Problem s fotenim do RAW+JPG

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Maku11 17. 9. 2010 20:42

Dobry den,

chcel by som poziadat o radu prip. pomoc.
Vlastnim Canon 550d a pri nastaveni votenia fotiek do RAW+JPG sa mi v PC zobrazia 2sobory JPG a JPG. Su rovnako velke a maju stejne ozncenie. Mam nainstalovane vsetky cokedy pre RAWka.
Skusal som formatovat kartu + taky dal fotak do tovarneho nastavenia. Stale nic.

Pri nastaveni fotenia do samotneho RAW mi to fotak vyfoti RAWko a v PC sa aj zobrazi.
Problem je len pri nastaveni RAW+JPG kde mi to foti len do JPG.

pls ked ste mali niekto tento problem pls o radu.

dakujem
Maku11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maraou 17. 9. 2010 20:59

Co zkusit upgrade firmawaru?
maraou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maku11 17. 9. 2010 21:06

promin že se možna zeptam blbe ale nestratim zaruku ?
foťak mam tyden.
Maku11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daemonius 17. 9. 2010 21:11

Ne, upgrade FW, pokud je volně k dispozici na stránce výrobce, je naprosto normální záležitost a záruku neztrácíte.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Maku11 17. 9. 2010 21:16

pozeram do fotaku a mam tam posledu verziu FW
doporucuje sa to prehrat ?
Maku11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 17. 9. 2010 21:58

Jenom takový nápad. Jakým způsobem stahuješ fotky do PC? Mi se něco podobného (sice u Nikonu) stalo, když jsem měl ve foťáku nastavené USB na PTP protokol a stahoval RAW a JPG automaticky ve WXP. Když jsem změnil nastavení na Mass storage, tak už vidím normálně 2 soubory (NEF+JPG).
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maku11 17. 9. 2010 22:01

Zrejme som na to prišiel.

Tento problem sa mi javi len ked mam vo fotaku kartu znacky "Patriot" memory sdhc 4GB class6.(ostalo mi to po predchadzajucom fotaku)
Ked som do 550d dal sd 1GB kartu SanDisk tak vsetko frci krasne a dokonca ked som sformatoval kartu vo fotaku zobrazila sa mi v PC slozka DCIM ktoru na Patriot karte nevidim.

Zajtra si pojdem kupit do Pragu zrejme nejaku lepsiu karticku a budem verit a dufat ze to bol tento problem. Chcel by som A-Data class10 32GB dufam ze to bude dobra volba :-o
Naposledy upravil Maku11 dne 17. 9. 2010 23:25, celkově upraveno 1
Maku11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maraou 17. 9. 2010 22:25

hmm... zvlastni... zeby fotak nestihal protlacit na kartu tolik dat, tak zmenil format :hm

Kazdopadne pokud kartu vrele doporucuji drzet se Sandisku je to jistota.
maraou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maku11 17. 9. 2010 23:35

maraou píše:hmm... zvlastni... zeby fotak nestihal protlacit na kartu tolik dat, tak zmenil format :hm

Kazdopadne pokud kartu vrele doporucuji drzet se Sandisku je to jistota.

no prave ked fotim v rawu a jpg, tak pri vypinani mi este napise ze spracovava data. z toho usudzujem ze tam pise raw, taky ked sa pozriem ako sa zaplnila karta cez fotak tak to aj tomu odpoveda.

no v PC stale 2xjpg :-|

btw..SanDisk to je urcite jistota len ta cena je :shock:
snad budem jeden zo stastlivcou A-Data class 10
Maku11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lennyl 18. 9. 2010 06:44

ludia este uprednostnuju znacku Transcend pred A-Data, Apacer, Patriot atd...sam pouzivam karty Sandisk Extreme II a III.,ako zalozne mam Kingston a A-Data. vsetky funguju spravne (Kingston 1GB a A-Data 133x 2GB mam uz hadam aj dva roky),samozrejme Sandisk Extreme II 4GB a Sandisk Extreme III 4GB su najrychlejsie, ale to je dane aj typom karty, ale zapisovanie RAW+JPG mi ide na kazdej, akurat na rychlejsich nemusim cakat. ad ten Patriot, ak je to tak, ako si pisal, tak nic moc vyrobca, resp. si trafil na zly kus.
D750 + N18-35/3,5-4,5G + N20/1,8G + N28/1,8G + N50/1,8G + N85/1,8G + N70-200/4G + SB700

karbonak Triopo GX-1027 s Giottos MH1311
lennyl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 18. 9. 2010 11:21

Ahoj k těm značkám karet. Dřív jsem taky šetřil, kupoval A-Data, Kingston apod. Vždycky mi karty vydržely tak rok, rok na ně spoleh byl. Plus mínus po roce ale začaly vykazovat chyby, nejdřív se sporadicky špatně uložila fotka, časem pak odešly do křemíkového pekla :-D Po dvou špatných zkušenostech jsem si řekl zkusím ten opěvovaný Sandisk, kartu mám víc jak dva roky a šlape bez problémů, týden co týden z ní kopíruju data (fotky) a ještě se mi nestalo, že by zaškobrtla... Neříkám, že to je zázrak, ale asi mají lepší kvalitu výstupu...
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník