aky sacok pouzit na fotak po navrate so zimneho fotenia?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod jason512 28. 1. 2013 16:12

dobry den.chcel by som sa spytat,ze do akeho sack je najvhodnejsie vlozit fotak von po zimnom ftoeni pred vstupom do budovy. je na to treba klasicku igelitku,alebo staci aj sacok do ktoreho sa kupuju rozky? rozidel tam je v hrubke pomerne dost,tak ma to zaujima,zeci tam je nejake odlisna priepustnost.. mozem pouzit aj napr.sacok co sa dava do kosa?
jason512
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 1. 2013 16:37

Nech foťák v brašně a máš to.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jason512 28. 1. 2013 17:06

sak ved aj do sacku aj do brasni.. brasnu mam len na zips.cita lsom ze najlepsia je ked ma zips a potom este nejake dalsie uzatvorenie,ze fakt neprejde ziaden vzduch do nej.. chcem sa poistit radsej,preto sa pytam ze aky sacok je naj.. nechcem fakt nic riskovat.
jason512
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ltokar 28. 1. 2013 17:12

Tak sacok na rozky je pekne nepriedusny .. tym sa dusia ludia. A ked to mas v batohu na zips, tak to staci imho. Ten batoh je tepelna izolacia s pomalym prestupom tepla.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 1. 2013 17:21

Není potřeba to přehánět, prostě bych nechal foťák hodinu stát v brašně a je to (osobně nedělám ani to a zatím jsem problém nikdy neměl, ale pro klid duše...)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jason512 28. 1. 2013 17:22

ano to viem,ale je na normalny zips aby sme si rozumeli hej,nie na suchy.. nedostane sa tam vzduch do neho? lebo j som cital clanky,a vsade bolo pisane ze aj do sacku sa ma davat.
jason512
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tinkao 28. 1. 2013 17:46

Já dávám do igelitky, většinou ji mám spíš po ruce. A pak ještě do té brašny.
tinkao
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 28. 1. 2013 18:23

Proč dáváte foťák do pytlíku? Bych se spíš dál, že se v něm orosí..
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 28. 1. 2013 18:24

Ja to zvyknem nechat v batohu tu hodinu dve, okrem pripade, ze ho nenecham :D .. myslim, ze ten sacok je vtedy, ak ho mas navolno, nie v batohu. Ale brasna je horsia v izolacii ako batoh. Tak mozes do sacku a do brasne :)

Ono, ak sa bojis kondenzacie vody na studenom materiali /to aj ja/, tak hlavne treba zabranit, aby sa vlhkost vyzrazala na studenom. Ta brasna so zipsom posluzi dobre.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 1. 2013 18:58

Ja pouzivam klasickou igelitku. V baglu to trva neunosne dlouho, nez se prakticky celokovovy fotak, potazmo kovove objektivy a optika, teplotne srovnaj. V tomto pripade maj vyhodu ti, jenz maji fotaky plastove :)
Pokud bych fotak nechal jen tak a polozil ho na stul v pokoji, tak je okamzite celej zarosenej vcetne skla. Venku -5 (i mene), doma +20 :)

lukas_highenergy.cz: V igelitce se vykondenzuje vlhkost prave na ni, nikoliv na samotnem fotaku.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 28. 1. 2013 19:09

Ta igelitka není špatnej nápad, zkusím to. Jinak nechávám foťák v brašně a je to v pohodě.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jason512 28. 1. 2013 19:24

takze ak som to spravne pochopil,pokial sa bude pomalicky ohrievat stupen po stupni par hodin - tj. teda v tej brasni,tak sa na nom nebude kondenzovat vlhkost? kondenzovanie by nastalo v pripade velkej a rychlej teplotnej zmeny?
jason512
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 28. 1. 2013 19:33

Petr Luňák píše:lukas_highenergy.cz: V igelitce se vykondenzuje vlhkost prave na ni, nikoliv na samotnem fotaku.

Aha, to mě nanapadlo. Já nechávám foťák vypnutej v báglu a zatim přežily všechny, co jsem měl...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 28. 1. 2013 19:36

Ano, kondenzuje preto,ze teply vzduch obsahujuci vlhkost sa stretne s o dost studenym povrchom. Cim viac teplovodivy povrch je tym horsie /kov/. Ak mas vo vnutri klimatizaciu a 0% vlhkost, tak sa ti nevyzraza nic. Ale zas, zle sa zije v takom prostredi :D

Inak popatraj aj v dalsich odkazoch ..

http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/s ... rzus-zima/
http://www.ephoto.sk/forum/28/8703/pokec/strana-1/
http://www.ephoto.sk/forum/8/11329/kond ... /strana-1/
http://www.ephoto.sk/forum/1/6154/dslr-a-mraz/strana-2/
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 1. 2013 19:46

Nejvetsi sok jsem s fotakem zazil po vstupu do skleniku fatamorgana :) Venku bylo nejakych +10, fotak v batohu...pohoda. Vlezu dovnitr mezi motyly, vyndam fotak a nez zapnu bagl, tak je fotak i se sklem totalne pokropenej vodou (no nebyl jsem sam :) ). Takze bacha na to, nemusi byt fotak hned "zmrzly", aby se orosil, pokud vlezete do tropickeho prostredi.
Petr Luňák
Návštěvník

Další stránka