Nikon D7000

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fifin 28. 9. 2010 03:05

Ganec píše:
Fifin píše:Chci SD karty ...
to dnes maju vsetci .. dokonca uz aj Sony a Olympus

Ale třeba ta 7D ne. Mám dostatek SDHC karet. Ono nákupem slušných CF karet k 7D se zas posunuji cenově dál do nedostupna.

golem> Kde jsem tvrdil, že bych měnil značku kvůli kvalitě fotek. Chybí mi nějaké funkce, třeba to AF u videa. A další drobnosti, které zpříjemňují práci s foťákem. A s tím zatím mě Canon neuspokojil a s touhle filozofií ani v nejbližších letech asi také ne. To je jako říct, že když mě vyhovuje bicykl, že je kravina si koupit skůtr, protože své cyklistické dresy budu muset pověsit na hřebík a našít místo toho Vespa fan. :mrgreen:
David Fiala
Olympus Camedia C4000Z, Zenit-E, Praktika, Sony W170, Fuji S6500fd
Canon EOS 450D, EF-S 18-55 IS, EF 70-200 mm f/4,0 L USM, EF 50 f1,8, Tamron AF 18-270 mm F/3,5-6,3 Di II (cesťák) + blesk Speedlite 430EXII
Fifin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 28. 9. 2010 10:04

Video je stale novinka takze minimalne este dva roky budu prichadzat veci co budu zasadnejsie pre tych co vyzaduju aj tuto funkciu. Takze koli tomu by som to ako hlavny argument nedaval. Skor stoji otazka tak ze ci tie funkcie ktore nemas stoja zato aby si nemohol pockat na iny model, alebo dosetrit na vyssiu radu. Popripade ci ti budu aj ostatne veci natolko vyhovovat aby tento prechod podporili. Ako napriklad budes mat nato aby si kupoval drahsie a lepsie sveltelne objektivy Nikkor alebo budes kupovat Sigmu, Tokinu a podobne.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tvrdasek 28. 9. 2010 10:57

Co mate vsetci stale s tym af pri videu? :shock: ono ked chcete af pri videu si kupte kameru, hd video v dslr je podla mna skôr pre nieco profesionalnejsie a profesionali moc af nepouzivaju alebo sa mylim? vo filmovej tvorbe sa nepoziva vobec a preco? tak ako som uz raz niekde cital: af nefunguje nikdy tak ako ma, a dalej ktora znacka najviac prenikla do filmovej tvorby no canon a af nema ani jeden:D sranda, kto vie ci sa karta obrati:D ked nieco na video tak gh1, skor gh2 od panasoniku, ale to uz zas nerobi dobre fotky, kvoli mensiemu cipu.

Vacsina z vas tu stale hodnoti boj canonu a nikonu, musim sa zasmiat, to ako keby sme tu vraveli ci je lepsie bmw alebo mercedes ja si myslim ze je to od toho, co clovek ocakava. Kazdemu sadne nieco ine, a seriozne keby sme chceli z fotaku spravit kameru, aspon co sa prispôsobenia ergonomie tyka tak tie peniaze co nas vydu tie vseliake ohnute kovove rurky z ameriky :lol: (myslim vselieke tie vychytavky za nekrestanske peniaze) kupime slusnu kameru.

Howk :lol:
tvrdasek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 28. 9. 2010 11:28

Teraz neviem ci si pod profesiaonali myslel fotografov, alebo kameramanov. Ja profi fotografi pouzivaju DSLR na natacanie bud back stage videa, a v pripade ze je to HD (napr Kulisev, Kelby) tak aj na natacanie prezentacnych DVD. Ked sa tahas niekde s 15kg vybavenia tak este si k tomu prihodit kameru a naco. A kameramani nepouzivaju af z dvoch dovodov a to ze chcu napriklad prechod z postavy na postavu ostrenim a hlavne ze aj najdlhsi zaber trva len par sekund. Takisto Arriflex ma trochu inu ergonomiu ako fotak.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod maciakba 28. 9. 2010 14:27

ak ten AF bude stihat ostrit auta tak to bude fasa vec pri videu ak nie tak 0 bodov a je to len marketingovy tah...
maciakba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chlapcisko 28. 9. 2010 20:56

tvrdasek píše:a dalej ktora znacka najviac prenikla do filmovej tvorby no canon a af nema ani jeden:D

Len pre vysvetlenie, napr. Canon 7D má automatické ostrenie teoreticky fungujúce aj priamo počas natáčania videa. Druhá vec je, že je strašne pomalé a dochádza počas neho k zosvetľovaniu obrazu.

A trochu mimo tému - Canon robí amatérske a poloprofi až profi VIDEOkamery. Skutočné filmové kamery robia iné firmy :)
chlapcisko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 9. 2010 22:11

Tiez OT: alternativa k profi filmovym kameram = Canon 5D MkII (zatial jedina, no casto plne nahradzujuca techniku za niekolkonasobne vyssie ceny)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 9. 2010 22:49

Bajz0 píše:A kameramani nepouzivaju af z dvoch dovodov a to ze chcu napriklad prechod z postavy na postavu ostrenim ...
Na to ma Panasonic GH2 a G2 dotykovy display .. proste kliknes tam kde chces mat zaostrene

skratka Panasonic uz zaostrovanie videa zvladol, tak sa pustil dalej .. v sucastnosti do 3D (ale to ma mozno ine dovody) .. potom vylepsi senzor (elektronicka uzavierka) a vyvoj pojde dalej.

3D u Nikonu asi nehrozi .. ale vdaka AF je konecne video pouzitelne aj na bezne (rodinne) pouzivanie. To zatial staci.

O rok-dva predstavia dake bezzrkadlovky ktore vraj zmenia system tvorby zaberov ;-)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 29. 9. 2010 22:20

lenze to sa pouziva kvoli snimacu...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 11. 10. 2010 12:27

Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 13. 10. 2010 00:49

porad cekam na nejake komplexnejsi srovnani s D300s.

vzhledem k nizke urovni sumu, vyssimu rozliseni, kvalite hledacku a udavane zivotnosti zaverky vaham, zda se D300s oplati.

nema nekdo fundovane info ohledne pripadneho nastupce D300s?
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 13. 10. 2010 01:18

Jen to že bude, ale pravděpodobně tak za rok, dva..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bajz0 13. 10. 2010 15:57

D300s je na trhu este pomerne kratko nato aby v nejakej blizkej dobe vysiel update. Hlavny rozdiel medzi 7000kou a 300skom je v ovladani. D300s je profi trieda a profik by si nezobral 7000ku lebo by sa tazsie ovladala. Sam to viem posudut na sebe ked si radsej beriem kamosovu starsiu D200 ako backup telo napriek tomu ze mam doma D90. Ked prehadzujes dve tela v tme na loncerte tak sa musia hlavne co najviac rovnako ovladat.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 14. 10. 2010 13:47

ja se take subjektivne priklanim k D300s, nicmene kdyz to vezmes z druhe strany, tak D7000 ma (s velkou pravdepodobnosti) nizsi uroven sumu, vyssi rozliseni a novejsi elektroniku mereni expozice.

Pak ma stejny hledacek, podobny slitinovy skelet tela, uzaverku rovnez na 150 tisic cyklu, srovnatelny AF modul a jen nepatrne nizsi rychlost sekvence (beru 6 vs 8, d300 s gripem; buffer je myslim take stejny).

K tomu je o 10% levnejsi, a pro nekoho mohou byt vyhodou i nizsi rozmery a hmotnost (to ja v potaz neberu).

D7000 prokazatelne zaostava tedy "pouze" v poctu hardwarove ovladanych nastaveni.

Pri predstaveni jsem nebyl do D7000 zrovna fanda, nicmene postupem casu se mi zda, ze objektivni srovnani hovori lehce v jeji prospech.
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka