Odpovědi Gancovi:
"detekcia tvárí pri fotení hľadáčikom"
???? K čemu? To jako kdybych byl idiot a nevěděl co fotím, a foťák místo mě řekl "Hele vole, támhle je nějaký xicht, tak já na něj zaostřím bez ohledu na to, co chceš ty!"
To má být fakt výhoda? Chápu, že na fotoaparátech v mobilu pro lamy je třeba dobrá detekce tváří když lama netuší, že se má na něco zaostřit, ale když si kupuju D7100 místo mobilu, tak minimálně vím, že budu vždycky vědět, na co chci zaostřit. Jinak bych byl idiot, který vyhazuje peníze za D7100 či jiný drahý foťák.
"OLED LCD - ako vôbec na slnku pozeráte odfotené zábery?"
D7100 inzeruje obzvláště kvalitní viditelnost na slunci, má kvůli tomu i vystouplý podklad displeje, někde to vysvětlojí, hledej Šmudlo
"- dotykové LCD - pri voľbe ostriaceho bodu by som si asi už na iné nezvykol"
Proč bych měl vybírat ostřící bod dotykem na LCD, když koukám do hledáčku? Mám zrcadlovku, ne kompakt s displejem!!!!
LiveView jsem použil za 6 let asi tak 3x a kvůli tomu fakt nemusím hamstat po displeji a mít tam otisky prstů. Já raději lepší obraz.
"- kvalita videa - podľa dpreview nie je také ostré ako u iných foťákov (aj v možnostiach)"
Špatně čteš, podle Dpreview se to týká jen 1,3x cropu, ten jiné foťáky vůbec nemají.
"- kvalita HDR - vraj nepoužiteľné (ich ADL má vyššie využitie) a len z 2 záberov (zjavne "me too" funkcia)"
Stejně to má smysl jen na PC z RAWu, tady souhlasím, že je to úplně jedno, jestli to tam je, ale i u všech foťáků, JPEG u náročných záběrů neeee.
VIDEO:
co se ti na tom nelíbí:
http://www.tomx.eu/Testy/Potok01.mp4?????