pomuzete mi?? (zrcadlovka)

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod speedytox 1. 9. 2009 19:34

Zdravim, vybírám si foťák a po dlouhém doumání a přemejšlením a taky 1 depresí :-D jsem došel k závěru že bych chtěl asi tu zrcadlovku před UZ. NO ale teď nastává další problém jakej foťák.... buď jsem chtěl CANON eos 1000D s EF-S 18-55mm. má ten seťák stabilizaci?? nebo nemá?? pak mě napadl nějakej z OLYMPUSÚ (kit) ale to vůbec nevim...a pak ten Sony A200. u toho Sony se mi líbí že má sám o sobě stabilizaci. jinak jsem si držel ten 1000D v ruce.. :-D a buď ho neumim držet nebo mám velký ruce ale nějak mě tam tlačil prsteníček :-D ale to je mimo mísu..na to bych si zvyknul...čekal bych od vás odpovědi jako ten OLYMPUS nekupuj je to šunt a atd.. :-D a rady co by bylo asi tak nejvýhodnější atd. atd. děkuju moc :tleskani
speedytox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 1. 9. 2009 19:47

vsechny lowend jsou skoro to sami spis zajdi do obchodu a zkus jak se ti drzi , ale nezapominej na to ze nekupujes jen fotak , ale upisujes se celemu systemu .
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod speedytox 1. 9. 2009 20:48

jakýmu systemu?? :shock: to jsem nepochopil
speedytox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chipoliny 1. 9. 2009 21:06

Systém myšleno: např. koupíš tělo nikon a pak už jen valíš nikon kompatibilní příslušenství (objektivy, baterie,..). Je to rozhodnutí hodně do budoucna. Levné tělo můžeš časem vyměnit, ale zůstanou ti např. objektivy ke kterým koupíš zase lepší tělo atd. Prostě pak už jedeš v jednom systému nějaké značky.
chipoliny
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MurphyL6 1. 9. 2009 21:15

Kdybys bral Canon 1000D, tak alespoň v kitu s EF-S 18-55 IS, který má stabilizaci (právě to IS nakonci) a opticky je na tom lépe než starší obj. bez stabilizace. Jenže to je problém. Nikde už ho nenabízejí a samostatný objektiv se stabilizací stojí 4500,-. Objektiv EF-S 18-55, ten stabilizace, prodávají s 1000D v kitu přibližně za 11 800,- , ale ten objektiv je prý nic moc. Sám jsem o něm uvažoval. Koupil jsem si ale nakonec na alze Sony A300 v kitu s 18-70...ten objektiv je prý lehce podprůměrný, ale pro mě, co jsem předtím měl UZ Fuji, poměrně velká změna (jak šum, tak obrazová kvalita), až na ten zoom, který byl u fuji 18x. Olympus bych vyřadil. Sice E-420 seženeš za 9000,- i s objektivem, ale já olympusy nemám rád. Příde mi, že strašně šumí a navíc mají předražené xD karty. Nekoupil bych si ho. Sony A200 nebo ten Canon. Jen nevím, který objektiv bude lepší, jestli ten od Sony nebo ten od Canonu bez stabilizace. ;-)
MurphyL6
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chipoliny 1. 9. 2009 21:20

Jinak určitě mkrni i na bazary (paladix.cz např.), kde se dá sehnat starší tělo nebo set za dobré peníze a kvalitativně budeš uplně jinde, než třeba s lowendovou sice novou zrcadlovkou. Já to tak udělal a koupil poloporfi tělo se suprovým objektivem od Canonu za cenu dnešních lowendů.
chipoliny
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 2. 9. 2009 09:58

Jestliže se ti tělo špatně drží, ruce od něj. Stabilní a pohodlný úchop foťáku je základ dobré fotky. (Já mám naprosto stejnou zkušenost s Canon 350D, neměl jsem kam pořádně složil prsteníček. Oproti tomu je moje Sony A700 úplný luxus.)

To, že si vybíráš nový systém, je pravda. Pokud zůstaneš pouze s tělem a se setovým objektivem, přechodu na jiný systém ti nic moc nebrání. Pokud ale budeš časem rozšiřovat příslušenství, pak získat tutéž konfiguraci u jiného výrobce by tě přišlo na velké peníze... to bys musel mít setsakramentsky pádné důvody. Tedy je pravděpodobnější, že u svého systému spíš zůstaneš. Proto se vyplatí vybírat s rozumem.
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod speedytox 2. 9. 2009 12:32

děkuji za odpovědi...moc mi to pomohlo
speedytox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod krtenek 2. 9. 2009 19:53

speedytox píše:s EF-S 18-55mm. má ten seťák stabilizaci?? nebo nemá??
http://www.fotoradce.cz/vybirame-objektiv-zkratky-canon.php
krtenek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod speedytox 3. 9. 2009 05:35

aha...dobrý tak nemá ale aspoň vim co je to EF-S :-)
speedytox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 3. 9. 2009 17:28

Canon 1000D - ok
Olympus/Panasonic - nekupovat
Nikon - ok (ale kapku drahej, nicméně nějakej starší model z druhé ručky nebude špatnej)
Sony A200 ne.. A230 ano :) (dost pěknej foťák)
Pentax.. hm.. upřímně nevim, ale některým lidem to vyhovuje a své plusy má..

A u všeho vyzkoušet jak se to drží.. opravdu to chce navštívit patřičnej obchod osobně..

Taky pouvažuj o body only a dokoupit si základní objektiv jaký chceš.. (třeba Sigmu.. jestli se chceš tvářit "pro" .. tak 30mm F1.4). Ale to bude dost mastné..

Stabilizace u Canonu je označená "IS" .. buď má, nebo nemá..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 3. 9. 2009 17:48

200 ne a 230 ano? jak jsi k tomuto došel?

podle mě jsou na tom stejně... snad A200 je lepší držením
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod speedytox 3. 9. 2009 17:50

jo...asi koupim ten 1000d teda až si ho pořádně ošahám a taky jestli mě nebude tlačit..koupim jenom tělo a dokoupim si Canon EF 18-55/3,5-5,6 IS z bazaru za 2600kč to myslim že není až tak strašněj tah :-D
speedytox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 3. 9. 2009 18:49

to je nejlepší řešení pokud chceš 1000D
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 3. 9. 2009 21:55

1000D je myslim slušná volba, pak poreferuj jak si spokojenej..
Daemonius
VIP uživatel

Další stránka