Canon EOS 7D - dojmy, fotky, porovnania...

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 21. 10. 2009 11:35

Ja mozem porovnat opacnym smerom: kresba vsetkych skiel sa mi na FF (5D MkII) vyrazne zlepsila oproti APSC snimacu (EOS 40D),...rohy som cakal tragicke, no nie je to ani zdaleka take zle:) - navyse su vacsinou pri reportazi aj tak mimo HO. K 60D: podla oznacenia by to mal byt model nizsi od 7D,...ten optimisticky popis vyzera skor na medzimodel 1D a 7D...treba verit:)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chlapcisko 21. 10. 2009 12:18

Boban87 píše:Pockal bych na Leden/Unor - ma vyjet "60D". Bude mit snimac APS-H (Crop 1,3x) pravdepodobne 12Mpix, a system ostreni z 1D Mark IV.

Byť trochu väčší hazardér, tak vsadím aj svoj 7D, že 60D nebude APS-H a už vôbec nebude mať ostrenie z 1D Mk IV. Pôjde klasicky o APS-C a rozlíšenie tipujem na cca 15Mpix, ako má aj 50D, avšak s lepšou kvalitou, než má 50D.
chlapcisko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Boban87 21. 10. 2009 12:30

Ja se nehadam a nerikam ze mluvim pravdu, vsechno jsou to spekulace ruznejch rumoru a samozrejme muzes mit pravdu.
Boban87
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 21. 10. 2009 14:35

ak vobec nejaka 60d bude .... ked je tu 7d, co by +- parametrami sedelo skorej na xxD radu.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DavesMan 21. 10. 2009 16:56

Jedna z EF-S 60 Macro do RAW, převedeno v DPP se standartním nastavením. Podotýkám ISO 3200 bez blesku v dosti mizerném světle.
http://www.edisk.cz/stahni/91267/IMG_00 ... .57MB.html
Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 7D, EF 17-40mm f/4 L USM, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 60mm f/2.8 USM Macro, Sigma 70-300mm APO DG Macro, Canon Speedlite 580EX II, Nikon CoolPix S51
DavesMan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 21. 10. 2009 21:43

pekne, vykon ma najlepsi medzi APSC fotoaparatmi,....no mne skomplikoval vyber:(
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DavesMan 22. 10. 2009 08:04

No u tebe je to těžký, ty máš EF skla, takže do úvahy padá i 5D Mk II. U mý sbírky EF-Sek to bylo jasný, co koupit čtyřicítce za ségru. Ale v tvym případě bych asi volil 5D. Přece jen 40D je na reportáž / sport opravdu až až dostačující (fotil jsem F1 s tou pomalou Sigmou a OK) a 5Dčko ti zase dá úplně jiné využití těch skel, jiné FoV, jinou DoF...
Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 7D, EF 17-40mm f/4 L USM, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 60mm f/2.8 USM Macro, Sigma 70-300mm APO DG Macro, Canon Speedlite 580EX II, Nikon CoolPix S51
DavesMan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chlapcisko 22. 10. 2009 08:35

Myslím, že Ondrej sa rozhoduje medzi 1D Mk IV a 7D :)

1D je skvelý na šport, ale ten crop 1.3 mne vôbec nevyhovuje. Ani neviem, aký záklaďák by som s ním používal.

Po pár vytlačených fotkách som zistil, že ISO 6400 u 7D sa dá bez problémov (aspoň teda podľa mojich kritérií) použiť na tlač fotiek s rozmerom 15x10. V podstate je to pre mňa ideálny fotoaparát, zatiaľ ma mrzí hlavne to, že v režime videa nedokáže zaostrovať s komfortom, na aký som zvyknutý pri bežnej spotrebiteľskej kamere. V podstate je na výber buď priebežne nezaostrovať, alebo zaostrovať manuálne. Automatické zaostrovanie trvá dlho (keď dokáže v režime live view pomerne rýchlo ostriť Sony, prečo nie Canon????) a mení sa počas neho expozícia, čo sa prejaví zosvetlením obrazu.
chlapcisko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 22. 10. 2009 08:37

Fotim 90% sport, no chcem, aby bolo vidiet na fotkach troska inu HO, nizsi sum (kedze v poslednej dobe idem iba na ISO 1600-3200), proste vyrazne vyssiu kvalitu, nez je bezne v nasom regione... napr. velmi dobre by som vyuzil aj 300mm objektiv (aj ked len Sigma)....takze mam vahanie, ci kupim 7D za cca3 mesiace a v polovici buduceho roka Sigmu 300/2,8 alebo zoberiem 5D MkII + graficky monitor a PC = zameriam sa na ine veci ako sport (ktore viac vynasaju, no nebavia ma tak, ako rychla reportaz), alebo tretia varianta je kupa 1D MkIV, ktory ma este lepsi obraz, rychlost, aj zivotnost...no v tomto pripade mi troska bude chybat dlhe sklo...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 22. 10. 2009 18:52

chlapcisko píše:(keď dokáže v režime live view pomerne rýchlo ostriť Sony, prečo nie Canon????)

Sony zase nenatáčí video... Používá odlišný systém živého náhledu, obraz se v Sonkách při LV nesnímá hlavním čipem, ale pomocným čipem v hledáčku. Zrcátko se při LV nesklápí, hlavní čip je vypnutý a zbytečně se neohřívá, ostří se stejnými zaostřovacími čidly jako při focení... Nevýhodou je vliv na velikost hledáčku - musí se přizpůsobit velikosti pomocného čipu - a pokud by se s tímto systémem točilo video, tak buď pomocným čipem místo hlavního (proč vlastně ne?), nebo hlavním a pak by na tom zaostřování bylo stejně, jako u Canonu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 22. 10. 2009 20:04

Já mám podobné dilema... prodávám 30D a přemýšlím, kam dál. Chci upgradnout objektivy (pro 70-200/4 L IS si jedu o víkendu) a pak chci nějaký tělo... chci live view a AutoISO, takže buď 50D nebo 7D. Cenový rozdíl je ale příliš velký, takže hodně váhám. Foťák využiju hlavně na cestách, občas při sportu a hodně při vyšších ISO. 50D v low light nedopadla moc dobře, takže mě to hodně táhne k 7D. Ale prakticky 20000 rozdíl v ceně těla, to je sakra moc.
Mr.Scully
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 23. 10. 2009 11:37

7D je ina trieda oproti 40D/50D,...skoro vo vsetkom (podobne, aky je rozdiel mdezi 40D a Nikonom D300) - az 7D by bol skutocny upgrade (a na dlhu dobu)....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DavesMan 23. 10. 2009 16:57

Jo, to můžu potvrdit. Proto jsem si ho k 40Dčku taky vzal... na "náročnějsí úkoly" :-) A dvě těla se mi kolikrát sakra hoděj...
DavesMan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 23. 10. 2009 19:47

Jj, asi beru 7D, odepisu z nakladu a ono to pujde... jeste najdu, kde je nejlevneji a objednavam.
Mr.Scully
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka