Netreba nové APS-C zrkadlovky?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod calidore 20. 6. 2012 16:52

ltokar píše:No, je to presne naopak .. horcikova slitina koroduje, resp. ma slabou odolnost vuci korozi. Dural a hlinikove slitiny naopak nekoroduju, protoze jejich povrch se prakticky hned zoxiduje na vzduchu malinkym povlakem, ten je pak stabilni. Koroze tady nehrozi zadna. Dale .. horcikove slitiny maju mensi mernou hmotnost nez hlinikove a maji vetsi pevnost.Nicmene, jsou krehkejsi /i kdyz to taky zalezi na zpracovani/ .. no a taky mensi odolnost vuci teplotam.

Netuším, kde jsi vzal informaci, že je hořčíková slitina pevnější než hliníková, možná asi záleží, jak která. Jinak ano dural nekoroduje do hloubky, pokud není v nějakém určitém prostředí, ale koroze tam je. Proto se většina těchto slitin eloxuje. S hořčíovou slitinou až tak velké zkušenosti nemám, jen ta, že je fakt dost křehký.
calidore
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 3. 7. 2012 20:28

hořčíková slitina je poměrně křehká, takže to až tak velká výhra není

http://www.alexandrebuisse.org/blog/Broken

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 3. 7. 2012 21:04

Nepříjemná bouračka.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 3. 7. 2012 21:14

http://technet.idnes.cz/david-neff-voli-canon-5d-mk-iii-nebo-nikon-d800-fk1-/tec_foto.aspx?c=A120513_214547_tec_foto_top

Velké výhrady mám k vyskakovacímu "blesčíku" u nikonu. Opravdu nechápu, proč tam je. Aparát to deklasuje z profesionálního světa. Foťák je daleko zranitelnější než s pevným hranolem. Já bych ho určitě do týdne někde urazil.

Autor: David Neff

:nenapadne
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jack08 3. 7. 2012 21:51

jo, to je naprosto "objektivní" pokus o recenzi od někoho, kdo nedá na Canony dopustit. Naprosto světově ojedinělý test dvou fotoaparátů, kdy u každého z nich je použito nejen odlišného osvětlení ve prospěch MKIII 8-D
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 3. 7. 2012 22:35

Jedna perla za všechny : " Velké výhrady mám k vyskakovacímu "blesčíku" u nikonu. Opravdu nechápu, proč tam je. Aparát to deklasuje z profesionálního světa."
Jablko opravdu nepadá daleko od stromu.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karelnojsky 4. 7. 2012 05:53

Článek "Berte to prosím jako můj osobní pohled", nechápu proc to řešit. I kdyby psal, že ani s jedním z nich nejde fotit. Autora neznám, válečná reportáž není nic nad čím bych se rozplýval, takže je mi jeho osobní pohled volný, napsal a odevzdal článek, ve kterém je slovo Nikon a Canon, takže bude mít čtenost a i reakce se dostaví, splnil zadání na jedničku.
Karelnojsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 4. 7. 2012 09:43

Nechápu, proč vůbec někdo čte Neffa. To jste si ještě opravdu nevšimli, že to je imbecil, který ve fotobranži nemá co dělat a věci co píše, si cucá z prstů?
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 4. 7. 2012 10:02

kentus: Ale pozor, na co jsem hlavně ukazoval, že jsou to budižkničemové oba dva, tj. starý i mladý. Do teď jsem o mladém neměl potuchy.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 4. 7. 2012 10:15

Mladý na rozdíl od starého umí trochu fotit.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 7. 2012 10:33

Kluci, mírněte se. Troufnu si tvrdit, že vás David Neff svým fotografickým uměním (a zkušenostmi) strčí pohodlně do kapsy i s chlupama. Není totiž Neff jako Neff a v tomto případě padlo jablko celkem daleko od stromu.

http://vice.idnes.cz/mfdnes/fotografove ... idnov=1160
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 4. 7. 2012 10:41

ggrand, kozakm: Ups, já viděl jenom Neff a jméno už jsem ani nečetl, tak to se omlouvám. Kritika byla samozřejmě mířena na Ondřeje Neffa.
Každopádně David Neff napsal taky pěknou kravinu...
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 4. 7. 2012 11:10

Co je mi po tom, jak fotí, hodnotím ten článek a ten je zcela na úrovni staršího Neffa.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 7. 2012 11:44

:)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 6. 7. 2012 11:47

Naspat k APS-C zrkadlovkam:
Podla Is the future for DSLR/SLT Full Frame only? uz dnes nemaju APS-C zrkadlovky zmysel.
Photokina bude teda zamerana hlavne na lacnejsie FF zrkadlovky (a tak to bude aj v buducnosti)...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka