C 60 D problém s interným bleskom

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod DUDISKO 6. 7. 2011 13:54

po mesiaci sa mi nejako nepravidelne (raz ide raz nie - princíp prečo nechápem..) serká interný blesk - nechce sa vysunúť (moc nepoužívam mám externý) ale nemôžem sa hrať s diaľkovým odpaľovaním..

do opravy na reklamačku zatiaľ nechcem dať - kúpil som ho na fotenie a leto je tu a príležitostí veľa (+dovolenka)..

máte nejaké podobné skúsenosti alebo niečo robím zle??

mám externý blesk METZ 48 - nemôže nejako ovplyvňovať vysúvanie interného..

v sánkach nemám externý blesk a nechce vysunúť interný - v nastaveniach: nastavenie blesku nejde lebo píše že je nasadený externý - teda si myslí že je a preto ho nechce spustiť..
čo to môže byť???
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 11. 7. 2011 13:18

no nič..
asi je to ojedinelé..
zatiaľ som zistil že to nabehne po pár zapnutiach a vypnutiach a po čase zase nejde..
to len tak ak by mal niekto podobný problém
žiť sa s tým dá
:)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 11. 7. 2011 17:42

zkusil bych vyčistit kontakty..
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 12. 7. 2011 10:37

myslíš kontakty externého??
je to mesačná mašinka a hore nič nie je vidno..

nechce ísť interný blesk
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 12. 7. 2011 10:57

no, patice - jinak si neumím vysvětlit že má pocit že je nasazený externí.
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 1. 12. 2011 07:38

fuu
trvalo to dlhšie ale prišiel som na to.. zase mi to nejaký čas nešlo a kadečo som skúšal (zapnúť - vypnúť, baterky vyberať, nasadzovať a skladať externý,..) až som nezačal špáradkom "špŕtať" po sánkach na tele, až som zistil že sánky nie sú dole pevné - dole je vodiaca časť - ohybný pliešok, ktorý sa pri zasunutí externého blesku zatlačí k telu. Jedna strana sa po vytiahnutí ext. blesku nevracala (čo som si dovtedy nevšimol - až keď som tam špáral)
teda pružnosť jednej spodnej časti je oslabená a nevracia sa - teda telo si myslelo že ex. blesk je stále nasadený a nešiel vysunúť interný blesk..

To len ak y mal niekto podobný problém som rozpísal.. keď bude čas pôjde na reklamáciu (zatiaľ si viem pomôcť)

všetkým dobré svetlo..

karmy - som blbec.. bola to tá pätka, ale ja som si myslel že kontakty (tie guľaté malé) - som to správne nepochopil že aj inde niečo je.. :)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmyo 1. 12. 2011 10:10

ale nejsi ;) jen tě to netrklo.. já to myslel obecně, taky by mě tohle konkrétně nenapadlo..
karmyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4daPeace 1. 12. 2011 14:57

Tohle je, bohuzel, znamy problem 60D a 7D, taky me to potkalo. Hodne diskuzi a navody vcetne fotek k vyreseni jsou na http://forums.dpreview.com (konkretne treba tady http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=37396863). Reklamace je na nic, pokud vim, Canon nijak nezmenil vyrobni technologii, takze na novem kusu se to s nejvetsi pravdepodobnosti objevi taky. Nezbyva, nez si pomoci rucne, nastesti to neni nic sloziteho...
4daPeace
Návštěvník