m4x píše:Spíš bych ti poradil prodej ledvinu, než objektiv do ledvinky, a pořiď lepší objektiv![]()
Vidím to jinak. Fotografování bylo vždycky nejen o technice, ale hlavně o hlavě, oku a o rukou. To žádná technika nedohoní
Ano, poridim lepsi objektiv, kdyz mi odpovis na polozenou otazku, chces ji zopakovat?
No a to s tou technikou jsem se naivne domnival, ze uz to lidi preslo, ale jak vidim, tak tim nekteri stale argumentuji. Tak kdyz si to prejes, tak mi prosim muzes ukazat, jak napriklad toto vyfotis mobilem (zalezi preci na oku, ne na technice, ne?):

Pak ti tu muzu nahodit celou radu sportovnich fotek ci portretu s malou DOF. Umi instagram dodelat malou DOF?

A vubec, kdyz na technice "nezalezi", proc chodis do diskuse, ktera je o technice?

ggrand píše:Petr Luňák: Aspoň tak. Ono napsat bez redukce šumu a k tomu nedodat v čem jsi vyvolával má pak za následek, že by si někdo mohl myslet, že D700 zázračně nešumí.
V dusledku si to ale klidne nekdo myslet muze, protoze takovy vysledek dostane jak z jpegu, tak z RAW, narozdil od te modre hruzy co predvadeji nove snimace v Nikonech, ktere ten fujtajbl maji jak v jpegu, tak v RAW.
Ganec: daj si ISO 6400 (alebo menej) a podexponuj o ďalšie 2 EV.
Výsledok:
- nebudeš mat prepálené tváre
- záber bude rovnaký (keď zosvetlíš tiene), lebo foťák vysoké ISO aj tak len softwarovo zosilňuje
Neni zaber rovnaky, pri zesvetleni je na fotce podstatne vic barevneho sumu.