V současnosti se rozhoduju pro svou první zrcadlovku (nyní mám DMC FZ7), byl jsem rozhodnut pro 450D, ale po pročtení různých fór a rad kamarádů jsem docela znejistěl. Jde mi o to, že mám finanční limit 20 000,- a potřebuju sehnat tělo s objektivem, který bude aspoň trochu kvalitní. Slyšel jsem hodně kritik na adresu seťáků od Canona a byl jsem odkázán na Pentax (stabilizace v těle, možnost použití starších skel, kvalitnější seťák), na druhou stranu jeden prodejce kritizoval tu integrovanou stabilizaci Pentaxu, že to není tak kvalitní, jako ve sklech (prodejce - mohl mi kecat). Mohl by mi, prosím, někdo z Vás poradit? Jelikož nemám moc peněz, chci koupit tělo se seťákem, se kterým bude možno fotit. Zajímaly by mě 2 věci - za prvé srovnání čistě jen těl 450D a K20D a potom srovnání těchto fotoaparátů v kitu se základními objektivy (to je pro mě asi směrodatnější)...
Na Aaronu jsem ještě mimochodem našel 1000D se sklem 17-85 IS (18 189,-), což by taky nemuselo být špatné, jen nevím, co kvalita samotného těla, popř. tohoto setu ve srovnání s výše zmíněnými.
Na závěr momentální ceny 450D v setu je 15 200,- a u K20D je to se setem okolo 18 200,-
Děkuji všem za jakoukoli radu a osobní zkušenost, jsem začátečník, vybírám už měsíc a nevím, kudy kam