Nikon D5100

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 6. 4. 2011 22:33

na dpreview su porovnane - vystup je (ako vzdy) dost podobny - tu nehladajte zasadne rozdiely, bola by to strata casu. Vacsie rozdiely mozu byt v cene, objektivoch ktore planujete kupit alebo sympatiam k znacke. Zasadny rozdiel je aj v rozmeroch.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Homola 11. 4. 2011 19:41

Na DPreview jsou první fotky. Viz http://digiarena.e15.cz/takhle-foti-novy-nikon-d5100
Jan Homola
Návštěvník

Odeslat příspěvekod t.novy 13. 4. 2011 15:28

Ty fotky vypadají opravdu perfektně i na vysokých iso typu 3200, ale zdá se Vám o tolik lepší než d3100, já co to tak srovnávám, mi přijde jednou lepší ten a podruhé zase druhý? Myslím, jen kvalitu fotek, ne těla a funkce.
t.novy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 13. 4. 2011 22:39

D5100 trpi na iso cca 3200 a vyse stejnou nectnosti jako D7000. Tmave casti obrazu maji modravy nadech. Cili ackoliv je sumu malo, tento neduh vyrazne omezuje pouziti vyssich iso za umeleho osvetleni.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod t.novy 14. 4. 2011 09:15

player: mohu se zeptat, jaký tamron na to užíváš, je to ten 180/3.5? Ty fotky na youtube jsou vážně nechutně pěkné... :-D taky uvažuji nad nějakým tele, ale asi s proměnlivým ohnniskem. Líbí se mi Sigma 70-200. Jenže když už tele, tak bych chtěl větší rozsah... Tak nevím do kterého jit za rozumnou cenu.
t.novy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 14. 4. 2011 13:22

t.novy: ano, vetsina z nich je Tamronem 180/3.5, ale ty vetsi detaily (hlavy sidelek apod.) jsou reverzne nasazenym Tamronem 17-50/2.8. Dik.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod t.novy 20. 6. 2011 21:32

Nevíte náhodou zda má d5100 náhled hloubky ostrosti v hledáčku a čím se zapíná?
Tady píšou, že ano http://www.fotoradce.cz/fotoaparaty/nik ... -cislo2691 , ale má samotné tlačítko nebo se to musí nastavit na zelené?
t.novy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vai 21. 6. 2011 13:28

Nemá.
Vai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod t.novy 23. 6. 2011 09:08

Ještě dotaz. Sice jsem to psal i na heureku, ale raději se zeptat více než méně. Nemáte někdo zkušenosti s olejem na snímači jako na d7000? Černé tečky v pravé části fotek.
t.novy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vai 23. 6. 2011 19:18

Ne, nemám. A i kdyby ano, tak no a co? Může se objevit x jiných závad a to u jakéhokoliv jiného typu nebo značky. Pokud to koupíš u seriózního prodejce, tak jakákoliv vada jde vždy reklamovat nebo foťák po vyzkoušení vrátit do 14-ti dnů při nákupu přes internet.
Vai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Refael 7. 12. 2011 13:33

Dobrý den všem majitelům D5100:
mám pár otázek,jsem začátečník se zrcadlovky a rád bych od vás,milý majitelé dostal odpověď.
Rozhodl jsem se pro tuto verzi,neboť jsem četl,že právě D5100 je prý celkově nejlepší pro začínající plus cena/výkon.Mám zkušenosti s Pan.LX5.
Můžete mi prosím poradit,co má D7000 lepší ohledně celkově kvalitnější fotky?
Jdou na něj stejné objektivy jako na D7000?
Jaký je cenový rozdíl mezi stabiliz.objektivem a bez stabilizace?
Jaký světelný širokáč by jste mi doporučili pro tento model?

DĚKUJI předem za odpověď!
Refael
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 7. 12. 2011 16:12

Rozdíl mezi D5100 a D7000 je v tom, že D5100 neumí používat klasické AF objektivy, které nemají motor v těle objektivu. Jinak co se výstupu týká, tak prakticky žádný rozdíl.

Širokoúhlý, světelný? Obvykle dost drahá kombinace pokud to má být kvalitní, záleží na představě širokoúhlosti. Pokud je to cca 35mm na full-frame, tak nějaký 24mm f2.8 objektiv by se pro Nikon určitě našel.

Jestli je libo fakt hodně širokúhlý, tak ruční ostření a Samyang je asi nejlevnější a současně dost kvalitní řešení. Třeba 14mm f2.8 (což je 21mm na full-frame) je poměrně dost širokoúhlý.

Taky existují různé zoomy, třeba Tokina 11-16mm f2.8 je dobrá a poměrně hodně širokoúhlá. V rámci možností je širokúhlý i Tamron 17-50mm f2.8. A samozřejmě existují řešení od Nikonu, jen pěkně drahá. Obecně je Nikon dost drahý systém, pokud chce člověk nové objektivy (ale to Sony taky).

Cenový rozdíl je těžké říct, protože Nikon obvykle nemá verzi bez a se stabilizací. :D Takže rozdíly jsou spíš u third-party výrobců jako je Sigma a Tamron, tam je rozdíl v ceně dost mizivej. Stabilizace je užitečná, ale dost přeceňovaná.. U D5100 je výhoda, že vysoké ISO není problém, takže stabilizace není tak nutná jako u jiných modelů a hlavně jiných značek. :D
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Refael 8. 12. 2011 07:13

Dobré ráno,
OMLOUVÁM se,měl jsem na mysli cenový rozdíl mezi objektivy s motorkem/bez,neboť D5100 nemá vlastní motorek.Pokud by s motorkem byli výrazně dražší,možná by koupě D7000 nezdál tak drahý.Proto ta otázka.
Jinak objektivy s motorkem mají stejné kvality ohledně focení jako bez nich?
DĚKUJI za minulý příspěvek!!!
Refael
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 12. 2011 07:37

Refael píše:Jinak objektivy s motorkem mají stejné kvality ohledně focení jako bez nich?
nemaju: tie bez motorceka su zvycajne stare (lebo pokial viem vsetky nove su z motorcekom) a u Nikonu sa kvalita objektivov nezhorsuje (si myslim)
Od toho sa odvija aj cena: ak su lacnejsie, tak preto lebo je to starsi a menej kvalitny model
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka