od player 13. 5. 2012 19:17
Jsou dve veci, ktere me na D7000 stvaly, pricemz jedna vice, druha mene. Prvni a primo fatalni je zmineny back focus. Krome lidi v odkazu, ktery jsem dal vyse, se s tim potyka zhruba 50 procent uzivatelu, s kterymi jsem se na CZ forech setkal. Nekteri to resi AF fine tune funkci a jsou pry "happy". Me se vsak fotoaparat choval jinak pod dennim a jinak pod umelym osvetlenim (cili stejna zkusenost jako maji uzivatele na photo.net), takze AF fine tune funkce z tohoto duvodu nebyla k uzitku, to bych to musel jak blazen zapinat/vypinat podle toho, jake nasviceni zrovna prevlada. V CZ servisu jsem to mel 6x nebo 7x, uz ani nevim, naprosta zoufalost, akorat tam z vas udelaji blbce a fotak vam vraceji s tim, ze je vse dle norem a toleranci vyrobce. Kdyz jsem servisakovi do oci rekl, at si prede mnou fotak veme do ruky a udela ostrou fotku, tak to odmitl. To hovori uplne za vse. Reditel mi zas osobne pri demonstaci back focusu pro zmenu rekl, ze porovnavat ostrost pres ostreni v zivem nahledu a pres hledacek nejde. Na to uz jsem take nemel slov. Skutecne "odbornici" na svych mistech. Kdyz jsem si vezl fotak naposled ze servisu, tak byl vysledek takovy, ze uz to subjektivne ostrilo presne s vsemi mymi objektivy s vyjimkou Nikkoru 17-55/2.8, ktery stale vykazoval subjektivne problem pod umelym osvetlenim. Kupce jsem na to upozornil, jemu se setakem 18-105 pod umelym i dennim ostrenim ostril presne.
Druhy, mene zavazny problem, se tyka sumu pri vyssich citlivostech, kdy je modra slozka enormne zesilena, takze misto cerne mate potom na fotkach (a ve videu!) tmave modrou. Tohle tema se tu jiz hojne probiralo, takze kdyz tak pohledat pro blizsi info.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.