Nikon D7000 a olej na snímači

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 14. 5. 2012 15:39

Každopádně, problému je možné se zbavit

Muzes mi to prosim te u libovolneho videa nad iso cca 2000 z D5100/7000/800 demonstrovat? Predem dekuji.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 14. 5. 2012 22:05

Kdyz tak ctu reakce na heurece, tak tech lidi s back focusem neni malo, nekteri to vsak k memu nemalemu udivu povazuji zrejme za "vlastnost", nebo jim to nevadi, viz cituji:

Funkce AF fine tune mi sice zachranuje ostreni s nekterymi ojektivy ale pouze pri kontretnim slabem osvetleni. Pri jinem je potreba AF Fine tune opet zmenit.

A hodnoceni fotoaparatu timto uzivatelem s touto vytkou? Krasnych 90 procent :oboze :roll:
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kyluc 17. 5. 2012 21:43

player: Asi bys udělal nejlépe pokud se k tématu Nikonu D7000 v tomto směru již nebudeš dále vyjadřovat. Podáváš velmi zkreslené a zavádějící informace. O tom co tu popisuješ jsem již mluvil s fotografy kteří i D7000 používají face to face. Nikdo z nich mi nic podobného nepotvrdil.

Back focus: Jako majitel tento problém nepozoruji, celkem bych řekl že fotoaparát ostří lépe na AF než přes LV. D7000 je výborný fotoaparát který má i vynikající AF. Pokud o něm uvažujete rozhodně se nebojte těchto internetových bublin.

Olej na čipu, ano ale nejednalo se ani o vadnou sérii. Problém se objevil jen u několika kusů a ty majitelé způsobili na internetu tuto hysterii.
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 17. 5. 2012 22:28

Podáváš velmi zkreslené a zavádějící informace.

Nevim kolik ti Nikon zaplatil, ale bohuzel pro nej, bohuzel pro mnoho uzivatelu po svete a bohuzel i pro mne, ktereho zmineny problem stal minimalne 10 tisic Kc, ja konstatuju fakta. Fakta jsou neco, co je dokazane (nejen mnou), kdybys nahodou nevedel. Takze pokud nekdo podava takrikajic zkreslene a zavadejici informace, tak ses to ty, kdyz ma fakta zpochybnujes. Navic dosti usmevnym pseudo argumentem o jakychsi "fotografech". Jestli ti fotografove jsou stejni odbornici jako ty...

celkem bych řekl že fotoaparát ostří lépe na AF než přes LV

...tak je diskuse vlastne uplne zbytecna a to i presto, ze jsem se chtel zeptat, jaky objektiv pouzivas (tipuju 18-105).
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Sepulcher 17. 5. 2012 22:44

Já mám D7000 už cca rok a nemám žádné problémy s olejem, ani jiným znečišťováním snímače a co se ostření týká, žádné problémy jsem dosud nepozoroval. Nezkoušel jsem objektiv 17-55, ale jak pevná skla, tak 70-200 VRII bez problémů.
Sepulcher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemming 17. 5. 2012 23:06

player píše:
Každopádně, problému je možné se zbavit

Muzes mi to prosim te u libovolneho videa nad iso cca 2000 z D5100/7000/800 demonstrovat? Predem dekuji.

Tak nějaké nahoď. Akorát nechápu, proč si myslíš, že je v postprocesingu nejde desaturovat stíny tak, jako to dělají jiné foťáky už z výroby :D Mimochodem, já video s ISO nad 2000 stejně nepoužívám, protože už na můj vkus moc šumí.

player píše:Kdyz tak ctu reakce na heurece, tak tech lidi s back focusem neni malo

Rychlým prohlédnutím jsem našel cca tři reakce, z toho jednu od tebe ;)
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 17. 5. 2012 23:41

lemming:

http://www.ulozto.cz/xuRgeiT/lucsik-chrovatsko2-mov

Pak napis cas a vse, co si musel udelat, nez se ti povedlo (pokud) odstranit modrej hnus, kterej u Canonu ci Pentaxu ve videu ani fotkach v jpegu nenajdes.

Rychlým prohlédnutím jsem našel cca tři reakce, z toho jednu od tebe

Ja rychlym nahledem napocital 4 zminky o problematickem AF, vcetne me. To je vic nez by bylo zdravo. A clovek gramotny AJ si dokaze najit stiznosti az az.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stan35 18. 5. 2012 07:50

Nechci se do toho vměšovat, ale já mám na D7000 také BF pro všechny objektivy, ale asi ne tak rozladěný jak jiní. Po korekcích drží venku i doma pod umělým světlem. Nedávno jsem fotil sérii závodů aut a odpad jako z D200 čili rukama:-).
Co se týče oleje, tak již mám vyměněno a opraveno.
Stan35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod smazi 18. 5. 2012 08:46

Taky jsem od srpna uzivatelem d7000. Je to super fotak, ale ten back fokus me bohuzel trapi taky. :( Objektivy jsem vyladil, mam 18-105, 50G a sigmu 70-200. Obj. zkouseny na d300s a vpoho.. Je to naprd, nejradsi bych to reklamoval, zatim ale nebyl cas. Pokud to ma vubec cenu po tom co tu psal player. Olej na snimaci nemam. Playere prosim Te kolik dni jim trvalo jedno serizeni? ikdyz neuspesny...
smazi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemming 18. 5. 2012 10:08

https://skydrive.live.com/redir?resid=C8A009BA5903BAD5!1855&authkey=!AKOMDqsCUsj37sc

player píše:Pak napis cas a vse, co si musel udelat, nez se ti povedlo (pokud) odstranit modrej hnus, kterej u Canonu ci Pentaxu ve videu ani fotkach v jpegu nenajdes.

Akce a časy:

- download: (nepočítám)
- nastavování filtru LUV křivek: asi 4 minuty. Největší problém byl v tom, že jsem ve videu žádný "modrý hnus" neviděl ani na svém "fotografickém" monitoru :D (Je tu někdo kromě Playera, kdo ho tam vidí?) Zato tam byl příšerný celkový šum.
- re-encoding: asi 1 minuta
- upload (nepočítám)

Takže kromě nastavování filtru (který se dá uložit a zase načíst) byla jediná investice času do re-encodingu videa. Tedy pokud děláš s vieem nějaké další úpravy, tak prakticky zanedbatelná.
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kyluc 18. 5. 2012 13:08

Končím diskuzi. Chování pána co vystupuje jako player je pro mne nepřípustné, urážky/ narážky a pod výstupy nejsou nic pro mne. Nehodlám se s vámi hádat.

A registrovat si nick "smazi" jen kvuli tomu ze napisu negativni prispevek mi prijde trochu moc. Tohle je proste internetovy odpad, co dodat. Chudat ten kdo si chce udelat na netu nejaky nazor o D7000. Dle meho nazoru je to vyborny fotak oceneny prestiznimi cenami, pokud ma nekdo problem s ostrenim tak u nas je spousta sikovnych Nikon profi partneru ktery se vyznaji mnohem vice ten ten pan co tu fotak kategoricky odmita. Chytnul jste asi špatný kus, to přeci neznamená že všechny jsou špatné.
kyluc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod smazi 18. 5. 2012 13:30

ty kokos, jsi paranoidni? ja nemam s playerem nic spolecnyho! nick smazi mam z dob kdy jsem paril online hry, jmeno me je michal n., klidne tu vyfotim doklad o koupi me d7000!

-- 18. 5. 2012 13:34 --

A ja netvrdim ze d7000 je spatna, to uz bych ji davno vratil! Jen jsem asi taky narazil na spatnej kus, proto se chci playera zeptat jak dlouho jim trvalo jedno serizeni, protoze nejsem z prahy a nechci byt treba mesic bez fotaku...
smazi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod daikatana_ 18. 5. 2012 14:01

Komu "jim"? To si seřiď sám, máš to za pár minut.
https://www.foto-pro.cz
https://www.karlsitretro.com
https://www.youtube.com/channel/UC8W-uMYsZewyFiKl4WrxcXQ
daikatana_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 18. 5. 2012 14:04

kyluc: zbytečně se čertíš, Player je jakej je, ale problémy s D7000 popsal na více místech dostatečně průkazně, takže mu spíš dlužíš omluvu za zbytečné osočování. Jinak, já jsem se o těch problémech dočetl až dodatečně, po prodeji své D7000 a jal jsem se zpětně podrobněji zkoumat své fotky, ale to bys taky mohl namítnout, že jsem se domluvil s Playerem. Já jen nemůžu na 100% tvrdit, jestli byl problém v těle, nebo v 16-85, ale zdaleka jsem neměl takovou úspěšnost AF, jako s D40+18-105. Rychleji holt neznamená vždy lépe.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod smazi 18. 5. 2012 14:13

myslel jsem v ofi nikon servisu, po telefonu mi rekli ze na pockani to nedelaj.
Pevnou padinu a setak 18-105 mam sestelovany, i nikkor 17-50 kterej jsem mel pujcenej sel vyladit v klidku, ale problem mam s tou sigmou 70-200, jakoby nezpolupracovala mi prijde..
smazi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka