hoax píše:Petr: No fotky pěkný samozřejmě, stejně jde hlavně o obsah. Můžeš prodat D700 a jít do analogu:) A nechceš doufam říct, že postproces je dobrej jenom na takový grafiky. Příklad zde:
http://digiarena.e15.cz/ShowArticleImag ... ticle=8520snad se ti nelíbí i tohle:)
Tohle je presne ukazka toho, kdyz nekdo zacne hrabat do konverze tak dlouho, az doslova prehrabe, protoze to proste neumi (nebo z nejakeho me neznameho duvodu nevidi, ze to neni pekne - obdobne jsem zdrbnul Neffovi fotky co postnul u reportaze focene D5200, ten tomu taky dal pri konverzi pekne na zadek, pan "lektor"). A to je presne to, co Tomasovi "vytykam". Z prirozene vyhlizejici fotky udela vetsi ci mensi paskvil, postizeny digitalnima "artefaktama". Ale jak jsem rekl, pokud se mu jeho neprirozene vyzehlene a doostrene fotky libi, at si jich uziva. Ptal se na nazor, tak jsem svuj sdelil i zduvodnil.
-- 4. 4. 2013 15:12 --FotoABC píše:Pokud řeknu, že se mně líbí, když na fotografii s malou hloubkou ostrosti, je zaostřený objekt skutečně ostrý, aby fixoval oči diváka, tak říkám právě tohle.
Nic jiného tím neříkám. Neříkám tím, že se mně nelíbí fotografie z doby filmu.
Heh, to je celkem vtipne, jak si protirecis, protoze na fotce napriklad od Erwitta s psikem neni ostreho vlastne nic, takze dle tveho predchoziho tvrzeni se hlavni motiv uplne ztraci a tim je to spatne ("
Pokud je nejostřejší částí obrazu šum, je to špatné."). A na to napises, ze se ti fotky z dob filmu libi. Uff. Me prijde, ze se snazis vinu hodit na me, aby ses necitil tak trapne (?) za ta slova, co si vypustil, jenz nemas ted jak obhajit. Na druhou stranu si ted alespon vubec nejak zareagoval, zatimco pri srovnani Tamronu s Nikkorem, kde podle tvych slov ma Tamron horsi vystup (barvy, kontrast?) si nenapsal ani pismenko, to same kdyz si tvrdil, jaka je vyhoda mit uvolnovaci tlacitko u prave ruky, opet jiz bez reakce. Proc asi

Mas rad tvrde prechody mezi DOF a bokehem, ale posterizace se ti nelibi? Vzdyt to jsou preci zase krasne tvrde prechody mezi odstiny barev... Opet v tom chte nechte vidim jisty rozpor