cerstve.vyorana.mys píše:Chtěla bych se začít focení věnovat víc a "na vážno", takže do budoucna plánuju pořízení digitální zrcadlovky.
Musi to byt len zrkadlovka, alebo si len zatial este o bezzrkadlovkach nepocula?
cerstve.vyorana.mys píše:Od vás bych teď nechtěla, abyste se začli mlátit, kdo je nejlepší, ale abyste mi řekni, proč jste zvolili zrovna Canon/Nikon/Pentax a proč byste ho nedali z ruky. Co má, co ostatní nemají, jestli je tam nějaká výhoda, která by mohla ovlivnit nákup.
Mozem aj povedat preco Olympus?
-
rozmery - po kratkom pouzivani ultrazoomu som zistil ze nie som ochotny tolerovat pristroj ktory sa nezmesti do vrecka/tasky/diplomatky a treba ho nosit bud na krku alebo v brasni
-
pancake objektivy - s nimi sa PEN vojde do vrecka, su vhodne na vacsinu beznych prilezitosti a maju super svetelnost
-
stabilizacia na chipe - len s nou mozu byt pancake objektivy stabilizovane, ostatne objektivy mozu byt lacnejsie a lahsie
-
kvalita objektivov - ako jedina firma dava do setakov ED cleny (ktore maju ine firmy az v drahych modeloch, maju mensiu aberaciu a lepsi prenos kontrastu ) - nepotrebujes ich nahradzovat alternativami
-
trosku mensi chip - na dosah 300mm eq ti staci 150mm objektiv, u konkurencie to musi byt 200mm objektiv
-
objektiv 70-300 (pre mikro 4/3 bude v septembri) - dosah 600mm EQ na inych systemoch je omnoho drahsi a objektiv vacsi
-
kvalita JPEG enginu - produkuje realisticke zabery uz OOC (out of camera)
-
jednoduchost pouzivania (pouzitelnost automatiky) - mozem ho dat aj kamosom co nemaju znalosti o foteni a spravia dobre zabery (teda aspon spravne zaostrene a exponovane)
Konkretne este vyhody PEN E-P1:
-
dva rollery - s nimi mozem rychlo menit clonu a korekciu expozicie
-
vodovaha - pri foteni v prirode mozem mat presne nastaveny horizont
Ani dnes mi kombinaciu "rozmery+svetelnost+stabilizaciu+zrkadlovkovy_chip" nedokaze poskytnut ina firma...