Canon EOS-1D X

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kentus 27. 6. 2012 16:35

Pěkná recenze. Co se týče high ISO, vypadá to dost slušně, podle cropů bych řekl, že ISO 25600 je úplně v pohodě použitelné i na nějaký větší tisk bez složitější redukce šumu (jestli vůbec nějaké). To se mi zdá jako velký skok oproti předchozím generacím. Nicméně ty chybějící drivery pro Mac OS jsou celkem trapárna, když si vezmu jaká je Canon obrovská firma a jak velký podíl na trhu mají Macy ve Spojených státech, obzvláště pak u fotografů.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 27. 6. 2012 17:46

Ale na to jsem prisel behem chvilky s fotakem v ruce taky, jak se prepinaj rezimy, me jde ale o to videt, jak to funguje a to jsem proste nedokazal zprovoznit a bohuzel mi to nebyli schopni ani ti joudove u stanku ukazat, ze prej to je novej fotak a umi toho hrozne moc. Evidentne tak moc, az to bylo nad jejich sily. Byly na to tri! Jde mi o tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=RdqsrFdx ... e=youtu.be
Naposledy upravil player dne 27. 6. 2012 19:50, celkově upraveno 1
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 27. 6. 2012 18:15

Kdybys četl recenzi, tak tam najdeš, že musíš zapnout automatickou selekci všech bodů, dát spoušť do půlky (případně zmáčknout AF tlačítko), tím zaostříš na daný objekt a potom na něho foťák neustále přeostřuje jak s foťákem hýbeš. Ale pokud jsem dobře z recenze pochopil, zřejmě už po počátečním zaostření nevysvicuje bod, což mi přijde jako docela kravina.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 27. 6. 2012 18:29

Nevidet konkretni ostrici bod, to jsme kde jako? U Pentaxu (K-x)? :D
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 27. 6. 2012 18:41

volakde som cital, ze nove Canony maju zobrazenie ostriaceho bodu cierne, lebo cervene ovplyvnovali expoziciu .. to je v tomto modeli?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 27. 6. 2012 18:49

Ganec: Jo, přesně to je ono.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 27. 6. 2012 20:50

Ostřící body a jejich přepínání v hledáčku jde vidět přesně stejně jako na videu z Nikonu.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 28. 6. 2012 00:49

Me se to teda nepodarilo a odbornici neporadili. Tak kdyz bys mel moznost Martine to natocit, budu rad a ma duse bude mit klid :)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 28. 6. 2012 03:33

Aha, tak beru zpet:

"There is one annoying thing that was fixed in the 1D Mark IV, but is currently regressed in the 1D X, and that is that the focus point that has focus is not illuminated as the subject moves around the frame. I really liked this functionality in the 1D Mark IV,"

Pro mne zcela nepochopitelne a jako docela "fail". Takze dle recenzenta to byt tak, jako to ukazuju ve videu u Nikonu, byt nemuze.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 6. 2012 07:52

Mně se to zase nedaří zprovoznit na 1D IV, zatímco na 1D X i 5D III to fungovalo :D :D
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 28. 6. 2012 09:21

player: Podle mě jo. On ten bod je zobrazen, ale jen černě, nevysvítí se červeně při zaostření kvůli tomu, že to narušovalo měření expozice. Takže by to mělo vypadat přesně jako na tvojí D700, to červené vysvícení byl u 1DMKIV takový bonus navrch.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 6. 2012 09:33

S tymto ti nevedeli poradit? Experti :D

Staci zapnut zaostrovanie vsetkymi bodmi v AF expansion (=tam, kde sa vybera mnozstvo bodov pomahajucich hlavnemu AF bodu - 2 susedne, vsetky okolo neho, vsetky AF body) a ide to v pohode a comkolvek... na 1D4 treba zacat stredovym bodom a objekt sleduje po celom hladaciku (na 1DX lubovolnym)... nikdy som to nepouzil, len ma to zaujalo v diskusii... :)

PS: aj ja som si nasiel chybu v tom nastaveni, co som nikdy nepouzil - pri AF Servo a automatickom vybere bodov sa nezobrazuje aktivny AF bod...asi je to jedno, kedze fotaku sa do toho automatickeho vyberu kecat neda, no pri foteni by mi to "v ramci zvyku" vadilo.
Pri tom "3D sledovani" ukazuje AF bod standardne - cervenou farbou - ten beha po hladaciku podla pohybu objektu.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 28. 6. 2012 14:23

Na barve mi vubec nezalezi, ale chci mit prehled o tom, kam se fotak zrovna snazi zostrit, kam umistil AF bod. Prakticky tohle zvladaji dnes bezne i kompakty v zivem nahladu a v dobrem svetle velmi ucinne. Bohuzel jsem doposud nenasel zadne video s Canonem.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 22. 7. 2012 21:02

Canon 1DX vs Nikon D4

http://vimeo.com/46145726#at=0
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daikatana_ 22. 7. 2012 21:53

No to sou zase šašci...

WB do zelena u D4 se dá jednoduše vyřešit, když se posune do purpurový.
Rychlost ostření v tom jejich testu je záležitost objektivu, ne foťáku.
https://www.foto-pro.cz
https://www.karlsitretro.com
https://www.youtube.com/channel/UC8W-uMYsZewyFiKl4WrxcXQ
daikatana_
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka