jsou v rade parametru vyrazne horsi nez Pentaxy.

JJ s tou F1 jsi to prehnal, protoze my se tu bavime o spotrebnim zbozi.
Ber to tak, ze mene zkuseni se ptaji zkusenych a zkuseni maji FF. Tudiz nemaji duvod doporucovat Petnax protoze ho neznaji. A dal ze onomu cloveku nemuzou pujcit svuj objektiv. To je jeden z duvodu proc ma petnax utrum.

-- 25. 12. 2014 12:48 --

A ke vsemu se pentax spatne drzi a tak s nim nejde vyfotit dobra fotka.
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 25. 12. 2014 14:05

Lotrandor píše:Pokud test AF nebude syntetický, t.j. provedený tak, aby se vyloučil vliv uživatele, můžeme si tu povídat do nekonečna.
Puntík: všimni si, že ř.... jinak jsou mi značky úplně víš kde. Mám sice Nikon, klidně ho i doporučím, protože s ním mám zkušenost, ale jestli někdo chce Pentax, nechť si poslouží. Na 99% to stejně bude jedno....,,

No právě testy Optyczne jsozu testy syntetické, jediné, které o něčem mohou vypovídat. Jinak jsou to subjektivní pohádky. :-)
A že nejsi "zarytý" jsem se všimnul......[

chel píše:Petnax nema dobry FF. A tim to hasne. Tudiz tim profici nefoti. A tak se to nedostane do podvedomi amateru. Sam doporucuji nakup canikon A ke vsemu se pentax spatne drzi a tak s nim nejde vyfotit dobra fotka.

Profíci Pentaxy fotí, jen o nich nevíš. A jestli neumíš Pentax držet, je to tvoje chyba. Pokud doporučuješ levné Canikony, jen vyháníš těm nešťastníkům peníze z kapes.
Přesto - :

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 25. 12. 2014 14:09

Zafod Bíblbrox píše:cport: Mám počkat s koupí K-3?? No já s tím stejně nechvátám... Víš něco co já nevím?? :D

Jen rumors jako vzdy. Ale v posledni dobe se rumors vyplnovaly. V unoru bude jasneji ...
;-)

ICEBOSS: ono je to individualni. Ja mam uz z kinofilmu vyzkouseno, ze by mi to ohnisko 24/1,4 na APS-C sedelo.

Na Pentax se samozrejme neda sehnat vsechno, co na Canikon, obzvlaste v dlouhych sklech. Pentax ma tu skladbu skel holt jinou. Nekdo si vybere, nekdo ne ... Na druhou stranu, oni zase Canikonisti si nemuzou taky koupit vsechno, co je na Pentax ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 25. 12. 2014 14:32

Profici foti radou Nikon D800 a stenama. Pak je urcite procento pozustatku canonistu ... ktere se po vanocich asi jeste zmensilo.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 25. 12. 2014 15:00

chel: normalne si ma pobavil s tym zostatkom Canonistov po vianociach :-D..to akoze si ludia viac kupuju Nikon? moze byt. Nikon ma teraz vacsiu ponuku tych FF. Ale to sa moze otocit, Canon moze vydat dalsie telo, ci?
Ale inak u nas chalani co maju Canon (7D, 5DmarkII a III) by ma zadusili keby som im Nikon pchal do ruky, takych nenalakas na nic ine :-)

drzanie je individualna vec. C 6xxD aj N D6xx sa mi zle drzali. D750 je uz lepsia o dost. N D8xx mi zasa prisiel velky. A7x zasa priliz maly. Vsetko som si skusal samozrejme na zivo. Pentax K5../K3 ma zasa fajn vyrez na ukazovak na gripe. Canon 7D aj Pentax K20D ma pekne baculaty grip-dobre sa drzia. Vsetko je to o type a velkosti ruk.

som zvedavy na dalsie telo od Pentaxu...(boze len nech to nie je dalsi mini blikajuci zazrak)
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 25. 12. 2014 15:02

;)
chel
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka