Zrkadlovka do 700€

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod neeoo 16. 11. 2009 01:01

Ahojte, chcem poprosiť o radu pri vybere noveho fotačika. Doteraz som mal ultrazoom od canonu.
Kedze rad amatersky fotiim rozhodol som sa upgradovat ale pravdu povediac neviem co si vybrat pozrel som kopec recenzii ale stale mi nie je jasne co by bolo najlepsie kupit. A preto prosim o radu vas. Fotim v principe vsetko od rodiny cez zvierata krajinky ....

Co sa tyka tela dost sa mi pacilo EOS 500D, no tu neviem ci to zobrat zo setovim objektivom EF-S 18-55 IS alebo kupit telo a radsej nejaky iny objektiv.

Popripade ci nepozerat po uplne inom tele.

Uplna pecka by bola sa cenovo vmestit do 500eur ale ak sa oplati si priplatit za kvalitu tak davam hranicu 700 eur co by som uz moc nechcel preskakovat.

Dakujem za rady.
neeoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 16. 11. 2009 09:29

Nemáš tu dosť vlákien s podobnou problematikou? Telo + seťak 18-55 ti bude k ničomu, je to rozsahom velmi krátke. AK si zvyknutý na dlhý rozsah z ultrazoomu kupuj iba set z dvomi objektívmi, určite nebudeš mať v najbližšej dobe peniaze na kúpu dalšieho aj ked lacného objektívu. Dalšia potrebná vec pri zrkadlovke je externý blesk, bez ktorého sa v určitých situáciach velmi zle fotí (horšie ako z ultrazoomom). Vždy je lepšie mať set ktorý obsahuje kompletné príslušenstvo ako set z jedným základákom krátkeho rozsahu... Momentálne najlepšie teraz výchádza set Pentax K-x 18-55 + 50-200, ktorý po zaregistrovaní u SK distributora stojí cca 600€ zvyšnú 100€ môžeš investovať do statívu a brašne alebo doložiť dalšiu 100€ a kúpiť ext. blesk a budeš mať na dosť dlho pokoj s prikupovaním príslušenstva. Velký výber Canonových skiel ti je na nič pretože si ich aj tak nebudeš môcť dovoliť... a to platí pre všetky značky. Náhrady za lepšie svetelnejšie základáky stoja okolo 700-1000€. Ked neberem do úvahy výrobcou tretích strán (u nich je cena skla rovnaká pre každú značku). Pokial myslíš že sa budeš dalej v tom rozvíjať vždy máš možnosť siahnúť po vyšších radách, Pentax ti síce neponúkne žiadne highend telo (Canon + Nikon) ale myslím že ani jedného amatéra netrapi technika v hodnote zhruba 5000€ a viac, poloprofi triedu ti poskytne každý jeden výrobca. Rozdiel v kvalite obrazového výstupu medzi Canon 500D, Nikon D5000, Pentax K-x, Sony Alpha 330, Olympus E-520 je nulovy - rozdiel je iba v trhovej cene. Olympus ako jediný má trochu nevýhodu vo vyššom šume pri vyššom ISO, ovela menej príslušenstva a formát 4:3, ktorý dnes už nefrčí
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neeoo 16. 11. 2009 23:21

Tak dnes som bol v obchodoch podarilo sa mi vidiet canon 500D (bol som sklamany spracovanim tela) nikon D5000 tento sa mi pozdaval najviac a este aj sonicko A330 nevidel som ho zapnuty lebo nebola nabita baterka. Najlepsie mi do ruky sadol nicon aj spracovanim sa mi zdal najlepsi.
neeoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod centy 16. 11. 2009 23:23

kup si neco v bazaru aspon o tridu vysi telo nebo radsi investuj vic do poradneho objektivu
Nikon D300; 17-55/2,8; 35/1.8; SB-900
centy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 17. 11. 2009 00:56

Zabudol som napísať zásadnú nevýhodu Nikon D5000, vlastne všetkých modelov pod D90 to čo človek ušetrí na nižších modeloch nasype v najbližšej dobe do dalšieho príslušenstva pretože všetky modely pod D90 nemajú ostriaci motorček pre objektívy, čím sa zužil výber ako nových objektívov tak hlavne cenovo výhodnejších bazárových... Osobne by som u Nikona pod D90 nešiel...
Nezabudni si hlavne porovnať rozsah ohnísk u tvojeho ultrazoomu s rozsahom budúcej DSLR, aby si po kúpe nebol velmi sklamaný, pretože objektív 18-55 je v podstate zoom 3x, rozsah 18-200mm je zoom 11x
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neeoo 17. 11. 2009 12:46

Co sa tyka Nikonu D5000 chcel som ist do setoveho objektivu 18-105. Co uz aky taky zoom ma. Ak by som za rozhodoval nad sonickom ktory konkretne model by ste mi odporucili ? Idem si este obzriet D90 nejake testy a tak nech vidim o com to je.
neeoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 17. 11. 2009 14:09

Ak sa ti paci Sony, tak sa pozri po cene modelu A500 - to je hlavny konkurent Nikonu D5000.
Oproti A3xx ma vyhodu lepsieho snimaca (obrazu), hladacika, tela, vyssiu rychlost (5fps)...
V porovnani s Nikonom nema video, ale ma stabilizaciu v tele...
A500/550 vs A380
http://a.img-dpreview.com/previews/Sony ... deA380.jpg

Cena A500 s 18-55 je podobna, ako ma Nikon D5000 so setakom 18-55... zalezi od toho, co chces v buducnosti fotit.... Vyhodny set od Sony so sklom podobneho rozsahu ako N 18-105VR tusim neexistuje,..
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neeoo 17. 11. 2009 16:59

Tak som pozeral na tu 500 cena za set z 2 sklami je zhruba 930€. Sony ALPHA DSLR-A500 + 18-55mm + 55-200mm. Za D5000 zi 105 dam cca 760€ co sa viacej blizi k cene ktoru som moc nechcel prekrocovať. Zasa sny ma vyhodu komponentov z minolty. Je mi jasne ze dalsie skla na sony by boli lacnejsie ako na nikon ale zasa ich nepocitam kupovať nejak vela... Uvidi sa. AK by si mal porovnať D5000 a A500 ktory je kvlatinejsieho prevedenia ?
neeoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod teak 17. 11. 2009 19:01

ahojte, nechcem koli tejto otazke zakladat novu temu, kedze spolu suvisia. bude mi sedet na pentax k-x tento objektiv? http://www.megafoto.sk/Tamron/af-70-300 ... cro-pentax
Čím viac poznám ľudí tým radšej mám psov.
-----------------------------------------------------------------------
92% teenagerov pocuva hip-hop. ked patris medzi ostatnych 8% daj si toto do podpisu
teak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 17. 11. 2009 20:34

ano
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 17. 11. 2009 20:35

teak - rozhodne bude, ja tam preci napsano "pre Pentax". A pokud nejsi narocny jedinec, je to dobra volba.

neeoo - Techto temat je tady opravdu velmi mnoho, pokud mas max 700E, a delsi dobu pak NEHODLAS dalsi penize investovat vem urcite D5000 s 18-105. Fotak i objektiv prakticky bez chyb. Jo pokud potkas nekoho, kdo ti bude do krve vymlouvat obsenci motoru, tak na nej se vyprdni, se tem lidem divim ze to furt dokola resi. pokud nemas nejake stere objektivy z minuleho tela, neres.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neeoo 17. 11. 2009 20:56

DAVE: Vsak prave to objektiv nekupujem kazdy den a ani kazdy mesiac nie. Viem ze 18-105 nema velky zoom ale na zoomovanie mam momentalne ultrazoom a boh vie :) ze ho az tak casto na to zoomovanie nepouzivam. Teraz uz len najst nejaku najnizsiu cenu a potom kupit. Nevie niekto nahodou poradit kde maju dobre ceny na nikony ?
neeoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod duves 17. 11. 2009 21:27

Ondrej Bobek píše:Ak sa ti paci Sony, tak sa pozri po cene modelu A500 - to je hlavny konkurent .....

No tiež som nad nim uvažoval, ma vyklopny lcd displei a ked ale o 2 tyzdne predstavili Pentax K-x, tak som tušil, že zmenim nazor. Tu kolega ma podobny problem ako ja. Možno mam stovku k dobru a chcem K-x s 2 obj., ale teleobjektiv bude 55-300. Udajne ma Sony A500 dost podobny snimac ako K-x.Len ta cena je niekde inde, ako by som si vedel predstaviť.
IR a ASTRO konverzie, OPRAVY poškriabaných snímačov
http://fotoduves.ephoto.sk/
duves
Návštěvník

Odeslat příspěvekod duves 17. 11. 2009 21:28

teak píše:ahojte, nechcem koli tejto otazke zakladat novu temu, kedze spolu suvisia. bude mi sedet na pentax k-x tento objektiv? http://www.megafoto.sk/Tamron/af-70-300 ... cro-pentax

A ides don? Potom napiš čo a ako.
IR a ASTRO konverzie, OPRAVY poškriabaných snímačov
http://fotoduves.ephoto.sk/
duves
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 17. 11. 2009 22:48

_DAVE_ píše:neeoo - Techto temat je tady opravdu velmi mnoho, pokud mas max 700E, a delsi dobu pak NEHODLAS dalsi penize investovat vem urcite D5000 s 18-105. Fotak i objektiv prakticky bez chyb. Jo pokud potkas nekoho, kdo ti bude do krve vymlouvat obsenci motoru, tak na nej se vyprdni, se tem lidem divim ze to furt dokola resi. pokud nemas nejake stere objektivy z minuleho tela, neres.
Pre človeka ktorý nechce v najbližšej dobe investovať , či nechce investotovať aj v budúcnosti vela, je dobré aby si za sumu ktorú ma na začiatok kúpil čo najviac príslušenstva, iba tak si zaručí že nebude musieť tak skoro minúť žiadnu korunu či euro. K čomu lepšie telo ked je bez príslušenstva, vtedy človek zistí že musí nasypať ešte vela... Kludne si zober nejaký bazárový set, ktorý má ešte záruku a budeš spokojný. U Nikona je seťák 18-105 čo sa týka rozsahu bezkonkurenčný. Ale set bez príslušenstva je také "trápenie", skrátka zistíš že v niektorých situáciach si tvoj ultrazoom poradí lepšie ;-)
Vobec by som sa nebál ani Olympusu aj ked ozaj nepatrí medzi tie slávnejšie , ale garantujem ti že sa s ním vyhráš ovela viac ako s D5000 + 18-105. Pre toho kto nechce ninvestovať je to dobrá volba. http://www.pc-komponenty.sk/?Mode=Sti&StiId=87972 + http://www.pc-komponenty.sk/?Mode=Sti&StiId=83615 + nabíjačku s baterkami k blesku http://www.pc-komponenty.sk/?Mode=Sti&StiId=61156 + pamätovú kartu http://www.pc-komponenty.sk/?Mode=Sti&StiId=25953, prípadne si dolož dalších 50-70€ na slušnejší statív... Jedina investícia ktorá by ťa mohla postihnúť bude MACRO objektív, ale všetkým týmto investíciam sa nevyhneš ani u jedného výrobcu , o tom je zrkadlovka... Zabudni na to že kúpou D5000 sa bez spomenutých vecí zaobídeš. Ja mám popri Pentaxe aj Olympus a nemôžem povedať že by bol zlý, taktiež formát 4/3 je úplne bezpredmetný, jediná nevýhoda je v použití vyššieho ISO kde Olympus bude šumieť viac ako D5000, ktoré si ty vykompenzuješ ext. bleskom, ktorý sa dá použiť vo velmi vela prípadoch, lepšie povedané, v určitých situáciach je to nevyhnutnosť...
Najväčšie obmedznie budú aj tak tvoje schopnosti správne ovládať prístroj. Nikon ani žiadna iná značka za teba nebude robiť fotky sama, vždy to bude iba v tvojích rukách...
Ukážka z Oly E510, ktorú urobil môj švagor...
Obrázek
pufko
Návštěvník

Další stránka