aka znacka zrkadlovky je najlepsia?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 1. 2013 10:40

Zbytečné řeči, nejlepší je Canon. Říká to i bratr co dělá u Canonu. Jednou si soused koupit Nikon a hrůza.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 14. 1. 2013 11:07

Tak je, aj predavač mi to potvrdil (keď som šiel bratovi kúpiť teleobjektív), že či nechce aj 550D, lebo on s ňou nedávno spravil záber na ISO 3200!!!
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bartyx 14. 1. 2013 11:53

Radek71 píše:Zbytečné řeči, nejlepší je Canon. Říká to i bratr co dělá u Canonu. Jednou si soused koupit Nikon a hrůza.

Hehe, kdyby bratr dělal u Nikonu, tak ti potvrdí, že nejlepší je Nikon :D
Bartyx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 14. 1. 2013 12:50

A o to tady jde, ne? Můj bratr dělá u Sony a říká, že nejlepší je Sony, tak co s tím, když Sony už zrcadlovky nedělá? :-))

Ale myslím, že jsme OT, pánové. Otázka nezněla, které zrcadlovky jsou nejlepší, ale která značka je nejlepší! Asi budeme muset posoudit loga?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cindy557 14. 1. 2013 13:00

Netvrdím, že je nejlepší, ale dost se mi líbí Leica S. I když jsou i dražší značky..... Problém ale asi je, jestli bych ji na to moje cvakání využil :) . Raděj si zrovna odpovím. Určitě ne :) .

Možná mám ale zkreslený názor, protože nemám bratra, který by mi poradil :D .
Cindy557
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 14. 1. 2013 16:15

Cindy557 píše:Možná mám ale zkreslený názor, protože nemám bratra, který by mi poradil :D

Áno, brat je v týchto diskusiách nenahraditeľný... ;-)
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bartyx 15. 1. 2013 08:45

Ok, pokud značka, tak značka. Porovnejte sami, ale můj favorit je Polaroid :D

Obrázek
Bartyx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 1. 2013 10:29

IMHO v tom vynikají Nikon a Konica Minolta, jinak je to nuda...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ltokar 15. 1. 2013 10:33

Leica mi pripomina Coca-Colu 8-P ... paci sa mi font pouzity v pripade Canon, FujiFilm /ten to ma este aj vychytane/ Olympus ma zaujal trochu. Minolta ma zaujimave logo ale s blbym napisom. Nikon zaujme, ale je to stvorcovy format :D .. Hasselblad v niektorych pripadoch je pekny font. V lavom spodnom rohu je nieco co nepoznam, co je to ? Ostatne mozme zahodit, tie su mimo :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TheFlyingman 15. 1. 2013 10:44

To vlevo dole je logo General Electric (GE), ale fotak od nich jsem nevidel.
TheFlyingman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 15. 1. 2013 11:32

GE dělají asi dva roky kompakty a ultrazoomy. Možná to ani nedělají, možná je to OEM.

http://www.general-imaging.co.uk/our-cameras.html
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod riman 15. 1. 2013 13:01

Leica - byť používá obligátní červenou barvu, písmo je pěkné a výrazné
Rollei - zaujalo mě to expresivní R na začátku
Konica Minolta - grafická značka, která ale vypadá lépe doplněná jen původním "Minolta"
Polaroid - hezký barevný na hlavu postavený čtvereček
Hasselblad - dlouhé, ale to písmo má něco do sebe
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 15. 1. 2013 13:10

Inak som teraz nasiel na dalsom fore zaujimavy link, ze absolutne poradie kvality cipov http://www.fotokurzy.eu/canon-vs-nikon-2013.html, ak to niekoho zaujima, ale nedavam to sem z dovodu flamewar ani nicoho podobneho. Pardon, za narusenie vlakna o libivosti loga.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 1. 2013 13:15

Nojo, kdyby na focení stačil čip, byl by výběr snadný - ale zase by asi byla úplně jiná situace na trhu, vývoj by šel jinými směry.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ltokar 15. 1. 2013 13:50

Je to tak .. ako uz bolo napisane, profik potrebuje rychly a spolahlivy support, kedze fotak a objektiv je jeho naradie a dost drahe. Amater s menej peniazmi zase mozno oceni viac kvalitu a prevedenie cipu v K5. Kto chce fotit birdlife, tak ho zaujme objektiv Canon 600/f4 a na ten sa zial, da pripojit len Canon telo :D. Niekto sa nebude tahat s objemnym telom a na fotenie mu bohate staci m4/3. Napr. mozno zmysluplna debata by bola, kto ma najlepsi dlhy teleobjektiv , alebo najlepsi wide krajinkac .. ale asi som pokazil tuto peknu flame temu :D
ltokar
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka