Canon EOS 7D - dojmy, fotky, porovnania...

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod feanoor 31. 5. 2012 21:36

Jo, tohle je hustý video :-D
Ale v tý dvanáctý minutě, už po té "kremaci", když 7D začala přes všechno to utrpení zase fotit, tak jsem byl normálně na měkko :)
Dobrá práce 7D! :)
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 11. 3. 2013 19:42

Zdravím, nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, ale chtěl bych se zeptat všech vlastníků 7D, máte také tak kropenatý hledáček? Teď jsem byl v obchodě se na něho mrknout a je to dost hrozné, prostě krupičkované a vůbec ne krásný čistý hledáček....je to normální? Foťák byl zapnutý s baterkou, různé objektivy.....dost zvláštní pohled.
Díky všem schopným diskuze!!!
Umění fotit není schopnost zachytit co vidím, nýbrž to co nevidíme :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 11. 3. 2013 19:54

Takových jsem viděl pár. Nejsem si jist, co by to mohlo být. Jakoby nějaká folie na matnici, což je asi blbost.

Také bych rád věděl odpoveď na tento poznatek.
ig: martincapal
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 11. 3. 2013 20:28

Docela mě to překvapilo.....něco takového jsem nečekal a tak bych rád věděl zda je to normální..... protože na fotky to vliv sice nemá, ale pohled do hledáčku moc čistě nepůsobí....tak jestli je špinavá matnice. Ale u úplně nového fotoaparátu?
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 11. 3. 2013 20:31

Vzhledem k tomu, že to je struktura rovnoměrně rozprostřená, špína to nebude. Prostě jako folie se zrnem. Hranol musí být zcela čistý, svedl bych to také na matnici.

Nějaké folie na telefony mají tendenci zkreslovat - dělat display na oko hrubší. Tohle mi to připomíná, ale kdo by tam něco lepil :)
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 11. 3. 2013 20:38

takže to ale vypadá, že je to normální výskyt u 7D.... nebo je to vadný kus? Tedy respektive už jsem jich viděl více, ale každý byl jiný a měl jinak intezivní tu kropenatost či jak to nazvat....
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 11. 3. 2013 20:41

Zrno či hrubší struktura mi přijde lepší termín, než kropenatost. Jistě nám to někdo z místních vysvětlí :)

Nemohu si vzpomenout, u kterého modelu jsem to zřel. Vím, že i v obchode, kde měli tyhle vyšší modely. Známý měl též 7D, možná i to. Vada to dle mého nebude, spíš zvolený materiál či jeho úprava.
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 11. 3. 2013 20:44

Ok, tak třeba má někdo podobnou zkušenost... :-)
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod obrbaz 11. 3. 2013 23:36

Přesně tohle se mi stalo, když jsem nechal 7D bez baterie. Obraz v hledáčku byl výrazně kropenatý. Stačilo strčit do foťáku baterku a tenhle jev zmizel. Určitě to není normální při zapnutém foťáku.
obrbaz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mick8 11. 3. 2013 23:42

Takže když je baterie plně nabítá a normálně fotím, tak by měl být obraz krásně čistý?
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 12. 3. 2013 04:36

To je hodně divný poznatek. Že by třeba 80-100% baterie bylo v pořádku a pak níže by to dělalo uvedený jev :-O
Cappi_206A
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 12. 3. 2013 07:38

Nemyslím to tak, že by na to měla vliv procenta nabití baterie, ale jednoduše když je nabitá nebo vybitá. Protože když jsem se podíval proti světelnému zdroji, tak to vypadalo opravdu strašně zrnitě a to byla baterie nabitá.
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rouak 12. 3. 2013 09:07

Nejsem vlastník 7D, takže možná plácnu úplně mimo :-). Nemůže mít tuhle kropenatost ve vypnutém stavu na svědomí ten průhledný LCD displej v hledáčku?
rouak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mick8 12. 3. 2013 09:57

Jo, při vypnutém nebo bez baterie je hledáček jiný, ale já jsem to tak viděl i při zapnutém a plně nabité baterii. Takže máš pravdu, je to lcd displejem v hledáčku, ale jestli to tam zůstává i při zapnutém foťáku, tak ten pohled vůbec není hezký a čistý, jak si všichni 7D chválí.
mick8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavelmeli 17. 3. 2013 23:50

Mám 7d přes 3 roky a teď čtu, že hledáček je kropenatý... :O nikdy jsem si to nevšiml, tak jsem to šel teď zkusit. Ano je tam struktura, když se koukám do světelného zdroje, taková jemná, jako miniaturní hrbolky ledu, ale POUZE, když je objektiv úplně rozostřen (měl jsem nasazený 70-200/2.8 ). Jakmile je zaostřeno, tak je obraz úplně čistý a jasný a v pohodě je i bokeh - nezaostřené veci v pozadí. Když foťák vypnu, v hledáčku zmizí zaostřovací bod a dolní lišta s informacemi, jinak se hledáček (jas, kontrast, ostrost nijak nezměn). Mám ještě 5D a ten jemný rastr je tam při rozostřeném obrazu úplně stejný. Jakmile se zaostří tak je obraz čistý a jasný. Po vypnutí hledáček opšt zůstává úplně stejný, navíc oproti 7D tam jsoi vidět vlasové černé ostřící body. Netuším komu může ten jemný rastr vadit, alespoň já jsem si jej doposud nikdy neuvědomil, to jsem fotil EOS 30 na kinofilm a dalšími zrcadlovkami v minulém tisíciletí...
pavelmeli
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka