D7100

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milan_a 4. 4. 2013 09:17

fotky, to živá voda každej foto debaty, to je rukopis fotografa, odtlačok jeho duše, prostriedok vyjadrenia sa, prezentácie sa, atď., darmo, platí: vtáka poznáš podľa peria, človeka podľa oblečenia a fotografa podľa fotiek...., slová majú len malú výpovednú hodnotu, veď nakoniec o čom je fotografovanie - o fotkách. Som rád, že sa to tu začalo hemžiť fotkami :)
PL, k tej afg. divce, pekná je, ideálne ostrá, aj keď pri takýchto typoch foto je ostrosť skôr nevýhoda :)

-- 4. 4. 2013 10:28 --

FotoABC píše: Nik Sharpener 3:
... a objevil jsem nový svět a zjistil jsem při prvních pokusech, že to fakt funguje. Jsem doslova nadšený a tohle je ten ideální doplněk D7100!

čo tak nejaká ukázka?
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hamk 4. 4. 2013 12:08

assaywolf píše:Dobrý den,

tak jsem také čerstvý majitel Nikona D7100, měl jsem před tím D5100, ale nějak jsem si řekl, že je čas na něco novějšího...
Mám na něm objektiv Tamron 17-50 f2,8 VC,to mě asi ukamenujete co ? Jsem začátečník, a tak sem chodím jen velmi málo, spíš jen čtu...
Zdraví,
Ondra

Buď v klidu ? Já mám taky D7100 a používám na něm mimo jiné Tamron 17-50 f2.8 bez VC :-)
Ale asi se tu objeví třeba někdo, kdo ti začne říkat, že tento objektiv je maximálně tak na D3200... :D
Hamk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 4. 4. 2013 12:57

To je právě to, podle photozone.de je ještě horší, DxOMark to všechno vychvaluje. Ale nechme tohle vlákno Nikonu D7100, já jsem odbočil, tak bych to měl zase vrátit. :-)
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod assaywolf 4. 4. 2013 13:46

Mám dotaz, tohle mi totiž D5100 nedělala:
vyfotím fotku a podívám se na ní na displeji, a je trochu "rozmazaná" ale jakmile zmáčknu tlačítko + (zvětšit fotku), tak se hned zaostří, je to divné, protože D5100 rovnou ukazovala stejné fotky nebo mi to alespoň tak připadalo. Ale tady u D7100 evidentně se zaostřuje fotka až po zvětšení...

fotoABC: no měl jsem tento objektiv 4x na reklamaci, první dvě reklamace prošli výměnou objektivu za jiný, a následné dvě reklamace už byl objektiv v servisu, vyměnili nějakou řídící jednotku nebo co, špatně ostřil BF/FF. Nemám to ještě pořádně odzkoušené na D7100, ale dá se nějak na D7100 případně doladit v menu ostření BF/FF ? Nebo bych případně musel na seřízení celého kompletu tělo+objektiv ?

-- 4. 4. 2013 14:48 --

to Hamk: no já právě nevěděl jaký objektiv na D5100 koupit, a tak jsem váhal zda-li starší, nebo nový, a pak jsem koupil nový, četl jsem recenze o Tamronu 17-50 f2,8 bez VC a s VC. Někde hanili, někde chválili... tak jsem si řekl, že když na to bude záruka, tak se s tím snad něco dá dělat :-)
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hamk 4. 4. 2013 13:48

Ano dá. D7100 má v menu možnost micro adjustment pro seřízení FF/BF těla a objektivu.
Hamk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod assaywolf 4. 4. 2013 13:54

mám menu v češtině ^^

-- 4. 4. 2013 14:57 --

je to b5 - jemné doladění expozice ?
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 4. 2013 14:07

hoax píše:Petr: No fotky pěkný samozřejmě, stejně jde hlavně o obsah. Můžeš prodat D700 a jít do analogu:) A nechceš doufam říct, že postproces je dobrej jenom na takový grafiky. Příklad zde:
http://digiarena.e15.cz/ShowArticleImag ... ticle=8520
snad se ti nelíbí i tohle:)

Tohle je presne ukazka toho, kdyz nekdo zacne hrabat do konverze tak dlouho, az doslova prehrabe, protoze to proste neumi (nebo z nejakeho me neznameho duvodu nevidi, ze to neni pekne - obdobne jsem zdrbnul Neffovi fotky co postnul u reportaze focene D5200, ten tomu taky dal pri konverzi pekne na zadek, pan "lektor"). A to je presne to, co Tomasovi "vytykam". Z prirozene vyhlizejici fotky udela vetsi ci mensi paskvil, postizeny digitalnima "artefaktama". Ale jak jsem rekl, pokud se mu jeho neprirozene vyzehlene a doostrene fotky libi, at si jich uziva. Ptal se na nazor, tak jsem svuj sdelil i zduvodnil.

-- 4. 4. 2013 15:12 --

FotoABC píše:Pokud řeknu, že se mně líbí, když na fotografii s malou hloubkou ostrosti, je zaostřený objekt skutečně ostrý, aby fixoval oči diváka, tak říkám právě tohle.
Nic jiného tím neříkám. Neříkám tím, že se mně nelíbí fotografie z doby filmu.

Heh, to je celkem vtipne, jak si protirecis, protoze na fotce napriklad od Erwitta s psikem neni ostreho vlastne nic, takze dle tveho predchoziho tvrzeni se hlavni motiv uplne ztraci a tim je to spatne ("Pokud je nejostřejší částí obrazu šum, je to špatné."). A na to napises, ze se ti fotky z dob filmu libi. Uff. Me prijde, ze se snazis vinu hodit na me, aby ses necitil tak trapne (?) za ta slova, co si vypustil, jenz nemas ted jak obhajit. Na druhou stranu si ted alespon vubec nejak zareagoval, zatimco pri srovnani Tamronu s Nikkorem, kde podle tvych slov ma Tamron horsi vystup (barvy, kontrast?) si nenapsal ani pismenko, to same kdyz si tvrdil, jaka je vyhoda mit uvolnovaci tlacitko u prave ruky, opet jiz bez reakce. Proc asi :)
Mas rad tvrde prechody mezi DOF a bokehem, ale posterizace se ti nelibi? Vzdyt to jsou preci zase krasne tvrde prechody mezi odstiny barev... Opet v tom chte nechte vidim jisty rozpor O:-)
Naposledy upravil Petr Luňák dne 4. 4. 2013 14:31, celkově upraveno 3
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod assaywolf 4. 4. 2013 14:19

hele kluci chodím sem minimálně, ale tyhle hádky mě nebaví, rozthejte si občanky :lol:
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hamk 4. 4. 2013 14:43

assaywolf píše:mám menu v češtině ^^

-- 4. 4. 2013 14:57 --

je to b5 - jemné doladění expozice ?

Nene, to je něco jiného. Najdeš to v MENU NASTAVENÍ - Jemné doladění AF
Hamk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod assaywolf 4. 4. 2013 14:47

hamk: OK, mrknu na to... Děkuji ;-)
Tak jsem si udělal test, a vypadá to, že ani nemusím nic ladit :-)
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 4. 4. 2013 15:14

Petr: Troufnu si tvrdit, že v tomhle případě jsou ty fotky v recenzi jen prohnaný LR ve standardním nastavení. Tzn. lehčí doostření a odstraněnej barevnej šum (ovšem už ne jasovej) a profil Adobe. Buď to autor trochu odfláknul nebo to byl záměr. Sorry za OT už končim.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tuning_L 4. 4. 2013 15:15

Jsem tedy taky vlastníkem D7100 musím se pochlubit že po předchozí D7000 je to paráda...konečně to i dobře měří expozici.Nehledejte breberky a foťte. Nebojte se to koupit zas tak veliký nárůst dat to není.Jediné asi mínus vidím v té segvenci RAW(NEF), cesta z toho je. Na focení na výřez a možná i ryhlejší 95MB karty. Vím zase investice, ale tohle chce zkusit.
Prosím Vás někoho o radu. Když chci dát na své webové stránky fotku aby trochu vypadala a každý viděl co z toho leze. Jak to mám udělat?
Dík za mrknutí sem www.webspektrum.cz
je to ta první náhledová nahoře...ještě jednou dík
tuning_L
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod assaywolf 4. 4. 2013 15:25

tuningL: pěkné fotky, pěkný web ! :-)
assaywolf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 4. 4. 2013 15:34

hoax píše:Petr: Troufnu si tvrdit, že v tomhle případě jsou ty fotky v recenzi jen prohnaný LR ve standardním nastavení. Tzn. lehčí doostření a odstraněnej barevnej šum (ovšem už ne jasovej) a profil Adobe. Buď to autor trochu odfláknul nebo to byl záměr. Sorry za OT už končim.

Ono to OT vubec neni, protoze s doostrenim (dle meho nazoru zcela zbytecnym) se samozrejme zvyraznuje sum, pokud se tak nedeje lokalne, cim zas vznika neprirozeny "kontrast" mezi DOF a bokehem, viz fotka makra, na kterou jsem drive odkazal. Obdobne znicil fotky prave i Neff. Ano ten clovek, co ma prednasky o upravach fotek :tleskani
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka