Zdravím.
Tak po dlouhých diskuzích se mi dostala do rukou zrcadlovka Nikon D7000. Před ní jsem měl D90 a byl jsem s ní spokojen. Skla mám nikon 18-135mm (na D90 byl ostřejší než 18-105 tak jsem si jej oblíbil), nikon 35mm f1,8 a Sigma 50mm Macro. Blesk používám SB700.
Tak nějak mi na D7000 ale nestíhají - zoom je úplně v koncích (rozpatlaná kresba) a pevná ohniska jakž takž jdou, ale pořád je ten výstup takový "jiný" než z D90 a přijde mi o dost méně ostřejší - u D90 jsem fotil i na f1,8 a docela OK a u D7000 musím clonit na f2,8 aby z toho lezl srovnatelný výstup.
Takže asi D7000 pošlu do světa, sice na tom vydělám peníze, ale i tak mě to mrzí - vysoké ISO zvládá perfektně, DR je fantastický, ale k čemu to vše je, když vyžaduje skla za desítky tisíc). Možná mám jen vysoké požadavky, ale ten rozdíl je prostě šílený a jestli potřebuju Nikkor 17-55 aby to fotilo tak jak D90 s 18-135mm tak to děkuji pěkně, ale to se spokojím s 12 MPx.
Takže mám jen blbé tělo a nebo je to prostě normální. Případně vyřešil by tenhle problém nákup skla nikkor 16-85mm a nebo Tamron 17-50mm ?
V současné chvíli zvažuju i prodej komplet výbavy a nákup nějakýho NEXe nebo podobně, až tak mě to znechutilo - teď jsem 10 dní lítal po Hollandsku s batohem za 40 k a kdybych měl EVIL s univerzálem tak jsem na tom hooodně podobně.