Tohle je vtipne tema

. Ja prechazel z kompaktu cca 3 roky zpet, a kdyz jsem si vybiral cim fotit, Pentax byla jasna volba.
Hledal jsem:
- magneziove telo - v zadnem pripade se nestaram o pohodli fotaku (obcas s nim do neceho vrazite, jednou mi do nej znamy flaknul nikonem D4...)
- utesnene telo a objektivy - v zadnem pripade se nestaram o pohodli fotaku (testovano v destich a fotak je naprosto v pohode)
- odolnost proti mrazu (finsko tyden minus 20 az minus 30, baterka v pohode cca 600 fotek a jeste rezerva na dalsich 200)
- solidni vystup - cip co mela K-5 II byl ve sve dobe absolutni APS-C spicka
- male rozmeny
- objektivu je dost - od starych manualnich maker, pres svetelne padestaky az po ostre zoomy jako jsou 16-45, 17-70 nebo 55-300... a hromada limited legraci, z druhe ruky se daji starsi opecovavane kousky sehnat za dobre penize
Na uzsim vyberu tehdy byli jeste:
Canon 60D - otresna ergonomie, v podstate jenom prebrandovana 660D s nejakym SW navic, neutesneny, nechapu, proc si tohle kdo koupil
Nikon 7000 - olejove skvrny na snimaci, dost silenych recenzi ceskeho Nikon servisu, o fous horsi ergonomie, horsi ostreni za spatneho svetla... a asi osobni asympatie ze to maji vsichni
Proc neni Pentax oblibenejsi?
1. Marketing ceskeho Pentaxu je asi banda diletantu, kdyz z tech dost slusnych masin neumi vymlatit maximum
2. Pomalejsi nabeh vyroby objektivu tretich stran, viz sigma 18-35...
3. Kazdej radoby expert pri vyberu novyho fotaku rekne joudovi, ze "vole jedine canon vole, to ma muj strejda a to je vole profik"
4. Nema FF ale ma radobystredoformat, takze rust je kam
Proc je Pentax oblibeny mezi temi, co si ho zkusi.
1. odolny
2. potkate spoustu lidi "takypentaxistu", se kteryma se zacnete bavit jenom kvuli tomu
3. Fotky dela srovnatelne s ostatnima znackama
4. Skvela eronomie
5. proste tim jak ho vsude tahate a vsechno s vama vydrzi se stava clenem rodiny... urcite vic nez nejake krehke kvetinky v neoprenech od konkurence