Canon EOS 700D / Rebel T5i

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 1. 5. 2013 13:32

Neřek bych. Plus existuje Magic Lantern.

Výstup z Canonů není nějak nepoužitelný.. Trošku přehánění.

Chtít něco čistě na video, tak Panasonic nejspíš. I když mam pocit, že BlackMagic už je docela funkční, takže taky možnost.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Moucha 1. 5. 2013 13:53

však já se tomu jeho příspěvku zasmál :)
Moucha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 1. 5. 2013 14:38

Kvalita videa nebola u Canonov silná stránka (a zatiaľ nič nenaznačuje zmenu k lepšiemu)
Napríklad: Sony HX9v vs Canon 600D – DSLR gets beat by compact in video mode

Mimochodom: funguje preostrovanie počas videa aj so starými objektívami?
(ne-STM, ktoré pokiaľ viem sú zatiaľ len 3)
Hoci: podľa youtube videí to nie je použiteľné u 650D ani s tými optimalizovanými.

-- 1. 5. 2013 15:43 --

Ja mám 2 otázky:
- je použiteľné nastavovanie AF bodu cez dotykové LCD pri fotení cez hľadáčik?
(lebo vo vedľajšej diskusii si to nevedia predstaviť)
- keď už máš rôzne foťáky, robil si porovnanie kvality na rovnakých záberoch?
(najlepšie s nastavením ISO-auto na priorite clony: to zároveň preverí aj voľbu expozície)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 1. 5. 2013 15:48

Vierzbowski píše:Vždyť i iPhone či Samsung mají ve svých mobilech lepší výstup.

Na trolly tu není nikdo zvědavý.

Canony jsou na tom ze zrcadlovek, co se týče točení videa, nejlépe. Sice výstup není nic extra, ale je pro ně Magic Lantern a i v základu nabízí Canony větší možnosti nastavení, než konkurence. Jinak perfektní video po všech stránkách má Sony.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.a.r.k 3. 6. 2013 15:39

Canon EOS 70D, EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM , EF 70-200mm f/4,0 L USM, EF 50mm f/1.8 II, SpeedLite 430EX II
D.a.r.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 6. 2013 17:05

Ganec píše:je použiteľné nastavovanie AF bodu cez dotykové LCD pri fotení cez hľadáčik?
odpoviem si sám (keďže som si to bol vyskúšať so 650D a predpokladám že je to to isté aj tu):
- nie je, lebo pri priložení oka na hľadáčik sa automaticky vypne LCD (aj dotyková plocha)
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 3. 6. 2013 18:07

typického uživatele to asi moc zajímat nebude, ale přesto bych to automaticky nevylučoval...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod R.I.P 3. 6. 2013 18:20

A to ho chceš vybírat osopleným frňákem nebo čím s okem u hledáčku?
R.I.P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonym 3. 6. 2013 22:33

Vierzbowski píše:Protože na video byl Canon dobrý tak před 5ti lety. Vždyť i iPhone či Samsung mají ve svých mobilech lepší výstup.

Pokud chci video, tak buď Nikon 5200, nebo Panasonic (ten má video-výstup skoro dokonalý). Canon je nepoužitelný.

Prober se !
anonym

Odeslat příspěvekod reign 3. 6. 2013 22:42

R.I.P píše:A to ho chceš vybírat osopleným frňákem nebo čím s okem u hledáčku?

Ty nemáš prsty? No, nemít prsty, tak si nevyberu ostřící bod ani křížovým voličem, ne? Já si to osobně na zrcadlovce moc představit neumím, ale někdo si to chválí třeba na Panáku G5 - vše samozřejmě závisí na odezvě displeje a třeba zrovna u něj to prej nic extra není.
Ale jinak samozřejmě souhlasím s předpokladem, že fotograf má minimálně většinou, neli pořád osoplený frňák. Odtud taky slovenská přezdívka pro fotografa "sopliak", povětšinou "akýsi".
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 3. 6. 2013 22:54

Ganec píše:
Ganec píše:je použiteľné nastavovanie AF bodu cez dotykové LCD pri fotení cez hľadáčik?
odpoviem si sám (keďže som si to bol vyskúšať so 650D a predpokladám že je to to isté aj tu):
- nie je, lebo pri priložení oka na hľadáčik sa automaticky vypne LCD (aj dotyková plocha)

Jenže ono to není použitelné ani u bezzrcadlovek - když mám foťák u oka, tak jednak levou ruku zaměstnává držení objektivu a pak dost dobře nejde šmátrat prstem po displeji, o který mám jednak opřenou tvář/nos a taky na něj nevidím. Takže v reálu je mnohem rychlejší volba tlačítky, kterou mají Canon i Nikon pohodlnou a pohotovou. Což se třeba nedá říct o bezzrcadlovkách Panasonic, kde je třeba asi čtyř kliknutí, než se vůbec dostanu k volbě AF bodů.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 4. 6. 2013 04:14

Já si to neumím představit ani na bezzrcatku. Pulka displeje je zakryta ksichtem a navic clovek nevidi kam matdat palec nebo prst.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 4. 6. 2013 06:14

já jsem viděl nějaké krkolomné video, kde to předváděli na displeji vyklopeném do strany... taky to považuji za nahrážku klasického stylu, doufám, že se to nějak moc nerozšíří :-)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 5. 6. 2013 04:28

To som tu jediný kto má predstavivosť?
(napadlo ma aj že by na to nemusel byť využívaný displej, ale čosi ako tauchpad u notebookov)

kozakm píše:když mám foťák u oka, tak jednak levou ruku zaměstnává držení objektivu a pak dost dobře nejde šmátrat prstem po displeji, o který mám jednak opřenou tvář/nos a taky na něj nevidím. Takže v reálu je mnohem rychlejší volba tlačítky, kterou mají Canon i Nikon pohodlnou a pohotovou.
Zopár kontraargumentov:
- ani na tie tlačítka nevidíš .. vadilo ti to niekedy?
(Mne nie: viem kde sa tie tlačidlá nachádzajú a nájdem ich aj po pamäti. Pri fotení sa na ne nedívam)
- trafiť sa na displej je omnoho jednoduchšie ako trafiť na tlačidlá: lebo displej je väčší
- medzi tvárou a displejom sa vždy nájde miesto na ovládanie palcom (bol som si to vyskúšať v predajni)

reign píše:typického uživatele to asi moc zajímat nebude
pýtal som sa to kvôli tým, ktorí tvrdili že to je nemožné...

osobne ma viac zaujímala odpoveď na tú druhú otázku:
Ganec píše:keď už máš rôzne foťáky, robil si porovnanie kvality na rovnakých záberoch?
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 5. 6. 2013 08:10

Ganec, ne nejsi jediný s představivostí, jsi tu jen jediný b_bec. Fakt to nejde jinak říct. Vem si mobil, dotykáč a zkus v kapse napsat SMS. S tlačítkovým to jde, s dotykáčem horkotěžko. Napovím, tlačítka jsou 3rozměrná, tak víš, na čem přesně máš prst. Displej je jen plocha.
ggrand
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka