Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ganec píše:reakcia na spust (aj podla press releasu aj podla merani na imaging-resources):
Nex5n: 0,02s
najrychlejsia sportova zrkadlovka: 0,045s (a to je FullFrame, APS-C su pomalsie )
Ganec píše:4) rychlost AF-C
Nikon 1: 10 fps
najrychlejsia APS-C zrkadlovka: 8 fps
Ganec píše:5) pocet zaostrovacich bodov:
Nikon 1: 73
u Panasonicu a Olympusu mozes mat zaostrovaci bod hocikde
Ganec píše:2) pocet zaberov za sekundu vo full rozliseni:
Nikon 1: 60 fps
Nikon 1 a Sony A55 pouzivaju fazove ostrenie, ale nemusia pri tom kmitat zrkadlom, takze na to maju viac casu. Teda preto.kentus píše:Pořád zapomínáš na to, že bezzrcadlovky už z principu, že používají detekci kontrastu nejsou a ani nemůžou být při kontinuálním ostření rychlejší, než zrcadlovky které používají fázové ostření
a predsa nie je: zaostrnie kontrastom je presnejsie (lebo sa zaostruje tym istym senzorom ako sa snima) a v pripade Nikon 1 moze byt po zaostreni fazovymi senzormi este doladene zaostrenie kontrastnym ostrenim.chlapcisko píše:Tak napríklad spoľahlivosť AF-C bude zrejme lepšia u zrkadloviek.
Pety píše:Ty ho máš?
ggrand píše:Jelikož si chci rozšířit obzory, může mi někdo vysvětlit, jak může být rychlejší ostření na bázi kontrastu, když musí napřed přejet ono nejostřejší místo(tím zjistí, že tam je to nejostřejší) a pak se vrátit? Vůči fázovému ostření,kdy foťák rovnou ví, kam má zaostřit?
kentus píše:Ano, ty jsi Neo a dokážeš zpomalit čas tak, že ten rozdíl v řádu setin pocítíš.
kentus píše:Na co mi je milion ostřících bodů, když to kontinuálně nestíhá ostřit? Ty ostřící body jsou tam právě od toho, abys mohl sledovat pohybující se objekt, což u bezzrcadlovek nehrozí.
ggrand píše:T-Lama: Studuj napřed. Až budeš mít vědomosti, vrať se sem k diskusi na úrovni.
Stan35 píše:J...Podle mě je APS-C již nyní mrtvá vývojová větev a budoucnost mají bezzrcadla a FF. ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků