Proč Pentax není oblíbenější?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 19. 8. 2014 10:37

Mně se teda k01 líbí velmi akorát tady je holt přísně konzervativní trh, Japonci to ovšem žerou.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HONZIK63 19. 8. 2014 12:03

reign: Vždyť jo , já ty novoty moc nemusím. Než malou MP3 tak to raději
http://www.sbazar.cz/hamasl/detail/3620 ... 00-s-dolby
HONZIK63
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 19. 8. 2014 12:06

Do lodí obvykle netřeba vrtat dírek, aby se z nich dalo koukat, ovšem proč to vysvětlovat vrtákovi, kterej vrtá do všeho, že...?
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 20. 8. 2014 12:00

Kdzy se clovek podiva na trh - zejmena bezzrcadlovek, ta vidi, ze je trh prd konzervativni. Jen dosud nikdo nemel koule udelat zrcadlovku trosku jinak a priblizit ji designove bezzrcadlovkam. Uvidi se, jaka bude specifikace.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 20. 8. 2014 14:15

Tělo by bylo cajk kdyby Pentax měl ty koule taky na redesign alespoň seťáku
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod celim 20. 8. 2014 19:44

Tak právě mám od jara K3, tak si na delší dobu nechám zajít chuť na nový foťák, ale nicméně to vypadá zajímavě. A jak vypadají objektivy, nebo samotný foťák mě nezajímá, daleko důležitější je pro mně, jak se stím pracuje. U oblečení mě také zajímají především užitné vlastnosti a móda jen potud, abych nebudil příliš velkou pozornost.
celim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 21. 8. 2014 12:23

http://digiarena.e15.cz/unikly-detaily- ... ntaxu-k-s1 Koukám, že u Pentaxu to jede ve stylu, že "Co novinka, to odpověď na hlavní otázku v tomto vláknu". Doufám, že ty diody zepředu budou blikat podle toho, kterou vánoční koledu bude foťák zrovna přehrávat...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod tomasotc 21. 8. 2014 12:38

cport píše:... Jen dosud nikdo nemel koule udelat zrcadlovku trosku jinak a priblizit ji designove bezzrcadlovkam. ...

Jako "vylepsit" zrcadlovku tim, ze ji seberu nejvetsi devizu - pohodlne drzeni a snadne ovladani pomocí hw tlacitek? Pak dekuji tem kastratum tam ;-)
lukas_highenergy.cz píše: ... doufám, že ty diody zepředu budou blikat podle toho, kterou vánoční koledu bude foťák zrovna přehrávat...

Ja zase slysel, ze budou po exponovani delat knight rider efekt ;-)
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 21. 8. 2014 13:02

tomasotc: ergonomie je subjektivni, ja bych se tlacitel nechtel vzdal. Naproti tomu, u bezzrcadlovek to, zda se, lidem nevadi vzhledem ke stoupajicim prodejum. Tohleto zase bude mit zrejme kvalitni hledacek oproti cenove srovantelnym pristrojum. Velikostne to bude zrejme jako bezzrcadlo s nejakou redukci. Uvidi se dal, jaka bude kompletni specifikace ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 21. 8. 2014 13:10

cport píše:Jen dosud nikdo nemel koule udelat zrcadlovku trosku jinak a priblizit ji designove bezzrcadlovkam.

Neznám bezzrcadlovku s barevnou hudbou a zadním ovladačem jak z laciného sci-fi.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 21. 8. 2014 13:20

Krásny výraz na to bol tuším vo švejkovi.

" A z dáli to všechno vypadalo, ako když vjíždí vlak do nádraží"...

-- 21. 8. 2014 13:21 --

kozakm píše:
cport píše:Jen dosud nikdo nemel koule udelat zrcadlovku trosku jinak a priblizit ji designove bezzrcadlovkam.

Neznám bezzrcadlovku s barevnou hudbou a zadním ovladačem jak z laciného sci-fi.

Možno predzvesť trikodéra zo startreku... :shock:
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cport 21. 8. 2014 14:17

resit LEDky je blbost, ty se mi taky nelibi. Beztak pujdou vypnout.
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 21. 8. 2014 14:28

mně hned napadla inspirace obráběcími stroji Deckel Maho, tam se ty barvy mění podle stavu - zelená vyrábí, červená alarm, žlutá a modrá už nevím :-(

http://adresarfirem.cz/x-cz/adr/279417-1.jpg
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 21. 8. 2014 16:35

kozakm píše:Neznám bezzrcadlovku s barevnou hudbou a zadním ovladačem jak z laciného sci-fi.

Inu, časem je patrně budou, stejně jako barevné verze, mít na trhu všichni. Stejně jako se nejvíc vydělá na těch laciných sci-fi filmech.
Jinak blikající diody jsou snad na každám foťáku všech značek, tedy pokud má samospoušť. Tenhle jich má rovnou pět, vždyť to nic nestojí. Že budou následovat lowendy i ostatních značek, se dá předpokládat.
:-))

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 21. 8. 2014 19:48

Tak s logikou proč jich tam nedat pět, když to nic nestojí, už můžou rovnou zkusit konkurovat vánočním ozdobám z vietnamského tržiště... LEDky jsou dneska levný.

A teda že by low-endy ostatních zneček přešly z "snažím se vypadat jako dražší foťák" na "tši šta mooooč pane? dvěště pade taky doooblý" si teda nemyslim...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka