Nikon D7000

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 7. 11. 2010 16:11

Nu, porovnání Nikon D7000 vs D300s (nebo jen D300) vypadá asi následovně..

D7000 má o 2 FPS méně (D300s má 8 FPS, pokud máte grip a lepší baterky)
D7000 má jinej AF (méně ostřících bodů než D300s)

A to je vše.. ve všem ostatním je D7000 lepší. V obrazové kvalitě bude dokonce o řády lepší. Stačí se podívat jak je na tom K-5 a to je víceméně šance, že D7000 bude ještě lepší..

Takže, kupovat novej D300/s? Ani náhodou.. Pokud se schrastí starej, levnej.. klidně.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karmy 7. 11. 2010 16:14

D7000 ve spoustě ohledech D300s poráží a odsouvá do pozadí, jsou to dva řekl bych srovnatelné foťáky a je na osobních preferencích co kdo zvolí. Já bych asi volil D7000

nepoznal jsi ironii? :D není potřeba, ale hodí se
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 7. 11. 2010 16:39

D7000 porazi D300s senzorem (rozliseni, mozna i sum) a lepsim RGB senzorem. Ve vsem ostatnim je D300s lepsi, nebo stejna. :hm
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 10. 11. 2010 12:51

Já bych to asi viděl takhle:

Pro zájemce, který měl dosud Nikony nižší třídy D70, D80, D90, D5000, D3000, D60, D40, D50, je D7000 ideální upgrade a budou cítit takové zlepšení, že je D300s svými vlastnostmi asi příliš neosloví.
Pro zájemce přecházejícího z kompaktu to platí tím více.
Drtivou většinu majitelů D200 a D300 asi D7000 neosloví a nebudou chtít jít v třídě těla níž a spíše počkají cca do poloviny příštího roku na D400, majiel D200 neudělá chybu upgradem na D300s.
S tou řádovou lepší obrazovou kvalitou D7000 proti D300s bych byl hodně opatrnej, ono jedna věc jsou laboratorní testy a druhá věc praktické fotografie. Já jsem za 3 roky ze své D300 neviděl skoro žádné fotografie, u kterých bych si mohl říci, že na nich fotoaparát něco obrazově zkazil. Vždycky to bylo jen rukama. Třeba u starší D80 či D70 byly situace, kdy jsem si uměl představit, že by fotoaparát zafungoval lépe, ale u D300 ten pocit už nějak nemám, tam už mám pocit jen že bych mohl zafungovat lépe já. Tedy kromě fotografií s extrémním DR, tam bych ocenil nějaké zlepšení, ale jinak ne.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petrasek1 10. 11. 2010 16:47

Ano. Přesně napsáno. Někdo kdo má D 300/s nepůjde do D 7000 jen protože má větší rozlišení a méně šumu na vysokém ISO. To je spíš upgrate pro majitele nižších řad. I když Nikon se snaží rozdíly mezi třídami mazat. Ale pro někoho je ještě funglová D 300s drahá a při případném upgratu bude hodně přemýšlet do čeho jít. Myslím si,že ti co si jí pořídí tak chybu neudělají a ti co chtějí jít výše tak taky moc chybu neudělají když si jí pořídí. Každý si koupí co mu vyhovuje. A špatnou volbu neudělá v žádném případě. Je třeba brát na zřetel,že D 300s je relativně krátkou dobu na trhu a jen tak rychle nástupce mít nebude. Takže asi tak. Ale třeba se mílím.
petrasek1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fojťan 10. 11. 2010 20:16

Tomáš X. píše:Já bych to asi viděl takhle:

Pro zájemce, který měl dosud Nikony nižší třídy D70, D80, D90, D5000, D3000, D60, D40, D50, je D7000 ideální upgrade a budou cítit takové zlepšení, že je D300s svými vlastnostmi asi příliš neosloví.
Pro zájemce přecházejícího z kompaktu to platí tím více.
Drtivou většinu majitelů D200 a D300 asi D7000 neosloví a nebudou chtít jít v třídě těla níž a spíše počkají cca do poloviny příštího roku na D400, majiel D200 neudělá chybu upgradem na D300s.
S tou řádovou lepší obrazovou kvalitou D7000 proti D300s bych byl hodně opatrnej, ono jedna věc jsou laboratorní testy a druhá věc praktické fotografie. Já jsem za 3 roky ze své D300 neviděl skoro žádné fotografie, u kterých bych si mohl říci, že na nich fotoaparát něco obrazově zkazil. Vždycky to bylo jen rukama. Třeba u starší D80 či D70 byly situace, kdy jsem si uměl představit, že by fotoaparát zafungoval lépe, ale u D300 ten pocit už nějak nemám, tam už mám pocit jen že bych mohl zafungovat lépe já. Tedy kromě fotografií s extrémním DR, tam bych ocenil nějaké zlepšení, ale jinak ne.

ja to vidim podobne.

nicmene trochu otaznik vidim nad nastupcem D300s jiz pristi rok, protoze tyto informace se docela dost rozchazeji. ja osobne verim, ze D300s jeste na trhu nejaky ten patek zustane (rok az rok a pul).

(+Technicka poznamka: nastupce D300s se jen s minimalni pravdepodobnosti bude jmenovat D400. Ctyrka je v japonsku nestastne cislo a naprosta vetsina japonskych vyrobku nema cislovku 4 v nazvu.)
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rcorp 10. 11. 2010 21:18

Fojťan píše:(+Technicka poznamka: nastupce D300s se jen s minimalni pravdepodobnosti bude jmenovat D400. Ctyrka je v japonsku nestastne cislo a naprosta vetsina japonskych vyrobku nema cislovku 4 v nazvu.)

Nikon D40, Canon 40D, 400D, 450D... :)
rcorp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod identit4 10. 11. 2010 22:05

no, nevím jak jiné modely, ale canony stovkový řady se taky v japonsku jmenují kiss
identit4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 11. 11. 2010 00:05

Na dpreview je ode dneška možné hezky srovnat obrazovou kvalitu D7000 s nejbližší konkurencí:
http://dpreview.com/reviews/canoneos60d/page11.asp
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod danbal 24. 11. 2010 10:02

Tak stale cekam, az nekdo odsud z fora bude D7000 mit a rekne nam sve poznatky, pripadne ukaze nejake realne fotky. Stale nikdo > >? Pripadne neznate nekoho kdo uz ho ma ?
danbal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rcorp 24. 11. 2010 11:24

Já D7000 mám, ale přecházel jsem z D40, takže je teď všechno lepší, rychlejší a prostě úplně super, a zatím jsem ho měl jenom s sebou párkrát na procházce, takže i fotky zatím nejsou nic extra...ale kdyby to někoho zajímalo, tak jsou tu: http://www.flickr.com/photos/rcorp/sets ... 89/detail/

Jinak pár varování: v LV nefunguje AF s některými objektivy Sigma a při natáčení videa v mizerných světelných podmínkách bývá problém s hotpixely (čím horší světlo, tím více hotpixelů). A má to hodně citlivé tlačítko pro uvolnění objektivu, což je nejspíš příčina toho, že to někdy po nasazení objektivu úplně nenaskočí zpátky a nefunguje tak AF. Stačí ale objektivem trochu pootočit a je to OK. Zatím se mi to stalo třikrát a dokáže to překvapit. A jeden kus paměťové karty (Adata 8GB Class 6) se zasekává ve slotu 2 a chce to pak dost laborování ho dostat ven, ale to asi nebude foťákem.
rcorp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod prievan 24. 11. 2010 12:50

Ak sa niekto nevie dockat na Slovensku alebo v Cesku, D7000 vedia dodat Poliaci, maju ho uz skladom, vedia poslat aj k nam, dokonca pre platcov DPH aj fakturu bez DPH... Neda sa poslat na dobierku, len prevodom vopred. Da sa zaplatit v PLN aj v EUR - to asi vyjde trochu drahsie. Kurier na Slovensko stoji 21 EUR (Mam ho na ceste)
prievan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daemonius 24. 11. 2010 15:09

Měl bys odkaz na ten Polskej obchod prosím? :) Oni mívají i jiné zajímavé věci..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod prievan 24. 11. 2010 15:25

Maju ho aj ine obchody skladom, ale tento jediny je schpny dat fakturu exportnu:

http://www.fotorimex.pl/product.php/592 ... 0_body.htm
prievan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daemonius 24. 11. 2010 17:25

No mě nešlo ani tak o fakturu, jako spíš o ověřenej obchod.. :)
Daemonius
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka