Zatím jsem nikdy nenarazil na závažnější problém, nicméně mám taky tělo, které je na nepříznivé podmínky stavěné. Několikahodinový pobyt v teplotách pod -20°C foťák ustojí bez problémů promrzlý skrz naskrz (což se ani zdaleka nedá říci třeba o mých prstech na nohou

), dokonale vychlazený vydrží ještě dlouho po návratu domů. Nedávám ho do sáčku ani s ním neprovádím jiné rituály doporučované některými fotografy.
Nepříjemnosti, na které jsem narazil:
-výdrž baterie (nosím jich víc, takže pokud jedna odmítá spolupracovat, vyměním za jinou, která se hřeje v kapse), mít grip s velkokapacitní baterií je rozhodně plus.
-kondenzace na hledáčku, pokud se dýchne byť třeba i jen poblíž něj
-pokud sněží/prší a zároveň mrzne, je sakra obtížné dostat to z přední čočky dolů - může to komplikovat ostření a taky vzhled obrazu (obzvláště na nočních snímcích se ohavně rozpíjí světla, atd.)
-u některých objektivů, především starších manuálních, může zatuhnout mazivo natolik, že nejde otáčet kroužky bez značné síly. U novějších skel jsem na to nenarazil, alespoň tedy Zuika co mám se chovají stejně jako za pokojové teploty.