Nikon D7100 bude brzo!

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 27. 9. 2011 10:33

"co s D300 nevyfotíš a D7000 jo"
16Mpix, vyssi DR, kvalitnejsi vyssi citlivost a nativni iso100. To jsou silne argumenty nejen pro "co", ale zejmena i pro "jak". Full HD video se take dnes jiz muze leckomu hodit.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 27. 9. 2011 14:13

:-D
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 27. 9. 2011 17:55

player píše:"co s D300 nevyfotíš a D7000 jo"
16Mpix, vyssi DR, kvalitnejsi vyssi citlivost a nativni iso100. To jsou silne argumenty nejen pro "co", ale zejmena i pro "jak". Full HD video se take dnes jiz muze leckomu hodit.

Já bych přihodil ten malej fakt, že D7000 nešumí na základním ISO (tedy ne tolik, aby to vadilo při post-processingu). Ono to neni až tak samozřejmé, protože většina dnešních APS-C dSLR právě šumí na základním ISO trochu víc než je zdrávo. D7000 je přesně na hraně, tedy má 38 dB SNR, což znamená, že jeho dynamický rozsah je dobře využitelný, protože i vytáhnuté stíny budou poměrně (nebo úplně čisté). Player to může klidně názorně předvést, klidně se vsadím, že to je jak píšu.

Jinak tohle je důležité víceméně jen pro krajinky, portréty, studio apod. Prostě to co se nehýbe a jde využít základní ISO.

-- 27. 9. 2011 19:17 --

lemming píše:
Fojťan píše:nebudu se poustet do nekoncici diskuse, kterou jsme si jiz uzili v jinem vlaknu nekdy na jare. zkratka muj nazor je takovy, tvuj makovy, respekt.

Však já netvrdím, že D300 nemá některé věci lepší, ale rozhodně to není na "rozdíl řady".

Jo, a v tom předchozím příspěvku to mělo být "na DX senzoru", sorry.

edit: Nebo ještě polopatičtěji: Pokud se D7000 dá sehnat za ~25k a D400 by měla stát při zachování cenových relací kolem 40k, co by mělo ospravedlnit ten cenový rozdíl?

Představ si A77 v provedení od Nikonu (tedy dSLR ne dSLT). Myslim, že to by dokonale ospravedlnilo ten cenovej rozdíl.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod player 27. 9. 2011 19:09

Fojťan píše::-D

To se smejes tomu, ze neumis argumentovat? :)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 27. 9. 2011 19:17

Daemonius píše:
lemming píše:edit: Nebo ještě polopatičtěji: Pokud se D7000 dá sehnat za ~25k a D400 by měla stát při zachování cenových relací kolem 40k, co by mělo ospravedlnit ten cenový rozdíl?

Představ si A77 v provedení od Nikonu (tedy dSLR ne dSLT). Myslim, že to by dokonale ospravedlnilo ten cenovej rozdíl.

Sleduju to tedy jen zběžně, ale nějak mně nenapadá, co má A77 tak strašně úžasnýho...
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 27. 9. 2011 20:03

Úžasného? Leccos.. byť část souvisí s tím SLT.

Velmi rychlé AF, velmi dobře rozložené AF body, 12 FPS (i když je to spíš 12 snímků burst, neb buffer je přesně na 12 RAW), 24 mpix, magnesiové tělo, výklopný display (pravděpodobně jedním z nej způsobů), velmi dobré barvy (86 bodů v metamerism indexu, stejně jako třeba Canon 1DsMK3).

Mínusy, aktuálně zabugovaný firmware (nejspíš), šum bohužel pod 38 dB, takže šumí na základním ISO (ovšem to většina aktuálních APS-C též). Jinak.. asi nic, až vychytaj bugy, tak to společně s D7000 bude nejlepší APS-C.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lemming 27. 9. 2011 20:27

Daemonius píše:Velmi rychlé AF

O tolik rychlejší, než D7000? Není to z velké části taky věc objektivu?

Daemonius píše:velmi dobře rozložené AF body

Na to jsem slyšel spíš stížnosti, nehledě na to, že D7000 jich má víc.

Daemonius píše:12 FPS

Třeba já mám sekvenci nastavenou na nižší ze dvou rychlostí, kdo se má těma fotkama probírat :D Ale někdo to ocenit může.

Daemonius píše:24 mpix

Což je spíš nevýhoda, už těch 16 mpix je zbytečně moc a normálně fotím na nižší rozlišení. A když k tomu připočtu ten šum, tak tím je to úplně zabité.

Daemonius píše:magnesiové tělo

No... když v tom někdo vidí zásadní výhodu...

Daemonius píše:výklopný display

Jo, ten se hodí, Popravdě, je to asi jediné zásadnější plus z těch bodů, co píšeš, ale za 15k to teda nestojí.

Daemonius píše:lepší barvy

No... a jak (moc) se ten rozdíl projevuje na reálných fotkách?

Prostě, ne že by A77 byl vyloženě špatný foťák, až teda na ten senzor, ale pořád na něm nevidím nic tak extra oproti D7000, co by mělo dělat rozdíl řady. A když bych ho dostal do ruky, určitě by mi na něm zas něco z Nikona chybělo :D
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 28. 9. 2011 00:35

player píše:
Fojťan píše::-D

To se smejes tomu, ze neumis argumentovat? :)

boze...

to se smeju tomu, jak chces dokazovat, ze je ten fotak nejlepsi. proc? na co? k cemu to je? radsi bych sel fotit.
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 28. 9. 2011 02:01

Takze pro Fojtana repete:

Z pohledu treba fotobank je ale D7000 mnohem vic profi, nez D300 Ale ted vazneji. Ano, je mi znamo, ze i Nikon stavi D7000 do segmentu amateru, ale z jakeho praktickeho hlediska Fojtane nesplnuje profesionalni pozadavky?
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 28. 9. 2011 19:52

D7000 test citlivosti s vytazenim stinu o 2EV.
Obrázek
Celkovy pohled na scenu jeste pred korekci (plne rozliseni):
Obrázek
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 28. 9. 2011 22:03

Hm.. pěkně čisté stíny i na ISO 400. :)

Pokud je to tvoje foto, tak kromě posedlostí makrofotografií vlastníš evidentně ještě jinou. :D Sluchátka v ceně D7000. :)
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Obšák 29. 9. 2011 19:46

To player: moc Ti děkuju za ty fotky, právě jsem se přesvědčil, že je čas na výměnu mojí D80 ;-) .Jo a sluchátka máš taky moc fajn, ale bedny jsou bedny :-)
Obšák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka