Callgaro píše:...Druhá věc která diskvalifikovala Pentax byla cena a dostupnost skel. Zoomy se mi od pentaxu nelíbí žádný, WR to nespasí, kresba nic moc, chybelo mi nekompromisní řešení typu svaté trojice. Časem jsem přišel teda na to že mi víc sedí pevná skla a trošku si u mě polepšil Pentax svými limited skly, hlavně teda do 30mm dál už je to bída, vzhledem k tomu že to jsou "jen" aps-c skla...
To me vzdycky zajimalo, jaka skla teda v nabidce chybi? Jelikoz vsechno co existuje jde sehnat do cca tydne s vyjimkou DA-560...
Jinak vsechno tady jsou full frame pevny skla, nektere lepsi, nektere horsi...
http://www.pentaxforums.com/lensreviews ... s-c30.htmla mozna je clovek koupi pouzity, ale vetsinou funguji stejne dobre jako kdyz byly novy. Sklu se nema co stat.
pokrocilyamater píše:Možná že až bude Pentax spolehlivě a rychle ostřit,
Co prosim? A videl jsi nekdy K-5 II nebo K3? K-5II jsem koupil PRAVE proto, ze ostri lip nez D7000, ktera byla v te dobe srovnatelny model od Nikonu. Za horsiho svetla kde D7000 uz davno skoncila, ja jeste stale pipam

.
pokrocilyamater píše:až bude mít dostatečný výběr skel a nějaké profi tělo k tomu s adekvátní podporou a servisem (tím nemyslím jen FF, ale i v APS-C segmentu),
No zrovna servis Nikonu v CR ma tak tragickou povest, ze to pro me byl dalsi duvod pro Pentax.
Vyber skel:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/Dej mi vedet co presne ti chybi.
pokrocilyamater píše:Tedy pokud k tomu dokáže nabídnout něco výrazně navíc oproti hlavním hráčům na trhu. Víme ale, že k tomu reálně zřejmě nikdy nedojde a proto dál bude Pentax živořit s procentem trhu.
To uz dela. Treba i zakladni K-30 a KS-1 nabizi stabilizaci v tele, utesneni, telo ze slitiny, velmi slusny obrazovy vystup - K-5 II mela nejlepsi cip ve sve tride. Oproti tomu ostatni znacky nabizi i jeste ve stejne tride jako je K-30 plastikova tela a mrzke zpracovani. Mamka ma D3100 (vyhodna koupe), ale sorry, zpracovani i levnych Pentaxu je dost jinde. Taky ma pentax o moc lepsi buffer na sekvencni snimani (cca 2 rawy navic oproti prime konkurenci), obcas jsou Nikonisti dost prekvapeni jak dlouho to vydrzi strilet. Vetsina i levnych pentaxu ma 2 rolery, coz maji jine znacky az hodne vysoko. Zaverka byva testovana na vic cyklu a K-5 II i K3 vydrzi i hodne pod nulu. Tyden ve Finsku v -30 nas fotak proverilo celkem spolehlive. Pak jeste atrotracer, coz mozna par lidi privede k tomuhle oboru.... Jo a Pentaxy maj hranolovy hledacky misto levnych polopropustnych zrcadel.
pokrocilyamater píše:Osobně bych ale Pentax nedoporučil ani někomu o kom vím, že mu bude stačit jen entry-level DSLR. Důvod? Ten hlavní důvod je čerpání zkušeností od lidí kolem s konkrétní značkou, možnost zapůjčení objektivů, blesků, dostupnosti objektivů od třetích výrobců, dostupnosti v bazaru, atd.
Entry level DSLR?

Si upad ne? I TIPA vyhlasila K3 nejlepsi profi aps-c zrcadlovkou, dostupnost objektivu je klise, jak jsem psal - do tydne sezenu vsechno co na pentax existuje.
Cerpani zkusenosti? Myslis jako pokec o cisteni Nikonich cipu a kolik kuponu ti jeste zbyva? Nebo o tom, jak maj Canon blby a maly grip na zbytecne velke telo? Nebo jak slepit praskly plast? Jako pokud nekdo zvladne pojem jako je clona a cas, najde 2 rolery (jau, vlastne levnejsi canikony maj jenom jeden), tak by myl byt schopen do 5 minut ovladat jakoukoli zrcadlovku. Co se tyka pujcovani muze to byt horsi, ale na sdileni zkusenosti je komunita silna dost. Stejne 90% CaNikonistu zustane naveky u dvou setaku.
pokrocilyamater píše:Z mého pohledu je Pentax u DSLR mrtvý. Snad má šanci proniknout s něčím novým, zajímavým, ale u trhu DSLR jsou karty rozdány. Kdo chtěl zrcadlovku tak už ji má a žádný důvod k přestupu od CanNikonu na Pentax nevidím.
To rikali treba o Matroxu taky uz pred 10 lety a hle, stale tu je. Imho budes mrtvy driv ty nez Pentax

.
Pentax je proste znacka pro krajinakre, horolezce, dobrodruhy ruzne outdoorve silence, ale i lidi, co vi co chteji a CaNikon jim to nenabizi - jako treba ja. Jinak kamosce fotili svatbu 2 profici Nikonama... a jeji svatebni fotokniha stejne obsahuje vic nez pulku fotek cvaknutych v prubehu toho dne ode me.
A absence FF? Ono ne kazdymu se chce tahat kilovej FF vsude s sebou, kdyz APS-C dneska stejne pokryje drtivou vetsinu potreb. A trend jde spis k FF bezzrcadlum a pak az SF. Takze se ani nedivim, ze Pentax mozna vyckava na urcitou polarizaci trhu.
Vicemene mam pocit, ze citujes zazita klise, ale jelikoz jsi Pentax nikdy nemel, tak proste jenom blabolis co omilate s tema zminenyma kamarada :-p.