Nikon D600

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 22. 9. 2012 14:23

Desaturovat je výhoda?

A jako v čem, když ten kanál dosáhne třeba 255? Tam už žádné detaily nebudou. Prostě CFA u D600 a D800 je "v novém stylu - kálíme na barvy". Tož ať si jí majitelé užijou..

Nejlepší foťák je ten, co zachytává barvy pokud možno věrně a je mnohem praktičtější, když jsou méně saturované než naopak. Protože DOsaturovat jde vždy. Opačně nikoliv.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 24. 9. 2012 18:21

Tak pri letosnim vinobrani jsem iso25600 vyuzil nejednou. Jeden z pripadu - f4.5, cas 1/40s (VR on):
Obrázek
*RAW, bez redukce sumu.

Pokud mi nekdo povi, jak tento zaber vyfotit s nizsi citlivosti, tak tu radu pochopitelne uvitam a budu potom treba take vypravet pohadky o tom, jak je vysoka citlivost zbytecna.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 24. 9. 2012 20:31

A pořád tam bude psát bez redukce šumu, když už jsem dokázal, že redukce šumu tam je, ale u takle malého náhledu je to šumák...
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 24. 9. 2012 20:41

Petr Luňák píše:Pokud mi nekdo povi, jak tento zaber vyfotit s nizsi citlivosti, tak tu radu pochopitelne uvitam a budu potom treba take vypravet pohadky o tom, jak je vysoka citlivost zbytecna.

Méně clonit
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jack08 24. 9. 2012 21:47

... píše:Méně clonit

8-D
...navíc je to šíleně přesaturované
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daikatana_ 25. 9. 2012 00:23

kozak: nevim, jak chceš s tím objektivem míň clonit... (pokud to ovšem neměla bejt ironie)

jack: nic na tom přesaturovanýho nevidim
https://www.foto-pro.cz
https://www.karlsitretro.com
https://www.youtube.com/channel/UC8W-uMYsZewyFiKl4WrxcXQ
daikatana_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 25. 9. 2012 00:34

ggrand: specialne pro tebe - bez dodatecne, UZIVATELSKY OVLIVNITELNE, redukce sumu v NX2. Spokojenej?

kozakm: jako ze bych to sklo nejak samodomo potunil, ju? :)

Hrozna rad bych si neco podobneho pro srovnani nafotil s D600/D800, to by byl panecku humus v tech stinech.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 9. 2012 01:21

Co dřív, než začneš tunit, pořídit třeba lepší objektiv? ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 25. 9. 2012 02:43

m4x: vis o nejakem stabilizovanem zoomu 70-300 s vyssi svetelnosti, ktery se vejde do ledvinky kolem pasu?

Ale jako dobry, uprimne jsem ocekaval rady typu kup si 50/1.8 za dvojku z bazaru a jdi bliz :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 9. 2012 02:51

Spíš bych ti poradil prodej ledvinu, než objektiv do ledvinky, a pořiď lepší objektiv :D

Vidím to jinak. Fotografování bylo vždycky nejen o technice, ale hlavně o hlavě, oku a o rukou. To žádná technika nedohoní ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod Petr Šigut 25. 9. 2012 07:20

Tož tak nějak :-)
Petr Šigut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 25. 9. 2012 08:09

m4x píše:To žádná technika nedohoní ;)
blbosť na entú .. lepšia technika a viac pokusov dobehne horšie oko/ruku/hlavu

Petr Luňák píše:Pokud mi nekdo povi, jak tento zaber vyfotit s nizsi citlivosti, tak tu radu pochopitelne uvitam
daj si ISO 6400 (alebo menej) a podexponuj o ďalšie 2 EV.
Výsledok:
- nebudeš mat prepálené tváre
- záber bude rovnaký (keď zosvetlíš tiene), lebo foťák vysoké ISO aj tak len softwarovo zosilňuje

Vyskúšané čosi podobné pri fotení kompaktom:
lebo moja Sony H20 pri prepnutí do M namiesto ISO-Auto (ktorá by zvolila ISO 400) zvolí ISO 80.
Přílohy
DSC05502_nightwish.JPG
Nightwish na Topfeste: fotené na na 1/40 sekundy na M z 300 metrov na digitálny zoom
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 25. 9. 2012 08:40

Petr Luňák: Aspoň tak. Ono napsat bez redukce šumu a k tomu nedodat v čem jsi vyvolával má pak za následek, že by si někdo mohl myslet, že D700 zázračně nešumí.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 25. 9. 2012 11:03

Akorát se tady zbytečně dohadujete, je jasný, že kvalitní vyšší iso se hodí. Co jsem narychlo koukal na raw z D600 v NX2 tak mě to přišlo srovnatelný s D700. Na soudy je brzo, počkal bych až bude nějaký seriózní porovnání z rawů. Minimálně bude mít D600 vyšší dyn. rozsah oproti D700 a jak už tady často opakuju :) nebude mít třeba ten banding od světel, to totiž naopak vyšší iso u D700 trochu degraduje imho. Co se týče té fotky, osobně mě ten záběr nic neřiká, takže bych šel pod podium kde bude světla víc, takže nižší iso a zaměřil se na kapelu, ale nic ve zlym.
hoax
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka