Nikon DX objektivy na D800 versus D300

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Šigut 18. 10. 2012 11:04

Ba, ba, je to tak jak píše P.L. nikon 17-55 používám asi 5 let a nemá neostré rohy, dost by mě zajímalo jak to vlastně někdo může napsat :-),
Petr Šigut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chlapcisko 18. 10. 2012 13:18

Môžu to napísať veľmi ľahko - papier (v dnešnej dobe skôr monitor) znesie všetko. Aj hlúposti :)
chlapcisko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod otofonnofoto 18. 10. 2012 14:10

Mmch když už se tu probírá ta 17-55ka, chtěl bych se zeptat někoho kdo má srovnání, jak se chová na třístovce z hlediska kresby na stejných clonách a rychlosti ostření oproti 16-85ce. Tu mám už dlouho, ale 17-55 sem si mohl akorát tak "potěžkat".
otofonnofoto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod AndrewJ 18. 10. 2012 15:20

Daemonius píše:Když to porovnám s relativně novou 16-50mm f2.8 od Sony, tak je Nikkor značně lepší. Což vzhledem k ceně Sony není moc dobrá vizitka pro ně..

Mě přijde Sony 16-50 f/2.8 od Sony za cenu 16990 za nový kus jako super sklo s dobrým poměrem cena/výkon.
AndrewJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 19. 10. 2012 07:42

...v SR sa pohybuje cena Sony objektivu medzi 600-700€, Nikon zacina na 1300€... bolo by to prinajmensom cudne, keby nie je medzi nimi aspon maly rozdiel...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Refael 12. 11. 2012 04:07

Dobre pondelni rano do Cech,

nechce se mi zakladat nove tema o Nikon D600, ale potreboval bych PROSIM PROSIM poradit, kdyz uz se tu pise i o D600, jaka skla(spise zoomy) by jste mi doporucili na foceni krajin ve dne, vecerni ci nocni sceny a makro na foceni kytek?
U D600 se vyplati fotit jenom objektivy od Nikonu nebo jsou i dobre objektivy na pokryti techto temat i od vyrobcu tretich stran? Me dilema je, ze nechci platit predrazene objektivy od Nikonu, ale zase na 2.stranu nechci zjehodnotit potencial D600 a kupovat za kazdou cenu jenom levna skla. Neco jako vynikajici pomer vykon/cena.
Cetl jsem totiz, ze ne vsechny objektivy pro FF od tretich vyrobcu plne vyuziji potencialu FF.
DEKUJI predem za odpovedi !!!
Refael
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 12. 11. 2012 06:13

Na krajinu zoom Nikkor 16-35/4 VR, nebo i Nikkor 28/1.8G, pokud je 28mm dost sirokych. Na makro Nikkor 105/2.8 VR, ktery lze vyuzit i na portret a sport, takze ma oproti ostatnim makrum sirsi potencial vyuziti, cimz se da ospravedlnit jeho vyssi cena.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Refael 12. 11. 2012 06:54

A co by jste mi ještě doporučili na focení wildlife park prosím?
Pokud snížím ve foťáku rozlišení z 24 na 13.6Mpx, docílím tím i k menšímu šumu např. při focení nočních scén nebo je to v konečném důsledku jedno?
Opět Děkuji předem za odpověď!!!
Refael
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 12. 11. 2012 07:49

Pokud budes tisknout treba A3, nebo se divat na fotky na monitoru/TV/projektoru, tak je to prast jako uhod. Jen ty 13Mpix fotky zaberou min mista na karte ;)
Wildlife jakoze delsi ohnisko? Tak tam je to uz dost drahe, to co je kvalitni, takze jaky je cenovy strop?
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Refael 12. 11. 2012 08:27

Přemýšlím o Sigmě či Tamronu 70-200f2.8. Sigma 120-300f2.8 je už hodně drahý. Focení wildlife parku přes den, ale kvůli zoomu na vzdálenější zvířata bude lepší konstantní světelnost z celém rozsahu zoomu si myslím.
Nebo máte znáte jiné řešení?
Jinak většinou na monitoru PC, ale občas i na A3.
Refael
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 12. 11. 2012 20:33

200mm je na WL hodne malo (leda to podporit jeste telekonvertorem), i 300mm je znacne diskutabilni. Na FF alespon neco se 400mm. Nekdo jiste muze namitnout, ze se to "dohoni" vyrezem, pak ale prichazis logicky o praci s mensi hloubkou ostrosti, coz je rozhodne ke skode.
Sigma 120-300/2.8 OS by se hodila, vcetne nejakeho TC, alespon 1,5x. Ale levne to neni.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotograf30 19. 12. 2012 09:34

Refael píše:Dobre pondelni rano do Cech,

nechce se mi zakladat nove tema o Nikon D600, ale potreboval bych PROSIM PROSIM poradit, kdyz uz se tu pise i o D600, jaka skla(spise zoomy) by jste mi doporucili na foceni krajin ve dne, vecerni ci nocni sceny a makro na foceni kytek?
U D600 se vyplati fotit jenom objektivy od Nikonu nebo jsou i dobre objektivy na pokryti techto temat i od vyrobcu tretich stran? Me dilema je, ze nechci platit predrazene objektivy od Nikonu, ale zase na 2.stranu nechci zjehodnotit potencial D600 a kupovat za kazdou cenu jenom levna skla. Neco jako vynikajici pomer vykon/cena.
Cetl jsem totiz, ze ne vsechny objektivy pro FF od tretich vyrobcu plne vyuziji potencialu FF.
DEKUJI predem za odpovedi !!!

----------
Na krajinu bych se podíval klidně po objektivu třetích stran - například Carl Zeiss Distagon 15/2,8 nebo velmi dobrá 25/2 má již i přijatelnou cenu a širší uplatnění.
fotograf30
Kolemjdoucí

Předchozí stránka