Nové poloprofesionální DSLR Canon a Nikon. Co můžeme čekat?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 3. 2011 09:45

No právě, tělo s gripem má něco přes kilo, taková 300/2.8 cca 2,60 kg, držet tuhle sestavu před sebou v rukou tak, abych se ještě musel koukat na LCD, to vyžaduje věru sílu gorilího samce.

Takže ricchi501cm: zkuste se do něj koukat celý den a budete plakat po dokonalém ...optickém hledáčku.

;-)
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 15. 3. 2011 10:08

Zlatá zrcadlovka, mám i pen s nasazovacím evf (údajně je danný evf ca nejkvalitnější na trhu) ale s pohledem do zrcadla se to nedá srovnat. Nějak se s tím evf nemohu ztotožnit. Splácne to tonalitu, zprůměrní jasy / stíny.... je to celý jiný než originál scéna. Zrcadlovka zarámuje obraz, evf zprostředkuje obraz. To je asi podle mne rozdíl. Važte si zrcadel !!!
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 17. 3. 2011 08:35

Pavel Breit: díky za ta slova, vysloveně mně udělalo radost, že jsem si konečně mohl přečíst opačný názor, než je zatracování zrcátka, které je děsně v módě a které někteří lidé vykřikují už asi 5 let. Dost lidí, kteří zůstali u kompaktních ultrazoomů se těší na své "morální vítězství nad zrcadlovkami". :-) Se svým názorem, že optický hledáček přežije dlouhodobě, i když jen u dražších přístrojů, jsem u milovníků EVF považován za hlupáka, protože zrcátko přeci musí být zničeno jako nepodařený relikt minulosti, klapající zrcátko patří na smetiště dějin a každá mechanická věc musí být nahrazena elektronikou, protože elektronika ve všem je pokrok a budoucnost. Mě naopak děsí náhrada elektronkou za každou cenu. Proto mě Pavel Breit potěšil tím, že chce v hledáčku stejně jako já vidět "CO FOTOGRAFUJE" a nikoliv vidět "JAK BY VYPADALA FOTKA, KDYBYCH NEUMĚL POSTPROCES A FOŤÁK TO STRAŠNĚ ODFLÁKNUL." :-)
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod decibel 17. 3. 2011 21:31

pripájam sa EVF hľadáčik je šit najväčší na svete, pozrite sa do 5D II alebo 1D rady... to sa ojekabátit nedá žiadnymi pixlami. že sa výrobcom nechce do drahej mechaniky zrkadla mi je jasné..
Canon EOS 5D MkIII, 24-70/2,8L, 70-200/2,8L, 35/1,4 Sigma, 50/1,4 Sigma, 85/1,8 Canon, 100/2,8 Macro

OM-D E-M10, 14/2,5 Panasonic, 20/1,7 Panasonic, 45/1,8 Olympus, 40-150/4-5,6 Olympus, (na backup + zábava)
viacej na: http://jozefpeniak.blogspot.com/
decibel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 18. 3. 2011 14:57

Chci se divat primo ven z okna, nebo si chci zapnout TV, na ktere se mi ukaze, jak to venku vypada?
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 18. 3. 2011 17:30

Musíte pánové kupovat hodně zrcadlovek, aby výrobci viděli, že je na ně odbyt... :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod matus141 18. 3. 2011 20:00

ja chcem tiez zrkadlo :)
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 18. 3. 2011 20:52

Myslím že tady s celkem slabou kupní silou to nevytrhnem. To by jsme musely zabrat, v HDP na hlavu, předhonit do dvou let Švýcarsko nebo Lucembursko a každý si koupit 4-5 SLR. Do budoucna myslím, že zájemci u kterých je kvalita obrazu / fotky / focení (a podobně) na 1. místě a zajmá je tedy i výtvarná stránka fotografie, zrcadlo vyžadovat budou. Ale bude to jen menšina fotografů / a tedy i potažmo přístrojů. Vyšší (a možná střední) modely budou SLR určitě ještě nějakých 5 let. Lowendy budou bezzrcátkové. S tím se nedá nic dělat, jen střádat na ty nové vyšší modely....
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 19. 3. 2011 00:56

Co myslite, budu mat nove Nikoy hybridny hladacik?
Teda aj elektronicky aj opticky .. kedze Nikon files patents for hybrid viewfinder

Player, aj ja mam opticky hladacik .. aj ked len externy.
Pozerat sa cez neho je celkom prca .. ale pozeranie a fotenie su dve rozdielne cinnosti.
Ale slubujem ze ho niekedy vyskusam aj na fotenie, ked uz ho tak chvalite.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NefroniK 8. 4. 2011 10:51

Ten hybridny hladacik vobec nechapem, co to je? :-D

-- 8. 4. 2011 11:52 --

player píše:Chci se divat primo ven z okna, nebo si chci zapnout TV, na ktere se mi ukaze, jak to venku vypada?

Skvele prirovnanie.
NefroniK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 4. 2011 11:18

NefroniK píše:
player píše:Chci se divat primo ven z okna, nebo si chci zapnout TV, na ktere se mi ukaze, jak to venku vypada?

Skvele prirovnanie.
.. len ked sa chces pozerat ...
Ale ked si chces napriklad nahrat TV relaciu, mas pri tom radsej telku zapnutu, alebo zapnes nahravanie podla programu v novinach?
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod maraou 8. 4. 2011 11:29

Kdyz je clovek zkuseny a sehrany s pristrojem, tak dokaze predvidat jak to bude vypadat. Nebo se jen necha prekvapit. Mne osobne pripada foceni pres EVF, asi jako jizda na kole s pomocnymi kolecky.
maraou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 4. 2011 11:34

Este k analogii z TV: ked budes "nahravat naslepo" tak:
- zvycajne sa presne netrafis lebo vysielanie byva casto posunute (rozumej: FF/BF)
- o tom, ci je vsetko OK sa dozvies az na konci (prezeranie fotiek bez liveview)
- ak nestihnes zaciatok, tak ho uz nikdy neziskas spat (prepaly)
- ak nastavis zaciatok prilis skoro, neuvidis koniec (podexponovanie)
- mas moznost napravy len ak by relaciu opakovali (zmazanie stareho zaberu a spravenie noveho) co sa nedeje vzdy a je to casova strata
- mas lepsiu istotu len ked nastavis zaciatok skor a koniec neskor (bracketing/HDR) co ma tiez svoje nevyhody
- omylom mozes nahrat iny program (white ballnce, ktory bez liveview nevidis)

marou .. celkom pekne prirovnanie .. ovsem ak si mam vybrat bicykel s pomocnymi kolieckami alebo nakladiak, tak si vyberiem bicykel, lebo s nakladiakom v Petrzalke nezaparkujem...
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NefroniK 8. 4. 2011 13:26

Rovnako ten zaciatok relacie nemusis stihnut a pri foteni do RAW ta WB trapit ani nemusi.
NefroniK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 4. 2011 13:59

Mohol si to napisat takto (ako vyhody):
- mozes nahravat vsetky kanaly naraz (RAW) len za cenu vacsieho miesta a dodatocneho spracovania
- ked sa pozabudnes tak mozes zapnut nahravanie este pred zapnutim TV (rychlejsi AF) a tym padom menej zo zaciatku premeskas

A medzi vyhody este patri:
- setris energiu (ked pri pohlade cez hladacik nie je zapnuty liveview)
- rychlejsie dokazes zmenit nahravaci kanal (v sucastnosti efektivnejsi C-AF)
- mozes zaroven pozerat ten program aj na inej telke (opticky hladacik)

Este jedna nevyhoda:
- musis vzdy este potvrdit nahravanie (sklapanie zrkadla) takze casom moze byt ine riesenie rychlejsie

:-)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka