Co vše vydržela vaše DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MurphyL6 12. 2. 2010 16:09

Na googlu jsem našel:

Po paintballu:
Ještě že jenom filtr-
Obrázek
Tenhle prý nepřežil:
Obrázek
Lehce dodělaná čtyřstovka:
Obrázek
padesátka:
Obrázek
Obrázek
MurphyL6
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chlapcisko 12. 2. 2010 17:38

Tá štyristovka ma zabolela :)
chlapcisko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod never 12. 2. 2010 21:05

Ou.... :-! Tak to musel byt solidni kseft, aby se mu vyplatilo rozflakat 400..
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Návštěvník

Odeslat příspěvekod decibel 12. 2. 2010 21:20

bohužiaľ nemám to odfotené ale moje 5D II s gripom vydržalo rannú hmlu -15°C strašnú vlhkosť vzduchu, bolo ciele biele od inoväte, ktorá mala 3-5mm, pár prechodov zima teplo, orosenie (snažil som sa zabrániť rýchlo ako sa dalo, ale predsa, len občas sa nedalo ma 100% tomu zamedziť. trpeli sním objektívy 70-200 F2,8L a 24-70L všetky s nasadenými UV filtrami... Vanguard hlava na statíve plnená olejom začínala už vtedy blbnúť a skrutky sa samé povoľovali, však som aj niečo zo stattívu stratil. Tuto zimu to bolo:)
Canon EOS 5D MkIII, 24-70/2,8L, 70-200/2,8L, 35/1,4 Sigma, 50/1,4 Sigma, 85/1,8 Canon, 100/2,8 Macro

OM-D E-M10, 14/2,5 Panasonic, 20/1,7 Panasonic, 45/1,8 Olympus, 40-150/4-5,6 Olympus, (na backup + zábava)
viacej na: http://jozefpeniak.blogspot.com/
decibel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod viator 7. 4. 2010 22:13

Pred dvomi rokmi som sa zatúlal do Vajskovskej doliny v Nízkych Tatrách. V závere doliny je vodopád na ktorý mi bránil vo výhľade strom pri potoku. V strede potoka bol balvan ktorý som chcel využiť na zlepšenie výhľadu. Takže ľavá noha na brehu, pravá na balvane, okolo balvanu tatranská bystrina. Ťažisko na pravej nohe, kompozíca na výšku, ťažisko ešte viac na pravej nohe. Strom stále zavadzal. V momente keď som mal v hľadáčiku to čo som chcel, pravá noha sa na machovom pošmykla a nasledoval pád do vody. Môj Nikon D40 som priľahol hruďou do vody, kde zostal celý zatopený viac ako 5 sekúnd. Foťák sa prebral asi po šiestich hodinách, setovému objektívu to trvalo až do rána. Rebrá ma hrudi ma boleli pol roka.Odvtedy prešli takmer dva roky a D40 funguje tak ako pred tým.
viator
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom4-8 7. 4. 2010 23:13

Tady je dobře vidět, že i levné zrcadlovky jsou prostě kvalitní fotoaparáty. Podobné příhody by sebelepší kompakt nejspíš nevydržel :).
Tom4-8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan_Tomanek 8. 4. 2010 06:13

ja bych ani nerekl "kvalitne udelane" ale to vse je dilem nahod, videl jsem D700 ktera se podobnych zpusobem dostala do vody byla tam jen par vterin a neprezila, to same jsou pripady kdy stejny fotak pod vodou stravi daleko delsi cas a prezije... nahoda
Nikon D3 prodano -> Hasselblad 503 CX, D300 + nejaka skla, Mamiya 645, Fujifilm Neopan 100 Acros, Fujifim Velvia 50
Jan_Tomanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod strny88 8. 4. 2010 17:36

řek bych že záleží na konkrétní lokalitě, někde je voda mokřejší než jinde.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michalek 8. 8. 2010 17:29

Tak bohužel, moje D90 po celodenním focení povodní na severu začala stávkovat :-( Suším co můžu, ale... Na přepínač režimů reaguje tak nějak divně, zaznamená že jsem režim změnil, ale fotí pořád na automatiku...

Nastavím P, změním na AF-S, přepnu na S a samo to dá defaultní nastavení, nemůžu změnit clonu ani čas, iso auto a nejde změnit... Displej se vypíná jak se mu chce...

Funguje prostě divně :-(
Michalek
Návštěvník

Předchozí stránka