Canon 450D - univerzální objektiv

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod krtenek 11. 8. 2009 20:21

Pátrám po nějakém univerzálním základním objektivu pro výše uvedený fotoaparát.

Varianta 1: koupit samotné tělo a samotný objektiv.
V tomto případě mě zatím nejvíc zaujal Sigma 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro pro Canon.

Varianta 2: koupit nějaký set rovnou se dvěma objektivy.
V tomto případě mě zatím nejvíc zaujal tenhle: http://www.megapixel.cz/canon-eos-450d- ... -250-mm-is

Jde mi o poměr cena/výkon a zároveň abych kvůli úspoře nekoupil podprůměrné objektivy.
Dále si nejsem jist, zda takový objektiv musí mít stabilizaci?

Díky za názory a tipy.
krtenek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 11. 8. 2009 22:46

Tamron 18 - 250 :-)
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod krtenek 12. 8. 2009 06:10

Tak velký zoom nepotřebuju a minimální zaostř. vzdálenost má velkou.

Obecné požadavky jsou asi tyto:
Nejlépe stabilizovaný objektiv, zoom 3 až 4x, světelnost v nejhorším případě 3,5, minimální zaostřovací vzdálenost 25 cm či menší, pohon v ideálním případě USM. Výrobce - to je snad úplně jedno - Canon, Tamron, Sigma a další osvědčené značky.
krtenek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 12. 8. 2009 07:12

Zdravím,já hlasuju pro EOS 450D + canon18-55is + canon55-250is.Jsou to poměrně slušné objektivy co do optické kvality a rychlosti ostření,s konstrukcí je to horší,hlavně u toho 18-55is,otáčí se přední člen a při používání např.Cookin filtrů to není moc pohodlné,ale dá se to.
Oba seťáky jsou po optické stránce povedené,55-250 je asi nejlepší tele v této cenové relaci.Další je pak canon 70-200 f/4 USM,dle mých zkušeností se přechod na canon 70-300 USM IS nevyplatí.
Druhá varianta 450D + Sigma 17-70 + canon 55-250.To je o kus dražší varianta,opticky si se Sigmou moc nepomůžeš.v konstrukci značně.
záleží,kolik do toho chceš investovat a co očekáváš za kvalitu
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 12. 8. 2009 07:51

krtenek - Sigma 17-70 AF samozdrejme ma, jen ne to nejpokrocilejsi (HSM). Nicmene zasadni problem to rozhodne neni. (reakce na puvodni vlakno)..
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zadow 12. 8. 2009 09:24

ahoj, ja osobne ako "zakladak" pouzivam toto: http://www.sigma-foto.cz/sigma-katalog/18-50mm-f2-8-ex-dc-macro/

nie je sice stabilizovany, ale svetelnost 2.8 v celom rozsahu to uplne nadherne kompezuje.
Odporucam recenziu http://www.photozone.de/canon-eos/314-sigma-af-18-50mm-f28-ex-dc-aspherical-if-test-report--review

jedine minus, ktore som na nom doteraz nasiel, su odrazy pri foteni v priamo proti slnku, kedy je slnko v zabere. Ak chces vidiet tie odrazy a rozhodnut sa, ci ti to vadi (mne teda nie, fotkam to podla mna neubilizilo) pozri na par mojich fotiek http://radovan.cihak.sk -> Verejna Galeria -> Krajina_a_priroda -> napriklad seriu fotiek zo Saskeho Altenberu. ktore su vacsinou proti slnku.

Takze moja skusenost s tymto objektivom je maximalne pozitivna a spokojnost na moje amaterske fotky najvysia. Vrele odporucam.

Prajem dobre svetlo ;-)

Zadow
zadow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krtenek 12. 8. 2009 14:44

Ten taky nevypadá špatně. Cena je už vyšší, ale...
krtenek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 12. 8. 2009 14:57

Pokud chces univerzalni objektiv a jeste nejsi pevne rozhodnut jakou znacku tak se podivej na 18-105 od Nikon je hodne chvalenej a ma i stabilizaci. A pokud ti vadi absence stabilizace od te sigmy je moznost poridit telo se stabilizovanym snimacem, pak mas stabilizovany jakykoliv objektiv.
Pokud uz jsi pevne rozhodnut pro canon tak jsem nic nerek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pro Canon by jeste pripadala Sigma 18-125mm F3.8-5.6 DC OS HSM ,ale je to relativne novy objektiv(neplest se starsi veerzi bez stabilizace), takze neni na nej moc referenci, nebo starsi canon 17-85mm...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zadow 12. 8. 2009 15:45

krtenek píše:Ten taky nevypadá špatně. Cena je už vyšší, ale...

je pravda, ze nie je z kategorie lacnejsich, ale ja osobne som ho kupil cez ebay z honkongu uplne novy... aj s clom ma vysiel za polovicnu cenu. Pravda, vtedy bol dolar za 16,- Kc
zadow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 12. 8. 2009 20:57

zadow - Klasicky "problem" vetsiny objektivu Sigmy, je nutne clonit a clonit. Na 2.8 to moc dobre neni. Navic masivni chroma, ee tenhle se nepovedl.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod krtenek 13. 8. 2009 06:25

Takže se dá konstatovat, že se "Sigma 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro pro Canon" všichni souhlasíte?
krtenek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 13. 8. 2009 07:03

myslim ze nebudes litovat.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod havr 13. 8. 2009 07:54

souhlas.
havr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 13. 8. 2009 10:28

krtenek píše:Takže se dá konstatovat, že se "Sigma 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro pro Canon" všichni souhlasíte?
Já ne, na mě to má moc krátkej konec. Ale o mě nejde.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zadow 13. 8. 2009 12:19

_DAVE_ píše:zadow - Klasicky "problem" vetsiny objektivu Sigmy, je nutne clonit a clonit. Na 2.8 to moc dobre neni. Navic masivni chroma, ee tenhle se nepovedl.

Dave: neviem, ci si tento konkretny objektiv drzal v ruke, resp s nim fotil. netvrdim, ze je to objektiv pre profesionalov, ale ani by som netvrdil, ze toto je nepodareny. Na jednej strane to dokazuju recenzie na phototozone.de (vid predchadzajuci post) a napriklad na digimanii http://www.digimanie.cz/art_doc-9D83E7EDBE9CAE53C1257285007F83F9.html a na druhej strane moja osobna skusenost s tymto objektivom. Mimochodom, pouzivam ho prave na EOS 450D, co je amaterska zrkadlovka.

Kazdopadne, krtenek sa uz zrejme rozhodol, tak mi nezostava nez zazelat jemu, aj vam vsetkym, vela dobreho svetla. ;-)

Zadow
zadow
Kolemjdoucí

Další stránka