Sirkouhla predsatka na zrcadlovku

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod gekoncik 22. 8. 2009 11:25

Ahoj,

da se pridelat sirokouhla predsatka na vymenne skla? Kdyz jsem se ptal v obchode tak mi rikali ze to neni mozne ze si mam koupit novy objektiv.. Ale kdyz jsem si prochazel ebay tak sirikouhla skla byli k dispozici i na zrcadlovky. Dojde k nejakem vetsimu zhorseni kvaliti fotky.

Na ebay maji takove predsatky 0,45 a 0,25. Radsi bych si koupil 0,45 kterou bych pouzival na objektiv 28-80 (35ekv). Nevim jestli jsem to dobre pochopil, tak bych se mel dostal na 14mm. Bude u tak male ohniskove zvdalenosti kolem fotky cerne kolecko (viz priloha).

Nechci vrazet ted penize do sirokouhlych skel za 15k+. Radsi bych si chtel otestovat jak se pracuje s tak sirokym ohniskem a jeslti bych to vubec vyuzil.

Pouzival bych to na setovy objektiv olympus - Zuiko ED 14-42mm.
Přílohy
lg_fish22.jpg
lg_fish22.jpg (34.95 ) Zobrazeno 1443 krát
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 22. 8. 2009 12:07

S sirokou predsadkou bys myslim cerne kolecko mit nemel. Je treba ale pocitat s vinetaci, a u predsadek obecne s moznosti masivni aberace.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gekoncik 22. 8. 2009 21:12

Ale problem s pouzitim na zrcadlovku by byt nemel ne?
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 22. 8. 2009 21:46

Ale problem s pouzitim na zrcadlovku by byt nemel ne?

Zalezi na konkretnim objektivu a konkretni predsadce. Tohle ti nikdo z hlavy nerekne, to musis vyzkouset....

Nebylo by lepsi kdyz to chces jen vyzkouset, tak je moznost vyuzit fotopujcovny. http://www.fotoskoda.cz/r712-pujcovna

Dojde k nejakem vetsimu zhorseni kvaliti fotky.

S tim zhorsenim pocitej, muzou se objevit vyjimky ,ale to jsou vetsinou predsadky konstruovane na konkretni objektiv. Pokud by to bylo tak jednoduche tak by prece nikdo nekupoval specializovane objektivy ,ale levne predsadky. ;-)
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník