Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
broty píše:Chodím na školu kde potřebujeme zrcadlovku s plným manuálem. Takže D40 je jen náhrada za kompakt? Nebo je to pravá zrcadlovka? O co je ošizená kromě toho že nemá motorek na autofocus
tohle je taky pravda, kdyz clovek prejde z kompaktu bude mu trvat "placnu" rok nez si to vse osaha a v praxi nauci co se stane kdyz zmackne tamhle to zmeni tohle, treba kdyz si znamy kupoval fotak tak jsem tusil ze mu nebude stacit a rovnou jsem mu navrhl D90/300 s tim ze mu trvalo s vykladem zvladnout ovladani daleko rychleji nez me metodou pokusu/omyl + to co tenkrat bylo na internetuDabit píše:Myslím si, že spousta lidí co přecházejí z kompaktu na DSLR ty "funkce" nepotřebuje nebo nevyužije. Ale možná se pletu ...
Jan_Tomanek píše:je to zrcadlovka s orezanymi funkcemi, zkusim vyjmenovat ty nejzasadnejsi... nemoznost pripojit externi spoust, nutnost pro zmenu nastaveni vstupovat do menu, hledacek neposkytuje prehled vsech potrebnych informaci, 3 ostrici body, stavovy displej nema senzory takze se muze stat ze pri pohledu do hledacku ti bude zespodu svitit do oci... je toho daleko vic tohle je jen vycuc toho co je na nem trochu omezujici, softwarove je tam take par veci
Jan_Tomanek píše:ML-L3 je IR to znamena ze bude muset byt se spousti pred fotakem, nema casovani a dalsi vychytavky i kdyz i bez toho se da obejit
pro zmeni mereni expozice,velikost a kvalita fotky(i kdyz kvalita asi vzdy bude u JPEG fine), AF-mode, AF area, shooting mode, musi stejne do menu
k displeji: zalezi jakym stylem kdo foti kdyz jsem ho mel pujceny tak mi to obcas svitilo
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků